23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golfin stereotyyppejä

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin stereotyyppejä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Stereotyyppi 1: Selittäjä

    Kun pelaa tuntemattomien kanssa, kohtaa erilaisia golfaajia.

    Yksi stereotyyppi on Selittäjä. Kaikki hänen puheensa sisältävät piiloviestin, että hän on oikeasti paljon parempi pelaaja kuin juuri tänään. Selitys alkaa jo ennen ykkösen avausta. ”Kävin rangella, kylläpä sujui tänään huonosti lyönnit”, ”Pelaan yleensä takatiiltä mutta on tänään vähän kylki kipee”.

    Väylällä: ”No nyt se tuuli vaihtoi suuntaa”, ”Normaalisti puukolmosella menee mulla 220 metriä” (140 metrin lyönnin jälkeen). Selittäjä puhuu lyöntejään paremmiksi: ”Nyt onnistui draw” (hookin lyötyään). ”Pin high!” (Pallo roughissa 20 metriä sivussa).

    Greenillä: ”Ei tällä greenillä käännä” tai ”Kylläpä tällä greenillä kääntää”

    Mitä muita stereotyyppejä on, hyviä tai huonoja pelikavereita?

    ”Kävin rangella, kylläpä sujui tänään huonosti lyönnit”

    Eikös se selitys ole yleensä että rangella sujui tosi hyvin mutta nyt ei enää kierroksella 😉

    Selostaja (varsinkin epäonnistuneista lyönneistä):

    – jää lyhyeksi tai jäi lyheyeksi, ei riitä,…
    – kääntyy oikealle, menee oikealle, meni oikealle, lähti vasemmalle,…
    – duffasit, toppasit, nostit päätä,…

    Raivoajat

    Useimmiten varsin kypsään ikään ehtinyt pelaaja joka ei siedä yhtään virhettä kentällä ja on erittäin ankara itselleen. Purkaa vihansa sitten mailoja paiskomalla ja karjumalla. Huvittavaa ja usein epämukavaa sivustakatsojille nähdä kun kyseinen pelaaja päätyykin kakaran tasolle parin huonon lyönnin jälkeen. Todistanut itsekkin täysin tuntemattomien kanssa pelatessa, kun tämäntyyppiset pelurit sitten katkovat mailojaan ja suorastaan alkavat mököttämään. Noh, golf paljastaa jokaisen henkisen iän.

    KL1

    Noh, golf paljastaa jokaisen henkisen iän.

    Tällä tuskin viittaat aiemmin aloittamaasi ketjuun suomenruotsalaisista golffareista… 😀

    Sääntöintoilija.

    Ei tarvinne kertoa millainen tyyppi, kaikki tietää tämän.

    Kaikki edellä mainitut ovat tuttuja hahmoja 🙂 Lisäksi tulee mieleen hosujat, jotka ovat jo avaamassa seuraavaa väylää, kun muu porukka on vielä puttaamassa.

    Nimetön

    Mitä sitte?

    Mulla on kai ollut tuuria kun olen tavannut useimmiten mukavia tyyppejä. En yleistäisi mitään, vaikka ulkomailla joskus tapaa puhumattomia saksalaisia tms. Jokainen tyylillään. Kerran yks tyyppi kommentoi kaikkea.. löit turpeeseen, löit bunkkeriin, jne minkä itsekkin tiesin. Olen kuuntelematta. Liika valitus ja raivo on harvinaista. Sinänsä ikävä kuunnella kun ei kiinnosta kenenkään tasoitus ja taidot.

    Pahimpina tumpeloina pidän niitä, jotka eivät ole vaivautuneet opettelemaan sääntöjä eikä etikettiä, ja jos ovat, eivät noudata niitä.

    Oma vastenmielinen porukkansa ovat mölyäjät (mm. birdielle huutajat) ja musiikin soittajat.

    Sitten on yksi stereotyyppi jota minä nyt kutsun nimellä ”norsu porsliinikaupassa”:
    – kulkee säännöllisesti muiden (”huonompien”) pelaajien eteen eikä huomaa mitään jos vaikka pelikaverin n. 100 m lähestymislyönti pitää lyödä kyseisen kaverin pään ylitse
    – vaihtoehtoisesti jää griinille norkoilemaan kun pelikaverin pitää lyödä 50-80 m lobby griinille muutaman metrin päähän tyypistä
    – kommentoi muiden ryhmien hidasta etenemistä huutamalla naapuriväylälle: ”pallo taskuun jos peli ei kulje”
    – rangella, klubilla ja kentällä ei koskaan tervehdi
    Ainakin meikäläisen pelihuumorin kyseinen tyyppi onnistuu latistamaan täysin.

    Humalaiset pelaajat:

    Pelaajia joilla uppoaa useampi alkoholiannos kierroksen aikana ja taitavat böröpullojen sijaan pitää jo bogipullojakin kun niin railakasta on meno ja melske. Kesällä muutaman kerran tullut myös vastaan seurueita jotka majoittuvat asuntoautolla golfkentän parkkipaikalle, juhlivat siellä illan ja päivisn tulevat nousuhumalassa pelailemaan ja mekastamaan kierroksen välissä klubin ravintolaan, ja jos ei kierroksen puolivälissä niin lopussa ollaan jo kaatokännissä ja huudot ja röhötys kuuluu viimeisiltä väyliltä ja klubin terasseilta koko muulle kentälle

    KL1

    Mulla on kai ollut tuuria kun olen tavannut useimmiten mukavia tyyppejä.

    Sama täällä. Hyvin harvoin samaan lähtöön sattuu ihmisiä, joiden kanssa pelaaminen ei ole miellyttävää. Riippuu varmasti paljon omasta asenteesta.

    Yksi stereotyyppi on höpöttäjä. Koko ajan pitää selittää, milloin mitäkin. Niistäkin on selvitty.

    ”minulla on oikeus” – hinkkaaja:
    – lipulle on 300 metriä suoraa väylää, silti kiikaroidaan joka suuntaan.
    – jokaisen lyöntiin valmistautuminen kestää ja kestää, mailaa vaihdetaan, tähtäillään, harjoitusswingaillaan uudelleen ja uudelleen
    – valmistautuminen aloitetaan toki vasta omalla vuorolla niin että kaikki pääsevät varmasti odottamaan
    – peli ei nopeudu vaikka ysin jälkeen seriffi käy huomauttamassa.

    ”minulla on oikeus” – pelaajat myös muulla tavalla

    Aika ajoin ryhmään sattuu pelaaja, joka vie ryhmän huomion sillä, että ajattelee vain omaa peliään eikä ota huomioon muuta ryhmää (tai muita kentällä olevia). Tiuskii omalle pelilleen, vaurioittaa kenttää hakkaamalla mailalla maata, jättää bunut haravoimatta sekä alaskulojäljet ja divotit korjaamatta. Analysoi omaa peliään muille ikään kuin, muille hänen pelinsä olisi jotenkin tärkeää.

    … jo aika harvoin onneksi sattuu näitä omaan ryhmään

    Yksi stereotyyppi on höpöttäjä. Koko ajan pitää selittää, milloin mitäkin. Niistäkin on selvitty.

    Vastakohta on yhtä ikävää peliseuraa. Ei sano sanaakaan koko kierroksella, ei vastaa edes peliä koskeviin kysymyksiin.

    Nimetön

    Stereotyypi nr. 12 on neuvonantaja, eli pelaaja joka toistuvasti yrittää antaa svingineuvoja. Usein nämä pelaajat ovat itse yli 15 tasoituksellisia ja ovat lukeneet kyseisen ohjeen jostain lehdestä vuosi pari sitten ja pitävät nyt itseään guruina. Itselläni tänä kesänäkin pariin otteeseen ollut ryhmässä henkilö joka sanonut että lyön väärin kun pääni ei ole asennossa x tai lantioni pitäisi kääntyä kulmissa y jotta saisin 10metriä lisää pituutta yms. Ja sitten näitä kokeiltuani pelini menee sekaisin pariksi väylää ja kierroksen lopussa joku vielä heittänytkin että ”Olet onnenpekka kun sait ilmaisia neuvoja, voisin tässä sivutyönä alkaa opettamaan muitakin golfin saloihin!”

    KL1: ”Tuskin viittaat suomenruotsalaisiin”
    Myönnän että saatan itsekkin kuulua pieneltä osin tämmöiseen herkästi suuttuvampaan pelaajakatraaseen. Enempää tämäkaltaisia ylilyöntejä ei ole minulla toistaiseksi päässyt tapahtumaan. Klubin mestaruuskisoissa kenties lähin hermojen kiristys, kun unohdin että kyseessä olikin virallinen kisa ja noukin palloni vain greeniltä ylös kun se oli 5cm päässä reiästä. Tästähän pelaajat tuomitsivat minut ja alkoivat vaatia jo diskaamista sillä vaikka mielestäni kuului vain kahden lyönnin rangaistus, minkä sitten lopulta sain. Suututti vain että luulivat tuon olleen tahallinen huijausyritys minulta ja yrittivät tuomareillekin siitä vääntää pitkään.

    Ärsyttää myös erittäin pessimistiset pelikaverit, mutta eräs kaverini tokaisi kerran kun itse sadattelin huonoa aloitustani että ”kahlataanko silti läpi ja tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää eikä kerrota tuloksia kellekään ja sit joku kerta Kuopion Klubilla harmonikkamusiikin tahdissa vertaillaan tulokset”. Oli mainio neuvo ja tätä jaan muillekkin niin ei ole niin naama irvessä vääntämistä

    KL1

    Klubin mestaruuskisoissa kenties lähin hermojen kiristys, kun unohdin että kyseessä olikin virallinen kisa ja noukin palloni vain greeniltä ylös kun se oli 5cm päässä reiästä. Tästähän pelaajat tuomitsivat minut ja alkoivat vaatia jo diskaamista sillä vaikka mielestäni kuului vain kahden lyönnin rangaistus, minkä sitten lopulta sain. Suututti vain että luulivat tuon olleen tahallinen huijausyritys minulta ja yrittivät tuomareillekin siitä vääntää pitkään.

    Kerropa vähän tarkemmin mistä tuo kahden lyönnin rangaistus sinulle lopulta tuomittiin, koska oikein se ei tainnut mennä, vaikka oikein tuomareitakin oli paikalla.

    Ehdittiin merkata par minulle tuolle väylälle ja luovuttaa kortit kun kyseessä oli viimeinen väylä jolla virhe tapahatui, mutta muistaakseni vetosin tigerin 2013 mastersin 2-lyönnin rangaistukseen väärin täytetystä tuloskortista. Tuomarit olivat varattuina tuossa pallon noukkimisen jälkeisinä minuutteina ja ratkaisimme sitten klubitalolla. Oli hyvä muuten että tuokin tapahtui viimeisellä väylälllä sillä pääsin klubille rentoutumaan jo muutaman kylmän oluen kanssa mitkä auttoivat kestämään tämän väittelyn muiden ryhmäläisteni kanssa. Tuli mieleen jo OJ:n oikeydenkäynti ja minä jouduin itse toimimaan ”dream teaminä”.

    Täytyy myöntää tässä tosin että olen huono tietämään sääntöjä sanatarkkaan, mutta olen seurannut paljon golfia televisiosta ja olen vakuuttavan oloinen. Pari olutta juotuani aloin jo tosin kokeilemaan teatraalisesti golfhanskaa eräiden pelaajien edessä käteeni imitoiden tilannetta jossa OJ kokeili murhahanskoja käsiinsä. Tilanne oli tosin hieman antiklimaattinen sillä hanskahan mahtuikin minulle käteen…

    KL1

    Täytyy myöntää tässä tosin että olen huono tietämään sääntöjä sanatarkkaan, mutta olen seurannut paljon golfia televisiosta ja olen vakuuttavan oloinen.

    Vakuuttavasti voin sinulle kertoa, että sinut olisi kertomasi perusteella pitänyt diskata, koska mitä ilmeisimmin et pelannut palloasi reikään tuolla viimeisellä reiällä. Paitsi jos kyseessä oli pistebogikisa.

    Pahoittelut, laitoin siis pallon takaisin paikoilleen ja löin sen reikään, kun virhe huomattiin, mutta tuossa tosin tuli tuo pallon nosto taskuun epähuomiossa ja sitten myös väärin täytetty tuloskortti

    KL1

    Jos tämä on tapahtunut 1.1.2019 jälkeen, niin sinulle olisi kuulunut 1+2 rangaistuslyöntiä, jos et tiennyt saaneesi rangaistuksen nostaessasi pallon viheriöltä sen paikkaa merkitsemättä. Jos taas tiesit, niin sitten diskaus.

    KL1

    Eilen tunnistin Höpöttäjän yhden alatyypin, se on Kylkeen Liimautuva Höpöttäjä. Sellainen henkilö kulkee viereesi liimattuna ja höpöttää lähes taukoamatta omia tarinoitaan, vaikka kuinka yrittäisit mennä eri suuntaan kuin missä hänen pallonsa on. Jossain vaiheessa hän huomaa, että pitäisi mennä lyömään omaa palloaan, joka on siellä väylän toisessa reunassa. Lyötyään hän taas suuntaa kohti sinua ja jatkaa höpöttämistään.

    Mielenkiintoinen yksityiskohta tässä Höpöttäjässä on sellainen, että jos kuljet hänen vasemmalla puolellaan ja sinun pallosi on hänen oikealla puolellaan, niin kun pysähdyt antaaksesi hänen mennä ohitsesi ja päästäksesi omalle pallollesi, hän samassa silmänräpäyksessä pysähtyy myös, jottet vain menetä pientäkään palaa hänen tarinastaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
Vastaa aiheeseen: Golfin stereotyyppejä

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin stereotyyppejä