Aihe: GolfExpo - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

GolfExpo

Etusivu Foorumit Yleistä GolfExpo

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olipas sitten niin mahdottoman tylsät ja tyhjät messut! Rahanhaaskausta. Melkein kaikki merkit Wilson Staffia lukuunottamatta loistivat poissaolollaan. Enemmän mielenkiintoa herätti Golf Centerin Vantaanportin myymälän avajaiset. Kannattaako tuollaisia erityisosastoja ylipäätään enää pitää? Eiköhän ne golflehtien osastot ja pari hassua intersportin myymäläosastoa menisi muidenkin messujen yhteydessä.

  Juu jaksoin pyöriä GolfExpossa noin tunnin. Odotin että olis päässy vaihtopörssiin katteleen käytettyjä keppejä mutta eihän siellä mitään pörssiä ollut. Ainoa mitä surkeilta messuilta jäi käteen oli 20 euron alennuslippu Vuosaaren linkseille. Onneks on opiskelijakortti niin pääsi 9 eurolla sisään…

  Jaksoin sinnitellä sisällä n. 25 min. Ainoa asia joka jäi mieleen oli tilanne, kun olin yhdellä osastolla hypistelemässä jotain A***urin rautamailaa niin asiantunteva myyjä valui paikalle ja aloitti keskustelun toteamalla: ’Se on miesten maila’.
  Hyvin osuva, tilanneherkkyyttä ja vahvaa ihmistuntemusta vaativa aloitus.

  Kävittekö messuilla Power Balancen osastolla tekemässä testit? Käsittämätöntä, mikä vaikutus tuolla hologrammikortilla oli kropan suorituskykyyn.

  Koko juttu kehon biokenttineen, energiavirtoineen ja hologrammitarroineen vaikuttaisi muuten ihan täydelliseltä hölynpölyltä, mutta kun meitä oli paikalla useita hemmoja testiä tekemässä. Testaajinakin oli Power Balancen puolelta kolme eri sälliä. Ja kaikille meillä testattaville kortti taskussa vaikutti suoritusta parantavasti.

  Mikä tuo juttu oikein oli? Tietääkö teistä kukaan mitään enempää tästä Power Balance -tekniikasta? Voiko sillä esimerkiksi olla jotain haittavaikutusta kehoon, kuten esimerkiksi GSM-puhelimilla epäillään olevan?

  Suht samoja tuntemuksia, kuin edellä mainitut. Surkea tapahtuma. Jos olisin tiennyt, niin väliin olisi jäänyt. Muidenkin messuvieraiden ilmeistä oli luettavissa sama ihmetys: Missä ovat kaikki merkit! Muutenkin toteutus vaikutti jotenkin juosten kusdulta. Golf Centerin avajaisista olisi varmaan jäänyt enemmän käteen..

  Joo, se kortti jäi kyl askarruttamaan. 😀

  Pieni plussa et Titun 909D3 löytyi sit jostain takahuoneesta testattavaksi. Tosin sekin vasta, kun kepistä kyselin. Ilmeisesti oli laitettu suurelta yleisöltä sivuun. Kivan oloinen piiska, pitää kyl testaa uudelleen kesällä ulkona. Vaik’en uutta driveria tarvitsekaan..

  KL

  1201 kirjoitti: (14.3.2009 23:37:35)
  Pieni plussa et Titun 909D3 löytyi sit jostain takahuoneesta testattavaksi. Tosin sekin vasta, kun kepistä kyselin. Ilmeisesti oli laitettu suurelta yleisöltä sivuun. Kivan oloinen piiska, pitää kyl testaa uudelleen kesällä ulkona. Vaik’en uutta driveria tarvitsekaan..

  Mikä siitä mailasta teki kivan oloisen, varsi vai nuppi?

  Ihan noin yleisesti tuntuma lyödessä verrattuna muihin esillä olleisiin piiskoihin (vartena voodoo stiff). Tosin kepissä ei esittelijän mukaan mitään uutta ja mullistavaa nykyiseen 909D2 draiveriini (vs proto 65-stiff) verrattuna. Mut vois testaa ton ja oman vierekkäin kesällä vaik’ demokeitaassa tms. ihan noin jo mielenkiinnosta..

  Iltaa, uusi foorumilla, joten terve kaikki.

  Oli ihan pakko rekisteröityä tänne vaikkakin jo pitemmän aikaa olen foorumia seurannut.

  Noista messuista, oli joo hieman pettymys. Kaksi merkkiä edustettuna Wilson sekä Taylor Made.
  Aivan naurettava oli tuo Store. Pieneen tilaan ahdettu tavarat ja sinne päästetään lauma ihmisiä. Kukahan oli tuon floorplanin suunnitellut?
  Muutenki golfosasto oli aika tyhjänoloinen.

  Simulaattoreita oli jos johonki lähtöön, tästä täytyy antaa plussaa. Löylykauhadraiveri oli melko hauska. Ainoa vaan että jokaiseen pisteeseen oli melkosen pitkä jono, noh se oli arvattavissakin.
  Todella paljon oli matkayhtiöitä sekä alan lehtiä edustettuna.

  Mutta tulipahan käytyä.

  Tuosta GolfCenterin avauksesta. Käytiin tänään samalla siellä kun tuolla messuillakin poikettiin.
  Aivan törkeet hinnat ja valikoima oli mitä oli. En tiedä johtuko avauksesta, mutta mainostettu jättimäinen tekstiilivalikoima… Noh sanotaanko, että ei se nyt ihan jättimäinen ollut. Pikemminkin.. Jätetään sanomatta.

  Hinnoista yksi maininta, osu silmään Wilsonin Spine-draiveri. Hinta GC 319e ja briteissä 140e sis. postit. Tiedän mistä hommaan seuraavan draiverin 😀

  En edes löytänyt mainostettua kolmen lyöntipaikan fittauspistettä. Olikohan se jossain suljetun oven takana? No ainakaan mitään ’fittaus täällä ->’ kylttiä en nähnyt.
  Tuli sellainen kuva, että tuolla oli yhtä paljon tavaraa kuin paikallisessa stadiumin ’golfosastolla’, mutta vaan väljemmin esillelaitettuna. Kai missasin jonkun oven…

  Itse kävin katsastamassa messut Perjantaina, ja huomasin merkkien puutteen juuri niitä Wilsonia ja Tayloria lukuunottamatta. Syy tähän kenties tämä jonkinasteinen lama, koska golfosasto oli selkeästi tyhjempi kuin viime vuonna.

  Erilaisia simulaattoreita ja testaus- sekä puttauspisteitä oli mailavalikoimaan nähden riittävästi, ja storen idea taisi olla halpa hinta. Sieltä tarttui tähän perheeseen Laddie-palloja, draiveri, viiskutonen sandwedge ja kengät. Yhteissumma ei ollut päätähuimaava 😀

  Uutta draiveria haeskelevana nuorena yllätyin positiivisesti draiveritestistä, jonka lisäksi Taylorilta ja Wilsonilta sai testattavaksi vielä viitisen mallia. Pääsi kunnolla vertaamaan miesten ja naisten mailoja keskenään. Parhaina jäivät mieleen Cobran naistenmalli sieltä testistä, sekä testialueen laidalla olleen miesten ja naisten TaylorMaden Burnerit. Niistä en löytänyt valittamista. Wilsonin Spinekin toimi jotenkuten luotettavasti.

  Kun itse on vielä keskeneräisessä kehitysvaiheessa golfin suhteen, oli mukavaa päästä kuvauttamaan svinginsä ja saada siitä arvio prolta. Itselle jäi hyvä maku suuhun vaikka tapahtuma oli kutistunut reilusti edellisestä 😀

  Plussat ja miinukset golf-messuilta:

  + teimme kaverin kanssa välinemyynnistä muutaman löydön kesäksi.
  + Janos jaksaa viihdyttää, hyvä tsemppari ja myyntitykki.
  + Välineiden testipaikka.

  – Osastoja vähemmän kuin v.2008
  – Tarjouksia ja pelilippuja vähemmän kuin v.2008
  – Missä profiilipaikat, kuten Kytäjä, Vanajanlinna ym.?

  Lopuksi: Ensi vuonna jää väliin, JOSS samat sapluunat.

  Aikamoinen pettymys tuo golfosasto oli. Viime vuonna oli paljon enemmän toimintaa ja tapahtumaa sekä myyjiä. Olen ihan samaa mieltä, että jos ensi vuonna on samanlainen niin väliin jää.

  Huvittavaa oli vaan, että etukäteen mainostettiin, että enemmän myyjiä, tapahtumia , kilpailuja…

  Olihan se pettymys, että vain Wilson ja Taylor Made pitivät osastoa ja niilläkään ei ollut mitään lyöntipaikkaa tai mailojen fittausta osastolla. Olisi sentään odottanut, että Mizuno, Titu, Callaway, Cobra olisivat olleet esillä uutuuksineen.

  Hyvä esimerkki tarjonnasta: koko golfosastoilla ei ollut hanskoja myynnissä. Olin varautunut hankkimaan koko kesän hanskat messutarjouksena, mutta mitä vielä.

  KL

  Neggeri kirjoitti: (16.3.2009 13:14:25)
  Hyvä esimerkki tarjonnasta: koko golfosastoilla ei ollut hanskoja myynnissä. Olin varautunut hankkimaan koko kesän hanskat messutarjouksena, mutta mitä vielä.

  Voisiko syy tarjousten puuttumiseen olla tuossa lihavoidussa….?

  Neggeri kirjoitti: (16.3.2009 13:14:25)
  Olihan se pettymys, että vain Wilson ja Taylor Made pitivät osastoa ja niilläkään ei ollut mitään lyöntipaikkaa

  Tähän täytyy raportoida eräs messuhavaintoni, että Wilsonin osasto ja demomailat olivat aivan lyöntimattojen ja rangepallojen vieressä. Kokeiltavia demomailoja näytti olevan joka lähtöön, jopa vasureille. Messuväki näyttikin käyttävän tilaisuutta hyväkseen touhutippa nenän päässä. Itse innokkaimpana.

  Neggeri kirjoitti: (16.3.2009 13:14:25)
  Hyvä esimerkki tarjonnasta: koko golfosastoilla ei ollut hanskoja myynnissä. Olin varautunut hankkimaan koko kesän hanskat messutarjouksena, mutta mitä vielä.

  Et vain löytänyt. Minä ostin parit oikeankädenhanskat, nahkaisiksi väitetyt, reilusti alle kympillä kappale. Vai oliko vika siinä, että siellä ei ollut HANSKOJA.

  Ei silti, muussa suhteessa kyllä jäi köykäisen maku suuhun. Miksihän muuten esim. prot eivät messuilla enemmälti tarjoile palveluksiaan, vai onko kädet muutenkin täynnä työtä?

  Samanaikaisten muiden messujen vuoksi myös golfosastolla hortoili todennäköisesti lukuisasti potentiaalisia uusia golfareita. Missä olivat eri kenttien sisäänhuutotarjoukset? Myymättömät osakkeet saa kaupaksi vain golfareiden määrää kasvattamalla.

  Laitetaas omat messuhavainnot tänne

  Plussat:

  + Golfdigestin lähipelirataa vaikeutettu viime vuodesta (Vasurin maila valikoima suppea lähipeliradalla 1 putteri muutama vedge)

  + Simulaattoreita useita

  + Janos Uotilan Trick Shot Show

  + Mega Range/ Draiveri testi paikka varauksin

  Miinukset:

  – Kenttiä esillä vähän (Vihti, Vuosaari, Gumböle, Estonia golf)

  – Kamapörssi puutui

  – Tänä vuonna puutui Suomalaisten PRO pelaajien lähipelikisa ainakin lauantaina

  – Vain yksi golfkauppa Golfstore mukana, missä loput?

  – Paljon mainostettu Audi Club House huomasiko sitä edes oikeasti

  – Playstation & Nintendo Wii-pelimaailma. Eihän niissä konsoleissa ollut edes golfmailanpäätä joka saatavissa kaupoista konsoleihin.

  niin ja sitten se suurin ja mukavin fiilis jäi siitä kun paiskasin Golf Digestin Birdieilandissa tein holarin

  vasuri 1 kirjoitti: (16.3.2009 22:09:28)
  niin ja sitten se suurin ja mukavin fiilis jäi siitä kun paiskasin Golf Digestin Birdieilandissa tein holarin

  Holari messuilla, onneksi olkoon! Saitko auton palkinnoksi eli siirryitkö samantien ammattilaiseksi?

  vasuri 1 kirjoitti: (16.3.2009 22:09:28)
  Laitetaas omat messuhavainnot tänne

  Miinukset:

  – Kenttiä esillä vähän (Vihti, Vuosaari, Gumböle, Estonia golf)

  – Kamapörssi puutui

  – Tänä vuonna puutui Suomalaisten PRO pelaajien lähipelikisa ainakin lauantaina

  – Vain yksi golfkauppa Golfstore mukana, missä loput?

  – Paljon mainostettu Audi Club House huomasiko sitä edes oikeasti

  – Playstation & Nintendo Wii-pelimaailma. Eihän niissä konsoleissa ollut edes golfmailanpäätä joka saatavissa kaupoista konsoleihin.

  niin ja sitten se suurin ja mukavin fiilis jäi siitä kun paiskasin Golf Digestin Birdieilandissa tein holarin

  Pakko korjata tuota miinuslistaa. Mainittujen kenttien lisäksi mukana oli ainakin Suur-Helsinki, Porvoo, Kotojärvi, Golfkenttien yhdistys ja ainakin viisi virolaista kenttää.

  Johtopäätös lienee, että kannattaa kulkea silmät auki jos mielii messuilta saada jotakin. Toki itsekin yhdyn siihen, että hieman aneemiste messut ne oli tällä kertaa.

  Joku tuolla edellä kaipasi suomalaisten opettavien ammattilaisten edustusta messuille. Totuus on, että hinnat messuosallistumisesta ovat sen verran korkeat, että ainakaan yksin PROn ei kannattane osallistua, ehkä jollain yhteisosastolla? Tosin aika moni niistä taitaa olla jossain lämpimässä parhaillaan ja suotakoon se heille.

  Valitettavaa mutta totta, ei ollut messujen anti kaksinen. Kaikki tärkeimmät merkit poissa, kenttiä vain muutama ja yleinen tunnelma vaisu. Juttelin muutaman näytteilleasettajan kanssa ja usea totesi että ei osallistu ensi vuonna. Suurin syy tähän on osastojen hinnoittelu. Rivien välistä voi lukea, että järjestäjätaholla on jonkinlainen suosikkilista, kavereille peremmat hinnat kuin muille. On tietysti ymmärrettävää, että iso osasto on suhteessa halvempi kuin pieni mutta se ei kuulemma selitä kaikkea. Olisikohan järjestäjilla nyt tuumaustauon paikka, kuinka mennään eteenpäin. Pitäisikö palata vanhaan vain golfareille tarkoitettuun tilaisuuteen jossa esitellään kauden uutuuksia eikä poisteta menneiden kausien jämiä. Ja paikaksi joku muu kuin Messukeskus tai Vanha Satama. Löytyisikö esim. Flamingon kiinteistöstä sopivaa tilakokonaisuutta, parkkipaikkoja on ainakin kohtuullisesti. Ja järjestäjäksi joku muu taho kuin Suomen Messut ja Golfresepti. Olisiko tässä esim. Suomen PGA:n mahdollisuus tehdä hieman rahaa toiminnan pyörittämiseksi.

  EFC

  Sunnuntaina tuli messuilla piipahdettua ja hyvin oli tilaa kuljeskella ja katsella ymärilleen. Miinukset on jo muissa kirjoituksissa aika kattavasti listattu, mutta pakko itsekin ihmetellä välinevalmistajien vähyyttä. Positiivisia juttuja oli mm. ainakin Janos Show, TM:n osastolla sain hyvän infon uusista rautamailoista, yhdellä osastolla kerrottiin kuinka voi palloon painaa vaikkapa IFK:n logon (mutta miksi??), hyvää mehua oli tarjolla, golfliiton osastolta sai kätevästi ostettua uusen sääntökirjan.

  Mielestäni kovin ahtaaseen paikkaan messuja ei kannata viedä, koska silloin simulaattorit ja lyöntipaikat ovat vaikea tai jopa mahdoton sijoittaa messuille ja kyllä se kuitenkin auttaa että paikalla piipahtaa muidenkin lajien harrastajia, niinkuin nytkin varmasti yhteismessujen ansioista kävi.

  Tuli tänään tuo loppuraportti:

  Kävijät jakaantuivat päiväkohtaisesti seuraavasti (suluissa 2008 määrät):
  – perjantai 7 080 (5 117)
  – lauantai 15 189 (12 672)
  – sunnuntai 11 731 (10 761) ..eli yhteensä 34.000 kävijää.

  Golf -osioon tutustui ensisijaisena messuna 18% kävijöistä, eli n. 6.000 duffaajaa.
  23% kävijöistä (liki 8.000) kertoi harrastavansa golfia.

  En muista vanhoja lukuja, mutta olisikos Wanhassa-Satamassa kuitenkin käynyt aina enemmän porukkaa? ..vai tuntuuko se vaan, kun siellä oli aina niin ’tiivis tunnelma’ 🙂

  Gumbölen osastolta otettiin luettavaksi 1.200 mainoslehtistä, joten joka viides sai ilosanoman mukaansa ( 9 > 18 ) 🙂

  Observer kirjoitti: (16.3.2009 22:28:13)

  vasuri 1 kirjoitti: (16.3.2009 22:09:28)
  niin ja sitten se suurin ja mukavin fiilis jäi siitä kun paiskasin Golf Digestin Birdieilandissa tein holarin

  Holari messuilla, onneksi olkoon! Saitko auton palkinnoksi eli siirryitkö samantien ammattilaiseksi?

  Ei tullu autoa ei, joten amatöörinä pysytään vieläkin

  Oltiinkohan samoilla golfmessuilla. ?

  Kyllä nää pareet ol ku viimmevuotiset. Ny ei häirinny fillarit ja pilkit – päinvastoin Erätukusta sain vaimolle 10 e hikoilunderwearit.

  No pelkästänn Golfpisteen osasto tyrmäsi heti aamusta.

  Kun oli ööli böördi sai Golfpisteen samettisen -tummansinisen pallopyyhkeen.
  TT toivotti tervetulleeeksi , kun Antti Vaalas analysoi swingiäni , joka oli kuvattu 5 min aiemmin ja tallennettu muistitikulle ( mulla oli oma mukana ), mutta Gp lahjoitti tikunkin.

  Sit puttaamaAn , chippaamaan, lobbaamaan ja pitchaamaan. Paras tulos oli 18 . ja sai yrIttää parantaa usean kerran , joka kierroksella sai vielä avaimenperän , pipon tai pullon Flowta – -vaiavn palkka ??

  ’Uskomatonta – ja kiitos koko Temulan porukalle.

  Myymälästä löytyi pien päki 15 e, tynkäsetille syssyn greeneille – ostin vaimollekin.

  Sain kokeilla Taylor Maden uutta dreiveria, yrittää liputtaa simuallaattorilla 103 m päässä olevaa lippua – paras 3 m 74 cm.

  Christer Herlinin Portugalin kenttäisännät näyttivät kenttien lisäksi uutta rypälelajia,
  josta oli tehty viiiniä 2005. Ongelmana oli vain lasin haku ja pullon aukaisu.
  Onks noi ongelmia.

  Lassi kertoi Marokon ja Tunisian kentistä, Asko Golfliiton virtauksista ja juteltiin
  muutahii.
  Varmistin Vuosaaresta Il Krande nummero sex 16.01 2009 tj Staffasn Tuomolinilta.
  Ja kuulin , että uusi ravintoloitsija käyttää Votkinin Sörkän nakkeja.

  Sain Supergolfin liittymismaksun 0 e viimme vuoden tapaan – vaimolle kans.

  jne . kaikkea en kerrokkaa.

  Parasta oli , että ennestäään ihan tuntematon nuorimies tuli kertomaan Gp:n swingikuvauksessa, että hänkin swingaa Bennet and Plummerin Stack and Tiltillä ja lainasi asiaan liittyvää materiaalia.

  Jotta sillä lailla – kaikea en kerrokaan -kävin kahtena päivänä, mutta kolmas meni jo Arabian hiihtokeitaan laduilla.

  Me olemme maailman onnellisimpia kansoja – tutkimusten mukaan vain tanskalaiset vinnaa meidät- aina ei uskois.

  Nää messut olivat muuten Pasilassa.

  No niin m eikä poika skrivaa vähän Sulo-tekniikalla eli
  Sumeal Logiikal , joten IL KRANDE KATASROF nummero
  on tietennii 16.lokakuuta 2009 .
  Mutta kaikki sen jo tietää.

  P.S. Oon jo kuuskytäviis sitten.

  P.S.S Tiedän , ettei kuulu ehkä tälle palstalle, mutta on
  vihreen rojkaus.

  P.s.s. Hyvve piäsiäistä.

  mäkisuksi kirjoitti: (19.3.2009 10:22:08)
  IL KRANDE KATASROF on tietennii 16.lokakuuta 2009 .
  P.S. Oon jo kuuskytäviis sitten.

  Saako jo ilmoittautua mukaan?

  ps: Onnittelut merkkipäivän johdosta jo näin hyvissä ajoin etukäteen!

  vasuri 1 kirjoitti: (17.3.2009 17:24:56)

  Observer kirjoitti: (16.3.2009 22:28:13)

  vasuri 1 kirjoitti: (16.3.2009 22:09:28)
  niin ja sitten se suurin ja mukavin fiilis jäi siitä kun paiskasin Golf Digestin Birdieilandissa tein holarin

  Holari messuilla, onneksi olkoon! Saitko auton palkinnoksi eli siirryitkö samantien ammattilaiseksi?

  Ei tullu autoa ei, joten amatöörinä pysytään vieläkin

  Ei tullu mullekaan, vaikka Kojo lupasi vieressä olleen auton ; )
  Ensimmäisen vetäsin kernille vähän lipusta lyhyeksi, toisen pompulla pitkäksi ja kolmannen suoraan reikään. Harvemmin sitä kesälläkään lobberilla suoraan reikään saa. Ihan selvästi on harjoittelu oikeilla urilla.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: GolfExpo

Etusivu Foorumit Yleistä GolfExpo