23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Golfin säännöt vs. muiden lajien säännöt – pelaajan etiikka

Etusivu Foorumit Säännöt Golfin säännöt vs. muiden lajien säännöt – pelaajan etiikka

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1395686 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Pari lukijain kommenttia eräästä uutisesta jäivät minua mietityttämään, joten käydäänpä pohtimaan niitä.

    ” Enpä tiedä mitään lajia missä lähes kaikki harrastajat pelaavat sääntöjä rikkoen”

    Olen pelannut lähes kaikkia Suomessa harrastettavia pallopelejä ja monia niistä kilpatasolla. Lisäksi olen tai olen ollut tuomarina neljässä sellaisessa lajissa. Oman kokemukseni mukaan golfissa pelaajat rikkovat sääntöjä siksi, etteivät tunne niitä. Sen sijaan jääkiekon, jalkapallon, koripallon, käsipallon jne. tapaisissa lajeissa pelaajat rikkovat sääntöjä tieten tahtoen toivoen, ettei tuomari huomaa. Pelaajien halussa toimia oikein on tässä mielestäni valtava ero.

    ” Minä en tunne yhtään ihmistä joka osaa golfin säännöt ja onkin hieman outoa sanoa että parempi jättää kisat käymättä jos ei osaa sääntöjä, siihen loppuisi kaikki tourit kun ammattilaisetkaan eivät niitä osaa, vaan pyytävät aina tuomarin paikalle etteivät tee virhettä”

    Itse tunnen parikymmentä ihmistä, jotka osaavat golfin säännöt todella hyvin, ja vielä toiset viitisenkymmentä, jotka osaavat säännöt varsin hyvin. Näiden ihmisten sääntötuntemuksen taustalla on pitkä työ, ja lähes kaikkien tehtävänä on auttaa kilpailuissa niitä, jotka eivät sääntöjä yhtä hyvin osaa. Toisaalta tunnen lukuisia golfin harrastajia, jotka osaavat perussäännöt niin hyvin, ettei niiden osalta tule kommelluksia kisakentillä. Ammattilaisten osalta asiasta ei pitäisi edes keskustella. Säännöt ovat heidän työkalunsa, ja niiden kunnollinen opetteleminen on velvollisuus eikä vaihtoehto.

    Jos ja kun joku tulee väittämään, että golfin säännöt ovat niin vaikeat, ettei tavan golffari niitä pysty opettelemaan, kyse on pään pistämisestä pensaaseen. Jos halua on, niin yhdessä kolmen tunnin sääntöillassa normaalilla omaksumiskyvyllä ja halulla oppia varustettu ihminen pystyy oppimaan ne säännöt, joiden perusteella hän pystyy ratkaisemaan vähintään 95% kaikista hänelle kentällä vastaan tulevista tilanteista. Korostan tässä vaiheessa sanaa halu, koska se on kaiken oppimisen edellytys. Jos aika menee sääntöjen opettelemisen sijaan haluun niiden pölläyttämiseen, tulosta ei mitenkään voi syntyä.

    ” Tasurikierroksilla ja klubikilpailuissa näitä tilanteita tulee eteen päivittäin. Normaalia lienee se, että pelaajat avustavat toisiaan sääntötulkinnoisssa ajatuksena, että jokainen välttäisi sääntörikkomukset ja samalla oppii sääntöjä. Tämä ei tarkoita sääntöjen kieltämää neuvomista, mutta sääntöjä voi kertoa. Esimerkiksi ”nähdäkseni pallosi ylitti estealueen rajan tuosta kiven kohdalta”, joten droppi sen mukaan… pelaaja kysyy ”onko tämä droppipaikka on”, …taitaa olla yli 2 mailanmittaa, joten vähän lähemmäs.”

    Tässä puolestaan mennään takaperin puuhun. Jotta voidaan lähteä edes miettimään estealueen rajan ylityskohtaa tai droppipaikan laajuutta, täytyy olla tieto ja ymmärrys ko. säännöstä. Ilman sitä ei noita muita tarvitse edes alkaa pohtia. Ei siis ole minkäänlaista sääntöjen opettamista kanssapelaajalle, jos kertoo oman näkemyksensä ylityskohdasta. Tai kertoo, että nyt pudotit pallosi yli 2 mailanmitan päähän. Toki tuo on kanssapelaajan auttamista ja ehdottomasti golfin henkeen kuuluvaa toimintaa, mutta varsinaisten sääntöjen opettaminen kentällä muille pelaajille on useimmiten perin arveluttavaa, niistä vain tuppaa syntymään urbaaneja legendoja. Paras tapa on pelata kaksi palloa (kuten muuan lukija aivan oikein kommentoikin) ja selvittää asiain oikea tola ennen kisakortin palauttamista siellä klubilla, mielellään ihan sääntökirjan kanssa (tai kilauttamalla sille liittotuomarille, joka ihan oikeasti auttaa mielellään).

    Tällä alustuksella haluan kannustaa ihan jokaista vaikkapa käymään oman koti- tai lähiseuransa sääntöilloissa ja aktiivisesti opettelemaan ne tärkeimmät kymmenkunta sääntöjuttua, joilla pärjää jo pirun pitkälle. Golfissa pelaaja on kuitenkin itsensä tuomari ja sellaisena hänen tulee toimia laittamatta omaa etuaan kaikkien muiden edelle.

    Hyvä sääntötuntemus säästää lyöntejä.

    #1395715 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Omasta tuttavapiiristä juuri kukaan ei tunne sääntöjä erityisen hyvin. Suurin osa on tietoisia asiasta, eikä se heitä häiritse. Erittäin harva pelaa edes klubikisoja ja vielä harvempi mitään oikeita kisoja. Tasoituskierroksilla suuri osa suhtautuu sääntötulkintoihin erittäin ”liberaalisti”. En itse näe tässä mitään ongelmaa. Ei ole mitään merkitystä, vaikka jollakin tasoitus olisikin yhden pykälän liian alhainen tämän takia.

    Hupipelaajat pitävät oman kokemuksen mukaan golfin sääntöjä sen verran monimutkaisina, ettei heitä edes kiinnosta niitä juurikaan opetella. Itse osaan säännöt kohtalaisen hyvin, enkä pidä sääntöjä kohtuuttoman hankalina. Jos yleinen näkemys/kokemus kuitenkin on, että säännöt ovat liian hankalat, niin silloin ne mielestäni tavallaan automaattisesti ovat liian hankalat. Golfaan säännöllisesti useamman kymmenen eri henkilön seurassa ja olen aivan varma, että 95% heistä ei missään tapauksessa tule ikinä osallistumaan sääntöiltaan.

    Kilpapelaajan kannattaa tietenkin osata säännöt mahdollisimman hyvin, oli niistä mitä mieltä tahansa. Tahattomista virheistä, joista pelaaja ei ainakaan merkittävästi hyödy, rangotaan silti minunkin mielestä kohtuuttomasti ja näihin sopisi maalaisjärkisempi tulkinta.

    #1399446 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Onhan noita harrastajia, jotka eivät välitä opetella kunnolla sääntöjä, se heille suotakoon. Mutta kun nuoret miehet yrittävät tosissaan laskea tasoitustaan joka kierroksella, ymmärtämättä ja hyväksymättä pelin vaikeutta. Itse toimin seuraavasti; kysyn onko kyseessä tasoituskierros ? Jos on, tarpeentullen pyrin huomauttamaan miten silloin tulisi toimia. Hyvä esimerkki sattui kesällä 2022. Väylän avauspaikalla oli matto, jolta avaus tulee suorittaa. Toinen nuorista miehistä siirtyi avaamaan teeboksin sivulle.Kysyin, pelaatko tasoituskierrosta ? Vastaus oli myönteinen, jolloin minä ehdotin että siinä tapauksessa tulisi avaus suorittaa teeboksista. Pieni maininta siitä, että matolta lyöminen ei tunnu mukavalta. Kaveri siirtyi avaamaan oikeasta paikasta, eikä se aiheuttanut mitään hämminkiä.

    #1399559 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL1:n kanssa samaa mieltä…

    Kun pelataan kisaa, olipa se mikä kisa tahansa, niin mennään aina sääntöjen mukaan. Samoin tietysti tasurikierrosten osalta jos pelaa niitä muutenkin kuin kisoissa. Jollei pysty pelaamaan huijaamatta itseään ja muita niin kannattaa hakeutua jonkun muu lajin pariin. Ikävää että kaikesta huolimalla silloin tällöin kuulee kaikenlaisista koijauksista. Ja, onhan niistä ollut täälläkin keskustelua.

    Harkkakierrokset on harjoittelua. Mielestäni voi hyvin jäädä pelaajan itsensä päätettäväksi pelaako tulosta tai harjoitusmielessä. Kunhan huomioi ettei itse tai peliryhmä hidastele tai muuten häiritse muita pelaajia.

    Harjoittelun ja tiukasti sääntöjen noudattamisen voi leppoisasti yhdistää pelaamalla skiniä. Siinä ryhmän pelaajat pitää yleensä huolen toisistaan ettei mitään filunkia pääse tapahtumaan..edes vahingossa. Samalla on hyvä tilaisuus saada opastusta sääntöjen saloihin..joskus jopa ns. ”kukkaron kautta”.

    #1418694 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfissa on kolmattakymmentä sääntöä, jääkiekossa niitä on kolmatta sataa. Aika moni pelaa jääkiekkoa, eikä ole koskaan tutustunut niihin, koska tuomari tuomitsee ”epäoikeudenmukaisesti”.

    Ei olisi kohtuuton urakka opetella ne edes välttävästi niin, ettei ilmeisiä virheitä perussääntöjen tulkinnoissa tule tasoituskierroksilla.

    Iso ero on siinä, että golftuomari ei ole vahtimassa pelaajia edes kilpailussa, vaan pelaajien pitäisi teoriassa osata pelata peliä sääntöjen mukaan itsekseen. Näin ei valitettavasti ole edes silloin, kun pelataan pokaalista.

    Tuomarikin on ihminen, ja tulkinnoissa voi tulla virheitä, jotka on joskus kohtuuttomia pelaajan näkökulmasta. Silloin käden nostaminen virheen merkiksi ja tunnustaminen pelaajalle – vaikkakin jälkikäteen, että tulkitsin tai muistin tilanteessa säännön värin – on ensiarvoisen tärkeää. Itse tuomarina olen valitettavasti syyllistynyt tällaiseen virheeseen, mutta onnettumuudessa onni oli se, että kilpailun voittaja ei olisi siitä vaihtunut, että olisin osannut kerralla ratkaista tilanteen oikein kentällä sen kohdatessani. Jälkikäteen kävin keskustelemassa ja kerroin tulkintani kohteena olleelle pelaajalle, miten sen olisi pitänyt mennä.

    #1418847 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfissa on kolmattakymmentä sääntöä, jääkiekossa niitä on kolmatta sataa.

    Golfin sääntökirjan on melko suppea, mutta mahdollisia tilanteita lukemattomia. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että jokainen golfkenttä on erilainen ja siksi vähän erilaisia tilanteita voi olla rajattomasti. Tämän vuoksi yksinkertaisia sääntöjä on välttämätöntä tulkita ja rajanvetoja on paljon.

    Golfin haaste on myös se, että varsin isoissakin kisoissa pelaaja toimii ensisijaisesti itse oman pelinsä tuomarina. Vaikka kilpailussa olisi tuomari, tämä ei millään ehdi paikalle jokaiseen tilanteeseen – ei edes soitettaessa. Joukkuepeleissä on tuomari, joka tuomitsee (joskus videotarkistuksen jälkeen), mutta tilanteeseen saadaan heti objektiivinen tulkinta. Golfissa tulkinnan tekee yleensä pelaaja itse.

    Tasoituskierroksetkin pitäisi pelata sääntöjen mukaan, mutta niillä ei ole lainkaan tuomaria. Tasurikierroksilla on siis vain pelaajan oma tuomio – merkkari tai kanssapelaaja ei ole tuomari. Tasurikierroksilla tehdään paljon sääntörikkeitä, jotka ovat melko vähäisiä, mutta sääntörikkeitä silti. Kortteja silti kirjataan tasurikierroksiksi, vaikkei olisi hyväksyttävää.

    Itse olen havainnut esimerkiksi seuraavia tasurikierrosten sääntörikkeitä:
    – pelataan mulligan
    – ei pelata palloa reikään asti, vaan annetaan lyhyet putit
    – kenttä ei ole tasoituskelpoinen (esimerkiksi Aurinkorannikolla turistiasetukset ovat yleensä yli 100m liian lyhyitä=
    – dropataan tieltä/kiinteästä haitasta lähimpään pelattavaan paikkaan, vaikka pitäisi dropata lähimpään vapauttavaan
    – pariskunnat neuvovat toinen toisiaan tai pelaajat kertovat/kyselevät mailavalinnoista
    – palloa putsataan ”mutapaakuista” vaikkei olisi siirtosääntöä
    – paikallissääntöjä ei ole saatavilla (tai klubin seinässä), mutta silti sovelletaan niitä oman muistin mukaan (esimerkiksi kiinteä haitta viheriön vieressä, sähköjohtoihin osunut pallo, suojeltavat kasvit/puut, jne

    #1418861 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mitä mieltä olette? Eli golfin 3 kantavaa periaatetta ovat. pelaa kenttä sellaisena kuin se on. pelaa pallo sijaintipaikaltaan, Jos ei kyetä pelaamaan kummankaan periaatteen mukaisesti, niin sitten palloa pelataan sääntöjen mukaisesti. Tuollain lukee esim. golf. fi sivuilla kohdassa- pelaajalle/säännöt. Taitaa olla golfpisteen sivuilla sama teksti. Onko kirjoitusvirhe?? jos ottaa periaatteen mukaisesti viimeisen kohdan niin palloa voi potkia ym. Tai sitten en ymmärrä lukemaani tekstiä. Oletan että pitäisi lukea-sääntöjen vastaisesti.

    #1418864 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kaksi ensimmäistä ovat perusperiaatteet joiden mukaan lähtökohtaisesti golfia pelataan. Jos näiden kahden kohdan mukaan ei pystytä pelaamaan, pelataan säännöissä tarkemmin määritellyllä tavalla (esim pallo kadonnut).

    #1418866 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfia tulee pelata kenttä sellaisena kuin se on ja pallo sijaintipaikalta. Muussa tapauksessa pelataan sääntöjen ja pelin hengen mukaisesti.
    Ei missään tapauksessa sääntöjen vastaisesti. Toki niistäkin selviää monasti penalteilla.

    #1418867 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mitä mieltä olette? Eli golfin 3 kantavaa periaatetta ovat. pelaa kenttä sellaisena kuin se on. pelaa pallo sijaintipaikaltaan, Jos ei kyetä pelaamaan kummankaan periaatteen mukaisesti, niin sitten palloa pelataan sääntöjen mukaisesti.

    Kiinnittäisin huomiota sanaan ”kyetä”, mikä ei minusta ihan sellaisenaan pidä paikkaansa. Erittäin moni vapautumissäännöistä Esimerkiksi pallon on bunkkerissa, jolloin pelaaja voi ”julistaa pelaamattomaksi paikaksi” ja vapautua kolmen vaihtoehdon mukaan (droppi bunuun, droppi ulos kahdella penalla tai edellinen lyöntipaikka). Sama koskee metsäisiä estealueita, jolloin pelaaja voi hyvinkin kyetä pelaamaan sieltä, mutta säännöt sallivat vapautumisen estealueen ulkopuolelle. Sama koskee monia kiinteitä alueita, esimerkiksi teitä, joilta pallon pelaaminen voi olla parempi vaihtoehto verrattuna droppaamista ”pusikkoon”. Entä siirtosääntö, jossa palloa kyllä voisi pelata sijaintipaikaltaan ja likaisena, mutta säännöt sallivat pallon siirtäminen ja puhdistamisen.

    Eli tuo sääntö kuvaan enemmänkin golfsääntöjen henkeä, kuin kirjaimellisesti sitä mitä siinä sanotaan.

    #1418868 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    PG

    Golf.fi/säännöt:

    GOLFIN KOLME KANTAVAA PERIAATETTA OVAT:

    – Pelaa kenttä sellaisena, kuin se on

    – Pelaa pallo sijaintipaikaltaan.

    – Jos ei kyetä pelaamaan kummankaan periaatteen mukaisesti, niin sitten palloa pelataan sääntöjen mukaisesti.

    Tuossa asia on pyritty sanomaan mahdollisimman lyhyesti. Ehkä liiankin lyhyesti, sillä joku, joka ei tunne golfn sääntöjä ollenkaan, voi saada helposti sellaisen käsityksen, että ensin mainittujen kahden periaatteen mukainen pelaaminen ei ole sääntöjen mukaista pelaamista. (Jopa sellaisen, että sääntöjä noudattava pelaaminen on poikkeuksellista pelaamista!?)

    Muuttamalla ”Golfin kolme kantavaa periaatetta ovat” muotoon ”Golfsääntöjen kolme kantavaa periaatetta ovat” liitetään kyseiset kaksi periaatetta selkeästi myös sääntöjen periaatteisiin kuuluviksi, eikä väärinkäsitystä pääse syntymään.

    Kiinnittäisin huomiota sanaan ”kyetä”, mikä ei minusta ihan sellaisenaan pidä paikkaansa.

    Ei minustakaan.

    Joskus kyetään, mutta säännöt sallivat poikkeuksen – ei ole pakkoa pelata palloa sijaintipaikaltaan.

    Joskus kyetään/olisi mahdollista pelata pallo paikaltaan, mutta säännöt eivät sitä salli. On pakko pelata pallo muualta kuin sijaintipaikaltaan.

    Joskus ei kyetä/ei ole mahdollista.

    Ehkä tuo kolmas kohta tulisi kirjoittaa uudelleen – tai sitten ei, onhan kyse vain pääperiaatteista ilman yksityiskohtia.

    #1418874 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Putti-Possu: Kiinnittäisin huomiota sanaan ”kyetä”, mikä ei minusta ihan sellaisenaan pidä paikkaansa.

    Esim. greenillä pallom saa merkata ja nostaa..
    – jos se on tarpee puhdistamista varten tai siirtää pois toisen pelaajan linjalta.

    Itse noudatan tuota em. sääntöä tarkasti. En koskaan nosta palloani jollei sitä todellakin tarvitse puhdistaa tai siirtää…tosin silloinkin pyydän lupaa ja pyrin pelaamaan pallon pois toisen linjalta jne.

    Mutta olen huomannut että erittäin monet pelaajat merkkailee, nostelee ja kääntelee palloaan greenillä. Ilman että millään eleellä tai muutenkaan pyrkisivät pusaamaan palloaan. Kysymys onkin ihan muusta. Nämä pelaajat koettavat asettaa pallonsa parempaan asemaan kuin se mihin se asettui lyönnin jälkeen.

    Tämä on jo sellaista pikkukieroilua..mutta näyttää olevan yleisesti hyväksyttyä.

    Voin julkisesti kertoa että pallon kykenee (=sana kyetä) pelaamaan erittäin hyvin vaikkei sitä tarpeettomasti nostelisi ja suuntailisi greenillä.

    Nyt kun on tulossa pallomuutos, niin olisi ehdottomasti saatava sääntöihin selkeä määräys ettei palloon saa tehdä mitään sellaisia merkintöjä joiden tarkoituksena on (tai joka johtaa) pallon turhaan nosteluun ja suuntailuun greenillä.
    Pallo pitää pelata koko kentän alueella siitä makuusta mihin se asettuu ja makaa edellisen lyönnin jälkeen(.)
    – aiheelliset säännöissä mainitut poikkeuksen toki huomioiden.

    #1418947 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    No jopas, annatko pahan silmän jos joku nostaa ja merkkaa pallon greenillä?

    Jos olet pelannut pallosi n. pariin metriin ja joku toinen pelaaja on kauempana, ensin pelivuorossa, ja siten että huonolla putilla tai esim. kupista nitkahtaneena se saattaisi osua sinun palloosi, niin menetkö ensin puttaamaan? Tai kysytkö joka kerta tällaisessa tilanteessa saanko merkata ja nostaa palloni? Siis kaveri on vaikka kymmenessä metrissä, sinä parissa metrissä, niin aina kysyt?

    #1418959 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nyt kun on tulossa pallomuutos, niin olisi ehdottomasti saatava sääntöihin selkeä määräys ettei palloon saa tehdä mitään sellaisia merkintöjä joiden tarkoituksena on (tai joka johtaa) pallon turhaan nosteluun ja suuntailuun greenillä.

    Turhaa toiveajattelua … kun merkintöjä on kaupan palloissa tarpeeksi. Eikä pelkästään Callawayn viivoja, vaan suurin osa palloista sisältää pallon nimen tai mallin, joka auttaa suuntaamisessa. Olisi siis kiellettävä kaikki yli 2mm pidemmät tekstit!

    #1418962 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Makex: Jos olet pelannut pallosi n. pariin metriin ja joku toinen pelaaja on kauempana, ensin pelivuorossa, ja siten että huonolla putilla tai esim. kupista nitkahtaneena se saattaisi osua sinun palloosi, niin menetkö ensin puttaamaan? Tai kysytkö joka kerta tällaisessa tilanteessa saanko merkata ja nostaa palloni? Siis kaveri on vaikka kymmenessä metrissä, sinä parissa metrissä, niin aina kysyt?

    Jos parin metrin päässä kupista oleva palloni häiritsee pelikaveria niin voin merkata ja nostaa palloni, varsinkin jos joutuisin astumaan tai seisomaan kaverin puttilinjalle.
    – toki voin myös pelata ensinkin. Riippuu tilanteesta ja siitä kokeeko pelikaveri että palloni häiritseen hänen suoritusta.
    – jos hiukankin näyttää siltä, niin yleensä kysyn kaverilta..”häiritseekö?” tai ”voinko putata palloni ensin?”
    – kilpailuissa usein vain merkkaan ja nostan palloni(jos tarpeen tai sitä edellytetään) ja putit pelataan normijärjestyksessä.

    Sekin voi joskus vaikuttaa puttijärjestykseen että haluan pitää putattaessa aina lipun paikoillaan.
    Eikä minulla ole mitään viivoja tai nuolia pallossani, joten senkään vuoksi ei tarvitse turhanpäiten kyykkiä, merkkailla, sihtailla tai asetella ”pallon suuntaa” jne. (omassa peli-ideologiassani kaikki tällainen ”säätäminen” on turhaa ja ylimääräistä ajanhukkaa sekä huomion kohdistamista vääriin asioihin).

    Lähtökohtainen tarkoitukseni on pelata ja suoriutua tekemisestäni ilman maneereita ja muutenkin mahdollisimman simppelisti, välttää kaikkea turhaa ja ylimääräistä tekemistä sekä ajankäyttöä greenillä. Toisekseen käyttää oma aikani hyödyllisesti puttilinjan lukemiseen/arviointiin. Sekä samalla huomioida myös muut ryhmän pelaajat asiaan kuuluvalla tavalla.

    Mutta jokainen voi kehittää omaan peliinsä minkälaisia maneereita haluaa. Tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan.

    #1418964 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Putti-Possu: Turhaa toiveajattelua … kun merkintöjä on kaupan palloissa tarpeeksi. Eikä pelkästään Callawayn viivoja, vaan suurin osa palloista sisältää pallon nimen tai mallin, joka auttaa suuntaamisessa. Olisi siis kiellettävä kaikki yli 2mm pidemmät tekstit!

    Tässä kyykkimisessä, merkkailussa ja sihtailussa on kyse konaisuudesta joka on täysi turhaa ja typerää ajanhaaskausta. Omasta mielestäni turha pallon nostelu ja sen suuntailu ei ole edes golf’in ns. ”hengen” mukaista. Siis pallo pitää pelata siitä makuusta johon se asettuu edellisen lyönnin jälkee.. Tiedän, tiedän, että säännöt ja tulkinnat sallii kyykkimisen mutta yhtä hyvin säännöt sallii pelata siitä alkuperäisestä makuusta.
    – omassa pelaamisessani käytän mieluisasti hyödykseni tämän sääntöjen salliman mahdollisuuden.

    Toki siihen on muutakin syytä..

    Eräistä muista, hyvin suurta suoritustarkkuutta vaativista, lajeista olen oppinut välttämään kaikkia turhia ”huomiovarkaita”. Vastaavia kuin esim. golfpalloon merkityt viivat. En ilmoisina ikinä halua piirtää omaan palloni tällaisia. Puhumattakaan että pitäisi jokaisella (putti)suorituksella irroittaa katsetta/keskittymistä/ajatusta tällaisen viivan tuijottamiseen.
    – omassa puttaamisessani keskitän ajatukseni vain siihen että saan pallon putoamaan kuppiin sopivan vauhdin ja voiman saattelemana.

    Ja sitten on lisäksi muitakin mentaaliin ajatteluun, keskittymiseen jne. jne. liittyviä syitä. Mutta olkoon. Golf on minulle vain mieluisa harrastus.

    Minua ei juurikaan häiritse muiden tekemiset greenillä..kunhan niistä vain suoriudutaan, inhimillisesti katsottuna, kohtuullisella ajankäytöllä. Niinpä tässäkin on hyvä todeta että, tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan.

    #1419006 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tässä kyykkimisessä, merkkailussa ja sihtailussa on kyse konaisuudesta joka on täysi turhaa ja typerää ajanhaaskausta.

    gloffarella on ilmeisesti jokin ”Putinismi”-oireyhtymä, kun jankkaa jääräpäisesti tuosta yhdestä pienestä muotoseikasta. Ottaisi vaan rennosti ja keskittyisi omaan golfiin.

    Toki merkkaaminen ja tähtääminen vie oman aikansa, mutta nämä kaksi seikkaa ovat minimaalisia viiveiden aiheuttajia golfissa. Yhtä lailla voisi kritisoida harkkaswingejä, griinien lukemista, lipun poisnostamista, honourien kunniouttamista, hidasta kävelyä, mailojen pyyhkimistä, etäisyyden mittaamista tai arviointia, väyläkartan katsomista, jne. Kaikki nämä elementit kuuluvat golfiin ja olennaista lienee se, että peli sujuu riittävän joutuisasti edellisen ryhmän perässä (tai tarvittaessa hitaita ryhmiä ohittamalla). Toki voi jättää kaikki em. rutiinit tekemättä ja ”vain huiskia palloa”, mutta onko se enää golfia … yhtä hyvin voi vain kävellä luonnossa, ilmaiseksi.

    #1419014 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Putti-Possu: Toki merkkaaminen ja tähtääminen vie oman aikansa, mutta nämä kaksi seikkaa ovat minimaalisia viiveiden aiheuttajia golfissa. Yhtä lailla voisi kritisoida harkkaswingejä, griinien lukemista, lipun poisnostamista, honourien kunniouttamista, hidasta kävelyä, mailojen pyyhkimistä, etäisyyden mittaamista tai arviointia, väyläkartan katsomista, jne. Kaikki nämä elementit kuuluvat golfiin ja olennaista lienee se, että peli sujuu riittävän joutuisasti

    Sanoisin nyt vaikka niin että kaikkia pelaamiseen liittyviä asioita on hyvä pohtia, miettiä, keskustelle ja vaikka kysyä neuvoa muilta. Alkaen jo siitä miten nuo edellä mainitut ja muutkin asiat ajoittaa/sovittaa omaan ja muiden tekemiseen. Kaikella on aikansa ja paikkansa.
    – tietyt jutut ovat tärkeämpiä kuin toiset jne. Siksi juuri niihin on hyvä keskittyä.
    – vastaavasti toisaikaiset ja turhat maneerit voi ehkä unohtaa kokonaan jne.

    Kaikki edellä mainitut selviää funtsailemalla, eikä asioiden omaksuminen vaadi edes kovin suurta harjoittelua. Ne onnistuu helposti niin nuorilta kuin vanhoiltakin jne.
    – jokainen tietenkin tekee juuri niin minkä näkee parhaaksi itselleen..
    – kokemuksen myötä meistä jokainen oppii kaikenlaista uutta..ja ehkä luopumaan jostain turhasta.
    – toivottavasti joskus myös sellaistakin mikä helpottaa, selkiyttää ja ripeyttää omaa tekemistä.

    Putti-Possulle vielä..
    Kentällä on nimen omaan tavoitteena ”ottaa rennosti” ja kuitenkin aina hetken tullen keskittyä kunnolla omaan tekemiseen ja suoritukseeni.
    – juuri noin pitäisi meidän kaikkien toimia golfkentällä ja toisaalta antaa tilaa ja helpottaa muidenkin suoriutumista.. Ja, kuten sanottu tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Golfin säännöt vs. muiden lajien säännöt – pelaajan etiikka

Etusivu Foorumit Säännöt Golfin säännöt vs. muiden lajien säännöt – pelaajan etiikka