26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

Golf ja viina?

Etusivu Foorumit Matkailu Golf ja viina?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Kertokaa kuinka yleistä promilleissa pelaaminen on? Itse olin viime kesänä Tahkolla ja ajatuksena oli jopa ostaa mökki sieltä.
  Pelattuani yhden viikonlopun, muutimme mielemme.
  Kentällä oli monta ryhmää ihan promilleissa ja omalla musiikilla ja kentän autoilla??
  Itselle ihan uusi asia ja mökin ostokin loppui siihen. Mietin vaan kun liittokin otti nyt lehdessä kantaa tähän?!

  KL1

  Kentällä oli monta ryhmää ihan promilleissa ja omalla musiikilla ja kentän autoilla??

  Forumin säännöt estävät minua käyttämästä haluamiani sanoja moisen toiminnan kuvaamiseen, joten tyydyn toteamaan: keskenkasvuisten touhuilua.

  Kaikilla vain ei ole käytöstapoja eikä ymmärrystä siitä miten käyttäytyä golfkentällä. Pätevä valvonta lopettaisi moisen touhun alkuunsa, mutta kuten on täälläkin moneen kertaan todettu, valvonta maksaa eikä sitä sen vuoksi juurikaan harrasteta. Puhumattakaan, että maksavia kännisiä ja muita pelaajia häiritseviä asiakkaita lähdettäisiin kesken kaiken häätämään.

  @Tahkon exa: Ensi kerralla kun näet jonkun ajavan golfautoa kännissä, soita poliisit paikalle. Loppuu ajeleminen.

  Kuten KL1 jo totesi, kaikki eivät osaa käyttäytyä asiallisesti golfkentällä tai klubillakaam. Toki samoin taitaa käydä monessa muussakin yhteydessä.

  Toisaalta mikään erityinen ”tiukkapipoisuuskaan” ei liene suotavaa. Kaikki eivät pelaa tulostavoitteella ja ottavat ehkä oluen tai pari klubilla. Olenpa kuullut sellaistakin että joillain on tapana ottaa ja tarjoilla pelitovereille ns. birdie-ryyppyjä. Voi olla että joku kantaa vieläkin birdie-pulloa bägissään.

  Joskus nuorempana kun normikierroksilla tuli korttiin useampiakin birdie-tuloksia sai joskus kuulla aiheeseen liittyviä pyyntöjä. Vastasin aina että tarjoan sellaiset ryypyt klubilla kierroksen jälkeen. En muista että olisinko joutunut kertaakaan sitä tarjoamaan. Aina silloin tällöin olen päässyt pelaamaan ns. firmatilaisuuksissa joissa tarjoilua on ollut riittämiin. Mitään mainittavaa haittaa en ole silti havainnut. Itse käytän alkoholia hyvin harvoin..jos laisinkaan.

  En ole päässyt näkemään tai kokemaan minkäänlaista haittaa alkoholin vuoksi, joten kaipa muihin kohdistuva häiriö lienee kuitenkin varsin harvinaista. Toki nykyään näkee klubeilla ihmisiä joille ne. golfetiketti on melko tuntematon käsite. Muunkin käytöksen kuin alkoholin juonnin suhteen.

  Mutta kuten KL1 jo mainitsi niin aina voi soittaa paikalle poliisit jos/kun näkee juopuneita kuljettamassa ajoneuvoa. Tapahtuipa se sitten liikenteessä tai vaikkapa golfkentällä. Toisekseen asiasta on syytä kertoa myös kentän henkilökummalle. Kysymys voi olla myös muiden kentällä pelaavien turvallisuudesta.

  Mukavia kierroksia kaikille.

  KL:
  ”Puhumattakaan, että maksavia kännisiä ja muita pelaajia häiritseviä asiakkaita lähdettäisiin kesken kaiken häätämään.”

  Jos tuollaisia ei häädetä, niin minusta ja varmaan monista muistakin selväpäisistä maksavista asiakkaista tulee entisiä asiakkaita. Mulla on nyt jo useita kenttiä, jonne en enää mene vasten tahtoani öykkäröinnin maksajaksi.

  KL1

  Chip, minulle ei aivan heti aukea miten sinä olet öykkäröinnin maksaja, mutta voin kertoa sinulle, ettei tässä maassa ketään kovin herkästi kentältä poisteta, ikävä kyllä.

  Eräällä Uudenmaan kentällä oli aikanaan kerrassaan erinomainen valvoja. Hän oli monessa kisassa startterina ja tuli juteltua asioista hänen kanssaan. Hän kertoi kerran poistaneensa pelaajan ko. kentältä. Siis kerran. Se on luultavasti aivan liian vähän, jotta kentälle edes tulisi riittävä maine öykkärien tai muuten toisten pelinautintoa pilaavien karkottamiseksi.

  Golfkentillämme yhtäältä pyritään tekemään vieraspelaajien asioiminen mahdollisimman vaikeaksi, toisaalta pyllistetään hyvin käyttäytyville ja toiset pelaajat huomioon ottaville asiakkaille kumartelemalla ”minä olen maksanut green feen / osakkeen ja minä saan pelata kuinka haluan” -tyyppisille asiakkaille.

  Mikko Alatalon sanoin: ”Kun kattoo molemmilla silimillä Moskovaan, niin länteen siristelee kolmas silmä vaan.”

  Sillälailla olen maksaja, että green feen maksamalla tuon oman pääomapanokseni kentän ylläpitämiseksi ja samalla omalta pieneltä osaltani mahdollistan tämän sekoilun.

  Jos tiedän, että joku tapahtuma rakentuu pääosin alkoholinkäytön ympärille, en osallistu. En sylkäise itse lasiin, mutta en ole koskaan pelannut humalassa, peli on riittävän vaikea jo selvinpäinkin.

  Yleensä ne parhaat tarjoilut erilaisissa pr-kisoissa (tai paremminkin tapahtumissa) tapahtuu vasta kierroksen jälkeen. Jokainen pitää huolen itsestään. Ja voi tulla ja mennä juuri niin kuin haluaa. Siis missä pulma?

  Pulma on siinä, että jokainen voi tulla ja mennä miten haluaa ja pitää huolen itsestään, erityisesti bägin nestemäisestä sisällöstä, joka siirtyy parempiin suihin matkan edetessä, joka sitten kuuluu ja näkyy.

  Aivan kuin edellä sanottiin, niin nykyään jokainen saa tulla ja mennä miten haluaa ja sellainen meno ei ole hyväksi yleiselle viihtyvyydelle.

  En nyt halua korostaa mistä kentästä on kyse, mutta joitain yhtäläisyyksiä Tahkoon on. Kävin viime kesänä tuttavani mökillä viikonloppua viettämässä, joka on golf kentän ja hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä. Toki olimme sopineet pelaavamme myös kierroksen kyseisessä kohteessa. Olipahan kokemus lauantaille. Aika moista örvellystä kentällä, ja enimmäkseen autolla kulkevien nuorten aikuisten toimesta. Muutenkin peliä häiritsi useat kentän vierettyvillä olevien mökkien asukaaat. Tuttavani kertoi, että kyseisen alueen mökin omistajat, jotka eivät ole laittaneet mökkejään vuokralle ovat alkaneet myymään niitä pois. Itse en yhtään ihmettele, ja veikkaan etten vähään aikaan kyseisellä kentällä myöskään vieraile.

  Mielenkiintoista kehitystä..

  Tuolla menemisellä ja tulemisella tarkoitin pelin jälkeisiä tapahtumia. Ja, oikeastaan vielä noihin erityisiin PR-/asiakastilaisuuksiin liittyen. Eihän kenenkään ole pakko hyödyntää varsinkaan virvokkeiden vapaata tarjoilua ihan äärimmäisillä määrillä.

  Mutta, ehkä lajian pariin on tullut uusia harrastajia joilla on nykyaikaisempi käsitys viihteestä ja viihtymisestä. Ilmeisesti jossain määrin rennompi suhtautuminen myös ns. golfetikettiin.

  Kuinkahan yleistä tällainen häiritsevä juovuksissa pelaaminen mahtaa olla? Ei liene ihan tavallista tai esiintyykö sitä tietyillä kentillä? En usko että tuollainen käyttäytyminen menestyisi ihan kaikilla kentillä.

  gloffare:

  ”Mutta, ehkä lajian pariin on tullut uusia harrastajia joilla on nykyaikaisempi käsitys viihteestä ja viihtymisestä. Ilmeisesti jossain määrin rennompi suhtautuminen myös ns. golfetikettiin.”

  Toivottavasti näen vastaisuudessa entistä vähempi näitä, joilla on ”nykyaikaisempi käsitys viihteestä ja viihtymisestä”.

  Eiköhän nuo typerät kisat kuten shihraz open, yms näytä tätä huonoa esimerkkiä. Niissä kun juodaan ja lauletaan eikä niinkää keskitytä peliin. Näkee että nuissa kisoissa ei klubimestarit usein käy vaan enemmän laitapuolen kulkijat kuten perjantaina baarissa…

  Kyllä mä niin sanoisin että tarvittaisi suomen golfiin vähän semmosia voimahahmoja, kuten john daily usassa tai miguel Jimenez Espanjassa. Suomeen sopis joku Irwin goodmania muistuttava peluri joka kulkee omia teitään mutta samalla olis aivan mieletön golfinpelaaja. Nykypelaajat on vähän liian pliisuja, eikä se houkuttele muita pelaajia lajin pariin.

  Suomeen sopis joku Irwin goodmania muistuttava peluri joka kulkee omia teitään mutta samalla olis aivan mieletön golfinpelaaja.

  Stig kurssille 😃

  KL1

  Suomeen sopis joku Irwin goodmania muistuttava peluri joka kulkee omia teitään mutta samalla olis aivan mieletön golfinpelaaja.

  Siellä Paltamossahan vaikuttaa aika lailla Irwiniä olemukseltaan muistuttava Näppis Leinonen. Tiedä sitten kuinka paljon moinen hahmo houkuttaa tai on houkuttanut ihmisiä golfin pariin. Ehkä hahmon pitäisi olla jotenkin räväkämpi, jotta onnistuisi herättämään voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan, kuten esimerkiksi juuri Irwin. Näppis on enempi sellaista herrasmiestyyppiä, jollaisten seurassa ainakin itse mieluummin pelaan kuin kovin räväköiden, joskin sellaisetkin tyypit voivat olla erinomaista peliseuraa.

  Onhan nykyään ”pallo ilmaan” ohjelma, jossa mainostetaan mitä milloinkin. Alkoholia nautitaan ja kiroillaan urakalla. Tässä Unibetin sponsoroiman jakson lopussa ovat silmin nähden päihtyneitä:

  Itse olen on onneksi vain harvoin nähnyt (ja kuullut) kännissä örveltäviä pelaajia. Olen tosin vain harvoin pelannut lomakohteissa kuten Tahkolla.

  Aika harvassa on ne huipulla olevat urheilijat, jotka samalla ovat näkyviä persoonia myös julkisuudessa. Mieleen tulee lähinnä Matti Nykänen ja Kimi Räikkönen. Toki kilpauran jälkeen moni on niittänyt julkisuutta (usein aika kyseenalaista) ja onhan meillä monia ex-urheilijoita, jotka uransa jälkeen ovat ansioituneet politiikassa tai liike-elämässä. Mutta suuria persoonia kaivataan paitsi golfiin, myös kaikille elämänaloille .

  KL1

  Aika harvassa on ne huipulla olevat urheilijat, jotka samalla ovat näkyviä persoonia myös julkisuudessa. Mieleen tulee lähinnä Matti Nykänen ja Kimi Räikkönen.

  Useimmat huippu-urheilijat ymmärtävät pysytellä omassa lajissaan, siis siinä, jossa ovat hyviä. Matti ja Kimi eivät ymmärtäneet, eikä Teemu Selännekään, kaikkien mielipiteiden isä.

  Maailmaan mahtuu erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä. Ja miksei mahtuisi golfkentillekin tai ainakin klubille keskustelemaan.

  Mutta, ainakaan minun mielestäni kentille tai klubeille ei kaivata humalaisia tai huumeista päihtyneitä örveltämään. Tai muutenkaan tuottamaan haittaa ja häiriötä. Vaikka otsikossa tällaisesta mainitaan niin kysymys lienee kuitenkin äärimmäisen harvinaisesta ongelmasta.

  Pallo Ilmaa! on niin hämmentävä että ihmettelen miten Nevas on lähtenyt tuohon touhuun. Mutta kai se on sitä nykyaikaa. Suurimmaksi osaksi vetävät Crisp 0% (tai ainakin esillä) joten ehkä ovat vaan luonteeltaan tuollaisia.

  Asiaan muuten. Jos poliisit puhalluttaisivat kenttien ympärillä iltapäivisin niin aika moni auto jäisi terassisediltä kentän parkkikselle. Rouheasti vedetään kaljaa ennen kierrosta, kierroksen aikana ja sitten vielä pari voittokaljaa kierroksen jälkeen.

  Tuota kovempaa puhallutusta minäkin tahtoisin! Jäisi nalkkiin nuo rehvastelija kentillä. Nähnyt toista kyllentö kertaa kun joku lähtenyt humalassa autolla kentöltö. Vaikea noihin tehdä mitään kun tappelu siinö uhkaa. Parhain keino on tosin kaverilta kuultun mukaan jotenkin estää humalassa olevan autoilijan lähtö. Vaikka golfpallo pakoputkeen tai sitten parkkipaikalla heittää pallon ilmaan ja yrittää saada sen osumaan humalaisen auton tuulilasiin niin ei voi ajaa

  KL1

  tai sitten parkkipaikalla heittää pallon ilmaan ja yrittää saada sen osumaan humalaisen auton tuulilasiin niin ei voi ajaa

  Ethän sinä aivan tosissasi tuommoisia ehdota??? Äly hoi!!!

  Jos oikeasti haluaa estää sen lähdön, niin oman auton voi parkkeerata siten, ettei toinen pääse ruudusta ulos. Sitten soitto hätäkeskukseen. Kannattaa tosin siinä vaiheessa olla ihan taatanan varma, että kuski on oikeasti juovuksissa.

  Vaikka golfpallo pakoputkeen

  Ei toimi Teslaan 😀 😀 😀

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
Vastaa aiheeseen: Golf ja viina?

Etusivu Foorumit Matkailu Golf ja viina?