23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Edullisimmat greenfeet maailmalla?

Etusivu Foorumit Matkailu Edullisimmat greenfeet maailmalla?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Eräs golfmatkailijaa kiinnostava asia on gf-hinnat eri puolilla maailmaa. Missä ovat edullisimmat greenfeet?

    Ykkösvaihtoehdoksi tarjoan Floridaa, missä on lukuisia mahdollisuuksia pelata alle $25 kierroshinnalla (golfauton kanssa). Hyvänä kakkosena tulee Uusi-Seelanti, missä 40-50 NZD (25-35 €) on varsin tavallinen kierroshinta ulkomaalaiselle pelaajalle.

    Löytyykö vastaavia hintoja keskitasoisilta kentiltä muualta? Kysymys on tavanomaisista vieraspelaajan kierroshinnoista ilman paikallista isäntää.

    Kyllä Ausseissa pääsee tuohon samaan.

    Viime reissulla 19 kierroksen keskihinta Melbournen seudulla 28€ kun mukana olivat Metropolitan 150$ ja Royal Melbourne 200 $. Ilman niitä keskihinta oli n. 18€ ja mukana siinäkin tosi hyviä kenttiä. Käytettiin tosin hyväksi myös kirjaa, jonka avulla sai paljon alennuksia.

    Edullisia kierrosmaksuja metsästettäessä pitää mennä kaukolennoilla merten taakse, mutta missä ovat golfturistikenttien edullisimmat greenfeet Euroopassa? Suomessako?

    Kyllä Ausseissa pääsee tuohon samaan.

    Viime reissulla 19 kierroksen keskihinta Melbournen seudulla 28€ kun mukana olivat Metropolitan 150$ ja Royal Melbourne 200 $. Ilman niitä keskihinta oli n. 18€ ja mukana siinäkin tosi hyviä kenttiä. Käytettiin tosin hyväksi myös kirjaa, jonka avulla sai paljon alennuksia.

    Australia kutsuu jossakin vaiheessa tänä vuonna. Mistä kirjasta on kysymys?

    Meillä Suomessa GF hinnoittelussakin vallitsee ”tasa-arvo”, kun edullispien ja kalleimpien green-fee hintojen ero on kohtuullisen vaatimaton.

    Monessa maassa – erityisesti USA:ssa – hintaerot ovat todella isot. USA:ssa pääsee pelaamaan 10 dollarilla (jopa sis. auton) monelle kunnalliselle kentälle (voi olla, että jossain on ilmaisiakin kenttiä). Toisaalta samalta seudulta löytyy kenttiä, joiden GF on 250 dollaria.

    Monessa tutussa Euroopan kohteessa tilanne on samansuuntainen:
    – Aurinkorannikolla halvimmat ovat alle 40€, mutta toisaalta Valderama on 300€ ja Sotogrande 200€
    – Skotlannissa Open-kentät ovat järjestäin yli 200 puntaa, mutta toisaalta moni tuntemattomamman kentän GF on vain kymppejä.

    Pohdiskelin pääsiäisreissua Riikaan Ozo Golfiin. Maan yleiseen hintatasoon nähden greenfeet näyttävät vaan yllättävän arvokkailta. Osaako joku suositella low budget pitkää viikonloppua automatkan päässä? Muutenhan tietysti Riikassa näyttää hotelleista alkaen olevan kaikki erittäin edullista.

    KL1

    Eräs golfmatkailijaa kiinnostava asia on gf-hinnat eri puolilla maailmaa. Missä ovat edullisimmat greenfeet?

    Aika erikoinen lähtökohta, halvimmat green feet ulkomailla..?

    Ettäkö siis maksat ison tukun rahaa päästäksesi pois Suomesta ja ensisijainen kriteerisi on löytää halpa golfkenttä??

    Miksi?

    Vastaan kysymykseesi KL1:

    Kyllä, pidennän joka vuosi golfkautta ulkomailla aloittamalla sen maalis-huhtikuussa ja jatkamalla sitä loppupäästä kun räntäsateet alkavat. Touko-lokakuussa pysyn visusti kotimaan kentillä.

    Kyllä, golfin lisäksi matkailu on yksi harrastukseni. Matkakohteen valinnassa on montakin eri kriteeriä, yksi niistä on gf-maksut. Niillä voi olla suurikin merkitys matkan kokonaiskustannusten kannalta, erityisesti jos on reissussa useamman viikon ja tarkoitus on pelata 10-20 kierrosta. Jos vaakakupissa on muuten tasaveroiset kohteet niin vaaka kallistuu helposti sinne suuntaan missä pelaaminen on edullisempaa kuin vaihtoehtoisessa kohteessa.

    Valaisiko tämä asiaa? Ellei, niin vastaan kyllä lisäkysymyksiin.

    Vastaus Lurille:
    Mene tänne http://ausgolf.com.au/

    Siellä esitellään kirja ”The Golf Course Guide 2017” ja voit toki tilata sen kotiinkin etukäteen (maksaa tosin vähän enemmän postikuluineen) tai sitten ostaa 1. kentältä, mihin menet pelaamaan (jos ei ole loppu juuri sieltä). Sivuilta saat ladattua myös appsin, joka on tosi hyvä, kun suunnittelee kenttiä etukäteen ja erityisesti kun etsii niitä , joissa saa edun. Edun saadakseen täytyy kuitenkin olla kirja mukana ja yleensä edun saa vain yhden kerran per kenttä.

    Etu on yleensä kaksi yhden hinnalla , mutta jossain tapauksissa myös alennus yhdelle pelaajalle.

    Me mennään sinne helmi-maaliskuun vaihteessa ja tuodaan kotiin ehkä kaksikin kirjaa, joissa on jo käytettynä etuja Melbournen seudun kentillä.

    Kirjasta löytyy varmaan n. 90 % Australian kentistä esiteltyinä. Ne puuttuvat kentät ovat pääsääntöisesti joitakin yksityiskenttiä, joihin vieraiden pääsy on vaikeaa.

    KL1

    Calex: kiitos selvennyksestä, ymmärrän näkökulmasi.

    Calex: kiitos erittäin hyvistä ohjeista. Täytyy tutustua!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Edullisimmat greenfeet maailmalla?

Etusivu Foorumit Matkailu Edullisimmat greenfeet maailmalla?