16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Englannissa tasoitussysteemi avataan ilman jäsenyyttä

Etusivu Foorumit Yleistä Englannissa tasoitussysteemi avataan ilman jäsenyyttä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miksi ei Suomessakin. Nyt meillä keinotekoinen järjestelmä, jossa kaukoseurat tarjoavat jäsenyyksiä golfareille, jotka eivät koskaa ole käyneet lähelläkään kyseistä golfkenttää. Onko sellaisessa seuratoiminnassa enää mitään järkeä. Olisiko helpompi hoitaa asia keskitetysti ja nyt kun tasoitusjärjestelmäkin on keskitetty eBirdieen, mikään ei kai estä tällaista ”virtuaalista golfseuraa”

    KL1

    Löytyykö linkkiä, jotta voisi tutustua asiaan?

    https://www.nationalclubgolfer.com/news/england-golf-offer-independent-golfers-official-handicap/

    Aikaisemmin haudattu idea kaivettu uudestaan esille. Englannista löytyy jo nyt ainakin yksi yhteisö, jossa seuraton nomadi voi ylläpitää tasoitusta. Ei kuitenkaan ole selvää miten muut klubit kuin Pay&Play-kentät kelpuuttavat nyt tai tulevaisuudessa nomadeja pelaamaan kentällään.

    Olisi kyllä monelle pelaajalle aika houkutteleva malli myös Suomessa tosin riippuen tietysti paketin hinnasta. Nyt seurat tilittävät 30 eur/pelaaja golfliitolle. Englannissa vastaava hinta on n. 10 eur sisältäen myös vakuutuksen.

    Olisi tervetullut päivitys myös suomeen. Tuon golfliiton tukimaksukin pitäisi olla vapaaehtoinen, suurin osa golffareista ei hyödy liitosta millään tavalla.

    Nimetön

    Aktiivipelaajana vaikea ymmärtää miten mihinkään vaikuttaisi maksanko liitolle 10e vai 30e… Jonkun se vakuutus pitää maksaa. Liiton, kentän tai pelaajan mutta miten vaan niin pelaaja sen maksaa kuitenkin. Kun rangelta lensi pallo rikkoen mun auton tuulilasin itse kierroksella ollessani niin vakuutus maksoi eikä minulle maksanut mitään. Jonkun tota tasoitusjärjestelmää pitää ylläpitää vai miten se itsestään toimisi.

    Jos pelaa 1-2 kertaa vuodessa niin varmaan hyvä juttu, mutta ei mua kiinnosta sellaiset.

    Varmaan liitto puuhaa asioita joista minulle ei ole hyötyä. Niin puuhaa maan hallituskin, ja kunnat. Olisi kätevää kun saisi poimia rusinat mutta ei se toimi niin.

    Käytännön tasolla ero ”seurattomaan” tasoitusjärjestelmään on varmaan aika pieni. Tälläkin hetkellä suurseurat, esim. Vihti, Hattula tai Revontuli toimivat lähinnä virtuaalisesti. Tarkoitan sitä, että valtaosa niiden jäsenistä ei ole missään tekemissä kyseisen seuran tai seuratoiminnan kanssa eikä ole todennäköisesti edes käynyt kyseisten seurojen kotikentällä.

    Joku siellä golfseurassa kuitenkin syöttää tulokset tasoitusjärjestelmään, ellei pelaaja sitä itse tee. Jos siis Golfliitto perustaa seurattoman tasoitusjärjestelmän, sen käytännön pyörittämiseen tarvitaan henkilö(itä) paitsi niiden fyysisten korttien syöttämiseen, myös kaikkien sählinkien ja ongelmien ratkaisemiseen (tyyliin: ”syötin väärin tulokseni viime viikolla, voitteko korjata tuloksen, että tasoitukseni menee oikein”). Joten lopulta edut voivat jäädä aika vähäisiksi ja kyse lienee lähinnä periaatteista.

    Olisi kätevää kun saisi poimia rusinat mutta ei se toimi niin.

    Vähän aiheen sivusta, mutta valitettavasti on menty kohti individualista yhteiskuntaa, jossa rusinoita poimitaan hyvinkin aktiivisesti. Joillakin on vain oikeuksia, muttei velvollisuuksia. Mukavampi jäädä peiton alle, kuin tehdä ”paskaduunia”. Näitä tarinoita on iltapäivälehdet pullollaan.

    Kyllä mä vaan kovasti ihmettelen kuka maksaa meidänkin ansaitsemat eläkkeet…<ironiaa>

    Nyt en ihan ymmärrä miksi se rusinoiden poimimista, jos ei ole halukas maksamaan golfliiton toiminnasta josta ei ole koe saavansa mitään hyötyä.

    Nykyinen toimintamalli, jossa kaikki velvoitetaan maksamaan golfliiton kulut on harvan golffarin ’harrastuksen’ maksattamista muilla. Ja se jos jokin on vaarallista ja kestämätöntä.

    Kuinka moni hiihtäjä on velvoitettu maksamaan hiihtoliiton jäsenmaksun?

    Nimetön

    Kuinka moni hiihtäjä on velvoitettu maksamaan hiihtoliiton jäsenmaksun?

    Aikakin tuosta Golfliiton rahoittamisesta pääsee kun ei golfaa. Hiihtoliitosta ei pääse mitenkään eroon. YLE, Veikkaus, valtio, jne maksaa eli jos maksat veroja, maksat hiihtämisestä hiihdät itse tai et. Sponsorit eivät tee hyväntekeväisyyttä vaan kuluttajat sen maksaa.

    Kyllä minäkin sitten maksan vakuutuksista jos jotain sattuu, mutta jos golfin peluu on kiinni jäsenmaksusta, meillä nyt 59euroa, niin ehkä persaukisten ei kannata tulla.

    Eiköhän tasoitussysteemi Suomessakin avata jossain vaiheessa. Independent playerinä pelaaminen tuskin tulee pelaajalle halvemmaksi kuin nykyinen systeemi. Yksittäisen pelaajan syöttäminen järjestelmään tulee varmasti maksulliseksi: jonkinlainen avausmaksu, esim 100 euroa ja parin kympin vuosittainen ylläpitomaksu. Liiketoimintaahan tasoituksen ylläpito ainakin osittain on, ei golfliitto sitä omin voimin ylläpidä.

    Toinen asia on, mihin tällä pääsee pelaamaan, kun kunnallisia kenttiä ei Suomessa ole. Tietenkin pääsee niille kentille, joihin käsittääkseni nytkin pääsee ilman tasoitusta ja jäsenyyttä. Esim. Espoossa Löfkulla, Laajasalo, jne. Lisäksi kaupalliset toimijat päättävät, ketkä heidän kentillään saavat pelata, esim Go golf.

    Muiden kenttien osalta vieraspelaaminen perustuu vastavuoroisuuteen – kun minun seurani jäsenet pääsevät green feellä sinun kentällesi, voivat sinun jäsenesi tulla green feellä minun kentälleni. Jos tämä periaate poistuu, pääkaupunkiseudulta useampi kenttä sulkee kenttänsä vain jäsenille ja heidän vierailleen. Ruuhkaa on ilman vieraspelaajiakin.

    Kannattaa lukea nuo Englannin tiedotteet, linkkien takana. Sielläkin pohditaan juuri tätä asiaa. Kunnallisia public courseja Englannissa kuitenkin piisaa, nämä sitoutumattomat pelaajat tuskin ovat ensimmäiseksi Muirfieldiin pyrkimässä.

    Voi myös kysyä, että mihin golfari, joka ei halua kuulua mihinkään seuraan, tarvitsee tasoitusta?

    KL1

    Kuinka moni hiihtäjä on velvoitettu maksamaan hiihtoliiton jäsenmaksun?

    Ehkä Hiihtoliiton jäsenkortti siihen liittyvine etikettikoulutuksineen pitäisi vaatia kaikilta. Siihen johtopäätökseen tulee, kun lukee lehdistä juttuja laturaivoajista. Sairasta väkeä.

    Nykyinen toimintamalli, jossa kaikki velvoitetaan maksamaan golfliiton kulut on harvan golffarin ’harrastuksen’ maksattamista muilla. Ja se jos jokin on vaarallista ja kestämätöntä.

    Tätä en ymmärtänyt. Kenen ’harrastuksen’ Golfliitto maksaa? Entä mikä liiton toiminnassa on vaarallista?

    KL1

    Jos tämä periaate poistuu, pääkaupunkiseudulta useampi kenttä sulkee kenttänsä vain jäsenille ja heidän vierailleen.

    Voi toki sulkea, mutta sitten ko. seuran kaikki jäsenet irtoavat liiton alaisuudesta eikä heillä siitä eteenpäin enää ole SGL:n tasoitusta. Tapaus Sarfvik takavuosilta.

    Koko jäsen- ja tasoituskortti on yksinkertainen tapa kenttäyhtiöille varmistua siitä, että pelaajalla on edes jonkinlainen käsitys kentällä toimimisesta sekä yhdenmukainen vakuutus. Kuten Möllikkä osuvasti tuossa sanoi, persaukiset pysykööt poissa. Muutaman kympin maksu tonnin tai parin vuotuisissa kuluissa ei tunnu missään.

    KL, tarkoitin nimenomaan, että jos golfliitto ei enää vaatisi vastavuoroisuutta, olisi mahdollista sulkea koko kenttä vieraspelaajilta. Ns. Independent playerit eivät vastavuoroisuutta pysty tarjoamaan, kun heillä ei ole omaa kenttää. Käsittääkseni golfliiton jäsenseuraksi pääsee nykyään vain, jos seuralla on oma kenttä tai sellainen ainakin rakenteilla ja seura sallii vieraspelaamisen kentällään, toki mahdollisin aikarajoituksin.

    ”Vastavuoroisuus” taitaa olla jäänne menneisyydestä. Jos ajatellaan esimerkiksi Kytäjä Golfin kannalta, jonne tulee vieraspelaaja. Tuskin Kytäjää kauheasti kiinnostaa, jos kyseinen jäsen on a) Eerikkalan tai b) Mijas Golfin tai c) jonkun vielä eksoottisemman kentän, josta kukaan ei ole kuullutkaan. Kytäjän jäsen pääsee tuonne vastavuoroisesti pelaamaan, kunhan vilauttaa luottokorttia.

    Ulkomaisten kenttien kohdalla sitä vastavuoroisuutta ei taideta edes tarkistaa. Jos pelaaja näyttää esim Aurinkorannikon yksityisen Zagaletan jäsenkorttia, se on yhtä kelpo kuin Espanjalaisen kunnallisen kerhon kortti.

    Kyllä jäsenkortilla kuitenkin on merkitystä, ainakin ”sentinvenyttäjille”. Kytäjän ulkomaiset yhteistyökentät tarjoavat greenfee-alennusta jäsenille / osakkaille, joissain tapauksissa jopa 50 % listahinnasta. Se, onko tämä edullista vai ei, jää nähtäväksi. Mutta näitä etuja ei ole kaikille tarjolla.

    Eli, vaikka jäsenmaksussa olisi muutama kymppi ”ylimääräistä”, saa tämän helposti takaisin matkustamalla maailman ääriin pelaamaan huippukentille puoleen hintaan. Yhdelläkin pelikierroksella jää jo voiton puolelle.

    Eräänlaista vastavuoroisuutta tämäkin.

    Eräänlaista vastavuoroisuutta tämäkin.

    Joo, siis kahdenväliset tai myös monenkeskiset vastavuoroisuusdiilit ovat hienoja, joskin jotkut osakkaat/jäsenet valittavat, että kohteet ovat sellaisia, ettei niistä pääse millään hyötymään. Onhan meillä Suomessakin yleistyneet nämä Kultakortit tai Nordcenter/Linna/Kytäjä -ristikkäisedut. Niissä on kuitekin kyse sellaisista eduista, jotka perustuvat jotenkin samanarvoiseen tarjontaan. Mutta koko Suomea kattava järjestelmä ei juurikaan tuo hyötyä, jos vastavuoroisuus tarkoittaa vierailuoikeutta 9r Peltola Golfiin ( … ai niin sehän on lakkautettu, mutta eipähän tullut mollattua mitään nykyistä kenttää)

    KL1

    jos golfliitto ei enää vaatisi vastavuoroisuutta,

    Eipä ole SGL vaatinut mitään vastavuoroisuutta, kyllä se on, tai oli kenttien ihka oma juttu. Kuten edelleen on niiden oma juttu päättää millaiset vaatimukset kentälle pääsylle asetetaan. Ei kukaan tai mikään pakota kenttäyhtiötä tai -yhdistystä vaatimaan SGL:n tasoituskorttia, se vain on yleinen tapa syistä, jotka edellä kerroin.

    Se mitä SGL on edellyttänyt on, että jos seura haluaa kuulua liittoon, niin silloin ko. seuran kentälle tulee päästää myös muita kuin oman seuran pelaajia. Ehkä tuota joku voi kutsua vastavuoroisuudeksi.

    KL1, semantiikka on semantiikkaa. 1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla sitä, että golfliiton jäsenseurojen pitää sallia muiden jäsenseurojen jäsenten vieraspelaaminen ainakin rajoitetusti, kutsuttiin vastavuoroisuudeksi. Nyt sitä saa puolestani kutsua vaikka kukkaruukuksi, mutta asian sisältöä se ei muuta.

    Muistan hyvin, kun en 70-luvun lopulla päässyt pelaamaan Taliin. Tali toki salli vieraspelaamisen muutenkin kuin jäsenen vieraana, mutta vain niille, joiden kotiseura oli muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Esim. SHG:n jäsenet eivät pääseet kuin jäsenen vieraana. Samoin minä, joka olin jäsenenä pääkaupunkiseudun ulkopuolisessa seurassa, mutta vakinainen osoitteeni oli Espoossa, en päässyt Taliin pelaamaan. Eli seuran jäsenyys ei riittänyt, piti olla myös vakinainen osoite seuran paikkakunnalla tai ainakin sillä seudulla. Loma-asunto seuran paikkakunnalla ei riittänyt.

    Pelimahdollisuuksia kasvattamaan Talin jäsenet sitten käynnistivät 2 kenttähanketta. Jäsenpohjainen EGS, joka liittymismaksu oli 1982-83 10000 mk, kunnes seuran jäsenmäärä muistaakseni 1985 tuli täyteen. Liittymismaksua ei palauteta, jos jäsenyydestä luopuu. Toisena osakepohjainen Sarfvik, jonka osake maksoi 25000 mk, ja jonka 300 osakkeesta 100 kpl merkitsivät puuhahenkilöiden, mm. Golfliiton puheenjohtajan, johtamat yritykset, 20 osaketta kukin, kuten Pohjola, Sato, Rauma-Repola,… Loput 200 osaketta myytin varakkaille yksityishenkilöille ja muille yrityksille. Osakkeen saattoi myydä, jos ei enää halunnut pelata. Tavoite oli kenttä, jonne aina pääsee pelaamaan ilman ajan varausta. Ja koska Sarfvikin jäsenistä osa oli vain Sarvikin jäseniä, oli vieraspelaaminen vastavuoroisuuden takia sallittava, jotta Sarfvikin jäsenet saivat pelata muiden seurojen vieraina.

    Ping10: Pääset ihan varmasti pelaamaan golfia kaikille kuntien/valtion omistamille tai rahoittamille golfkentille vaikka et ole seuran tai golfliiton jäsen. Ihan niinkuin hiihtäjätkin tietenkin pääsevät vaikka eivät ole hiihtoliiton tai seurojen jäseniä.

    Mielelläni maksan 800€ vuodessa pelioikeudesta, 200€ kauden palloista, 1000€+ uusista mailoista, 65€ seuran jäsen maksusta. Mutta en vaan ymmärrä miksi pitäisi maksaa golfliitolle 20€.

    Voisiko joku kertoa mitä käytännön hyötyä klubi golffari saa golfliitolta ? (Vakuutuksen voi ostaa vakuutusyhtiöltä tai se vois olla osana golf seuran maksua)

    Voisiko joku kertoa mitä käytännön hyötyä klubi golffari saa golfliitolta ?

    Kaikille yksittäisille pelaajille golfliiton hallinnosta tuleva 30 eur kulu ei varmaan tunnu missään mutta isommassa kuvassa jos esim. 2000 jäsenen seura pystyy alentamaan jäsenmaksun esim. 100=> 80 eur jättämällä vain peruspalvelut liitolle (tasoitus, vakuutus, koulutus, Akatemia) niin voiko joku väittää, että jäsenten rekrytointi ja pitäminen ei seurassa helpotu.

    Tämä on kyllä erikoinen keskustelu. Avaus sinällään ihan järkevä, mutta sen jälkeen taas mopo karannut laitumelle. Voi hyvin olla niin, ettei golf-liiton touhuista isommin hyötyä useimmille ole, mutta so not.

    Joku tuossa aiemmin totesi, että persaukiset pysykööt pois. Hyvä neuvo.

    Valtion tuki hiihtoliitolle 2019 oli 1,1 m€, golf-litolle 0,5 m€, eli jokainen golf-liiton jäsen tuki hiihtoliittoa noin 8 euron verran. Ei siinä mitään, hiihto on erinomaista liikuntaa.TUL:n tuki oli 1,4 m€, eli noin 10 € / golffari. Ei ole käsitystä mitä TUL oikeastaan tekee, ainakaan golfin hyväksi. Jne. Rusinoita olisi kyllä poimittavaksi yllin kyllin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
Vastaa aiheeseen: Englannissa tasoitussysteemi avataan ilman jäsenyyttä

Etusivu Foorumit Yleistä Englannissa tasoitussysteemi avataan ilman jäsenyyttä