Aihe: Collinin sääntösekaannukset ! - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Collinin sääntösekaannukset !

Etusivu Foorumit Säännöt Collinin sääntösekaannukset !

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182942 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Luin tuossa golf.fi sivuilta Casimir Collinin sääntösekaannuksista ! Aikamoista säätöä lähes maajoukkue tason pelaajalta. Mitäs mieltä olette muut tuosta ? Mikä saa huipulle pyrkivät junnumme tekemään moisia tekoja ? Ei sitä voi järjellä selittää ?? Kommenttia aiheesta ?? Lue lisää: Salomonin tuomio Collinin sääntötapauksessa

  #299766 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuo teksti antaa liian hyvän kuvan tapahtuneesta. Kuten siinä jo aiemmin mainittiin, tämä ei ollut ensimmäinen kuuleminen häneltä. Kaveri on ollut aina täysi lusmu ja pallonpotkija. En käyttäisi sanamuotoa ’huipulle pyrkivä juniori’, koska helpostihan sen aiemman menestyksen saa jos palloja potkii ja droppailee raffiin. Tiedän ihan varmasti mistä puhun tässä tapauksessa.

  #299767 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Vaikuttaa todelliselta ’voittaja’ -tyypiltä tämä nuori Casimir… Ei kuulosta vuoden kilpailukielto mitenkään pahalta, potkikoon palloja treenikierroksillaan. Kyllä Siperia sitten aikanaan opettaa.

  #299768 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  ’Pelaajien keskinäisellä luottamuksella ja rehellisyydellä on golfissa poikkeuksellisen suuri merkitys’. Tämän kohdan perusteella tollaselle jannulle pitäis antaa vähintään se vuoden kilpailukielto… Toivottavasti kaveri kantaa ikuisesti huijarin leimaa otsassaan

  #299769 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  …on lähinnä se, että puhutaan ’sääntörikkomuksesta’ kun kyseessä oli täysi ’HUIJAUKSEN YRITYS’! Eri asia jos tietämättään rikkoo sääntöjä, mutta tuo on jo ihan p**seestä tollanen.

  Nyt Casimir ainakin kantaa huijarin leimaa otsassaan koko elämänsä. Olis kiltisti kärsinyt rangaistuksensa ja TREENANNUT! Olis sen jälkeen ollu kyllä vielä vuosikymmeniä aikaa pelata millä tasolla tahansa. Nyt tuo varjostaa varsinkin tollasen oikeusturvalautakunnalle tehdyn valituksen jälkeen koko uran jatkoa. Tuskin oli pojan oma valinta tuo valitusjuttu… On varmaan kiva mennä kilpailukiellon jälkeen ’ykköstillle’ ja morjestaa vanhoja kavereita… ’en mää enää potki palloja’. Mun mielestä 3 vuoden kilpailukielto olis ollut ihan paikallaan. Sen jälkeen olis nähty onko kaverilla oikeasti halua/kykyjä huipulle. Ikää olis ollut sen jälkeen 19 ja mahdollinen golfura edessä.

  #299770 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Yksi lause lautakunnan päätöksestä pisti silmään: ’Mikään ei viittaa siihen, että Collin olisi pyrkinyt vilpillään hankkimaan taloudellista tai edes merkittävää kilpailullista hyötyä.’

  Huvikseenkos sitten palloa siirteli?

  Mikä muuten on tapaus, jossa ’Collin on aikaisemmin ollut liiton määräämässä kilpailukiellossa, joka on aiheettomana kumottu Collinin kuulemisen jälkeen.’?

  #299771 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Mikään ei viittaa siihen, että Collin olisi pyrkinyt vilpillään hankkimaan taloudellista tai edes merkittävää kilpailullista hyötyä.’

  Merkittävä kilpailullinen hyöty?

  Eikö vähintään kahden lyönnin voittaminen ole merkittävä? Joskus se voi olla erittäinkin merkittävä; Woosnam.. Björn..

  Mitä taloudellisen hyödyn hankintaan tulee niin siitä meidän amatöörien ei onneksi tarvitse edes miettiä.

  #299772 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mistä, enpä kerro, tiedät että collin on aina ollut ’täysi lusmu ja pallon potkija?’

  En kyllä tunne häntä enkä tiedä tapauksesta paljoakaan, mutta ihmettelen mistä sinä tiedät? (ellet ole joku hänen tuttava.)

  musta tuntuu, että tämä collinin vilppi oli vain ajattelemattomuus ja hän ajatteli että ei kukaan huomaa eikä tästä seuraa mitään. Kyllä se on väärin, tottakai, mutta hän on vielä nuori eikä sillä hetkellä ajatellut mitä siitä voi seurata. mun mielestä se rangaistus oli liian iso minkä se siitä sai. hän teki väärin ja tietää sen eikä varmasti tekisi sitä uudelleen vaikka olisi saanut lyhyemmänkin pelikiellon. mun mielestä se on aika huono juttu että hän sai niin ison rankun koska sen jälkeen hän ei tietenkään enää kehtaa tulla kisoihin ja siksi hän lopettikin golffin. on aika surullista että tällaisen todella lahjakkaan nuoren golffarin ura hyytyy tuollaiseen ajattelemattomuuteen.

  #299773 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Itsehän on tilanteensa aiheuttanut. Kantakoon nyt siis myös vastuun ja seuraukset! Olisi ajatellut silloin toukokuussa, turha siitä on enää uikuttaa. Luottamuksensa mies on golfpiireissä ainakin menettänyt iäksi. Enkä kyllä tunne hirveästi sääliä…

  #299774 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä tämän tason juniori on viettänyt paljon aikaa kentällä ja pelannut paljon harjoituskierroksia hyvin monien muiden pelaajien kanssa.Ilmeisesti harrastanut samaa touhua myös harjoituskierroksilla.Tällainen tieto kyllä leviää yllättävän nopeasti ja tällaisia pelaajia aletaan myös tarkemmin seuraamaan pelikavereitten toimesta.

  #299775 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Enpäs kerro tietää että ’Kassu’ on lusmu, ihan niinkuin melkein kaikki muutkin juniorit, jotka pelaavat tai ovat pelanneet samoissa kilpailuissa hänen kanssaan. Useissa huijjaustapauksissa on vain yksi todistaja (merkkari) ja tällöin pelaajan sana on painavampi. Kassu on myös saanut aikaisemmissakin kisoissa penaltteja pallon ’tupsuttelusta’. Lisäksi kaverini on pelanut reikäpeli Kassua vastaan, jolloin Kassu onnistui löytämään puskaan menneitä palloja väylältä…

  #299776 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuomioon en ota kantaa,koska se on langetettu ja sillä siisti.Envoi olla miettimättä sitä että mikä saa

  tuon tason junnun ensinnäkin tekemään tällaista vilppiä ja sitten kun jäädään selkeästi kiinni niin ei hyväksytä sitä mitä siitä seuraa vaan lähdetään valitusten tielle.Olkoon päätös oikea tai ei niin luulen,että em junnun tulevaisuus on joka tapauksessa tällä menettelyllä leimattu.Lieneeköhän ajava voima ollut joku muu kuin junnu itse.

  #299777 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä eräät junnut (ja myös eräät aikuiset) seuran kisoissa helposti unohtivat lyöntejä ja jos merkkarina oli toinen junnu, meni helposti läpi.

  Eräiden tapausten jälkeen seurassa siirryttiin pelaajaryhmiin, jossa oli eri sarjalaisia ja pelikumppaneita ei voinut vapaasti valita. Mielestäni vanhemmat pelikumppanit tekevät väärin, jos katsovat sormien läpi tahattomiakin huiputusyrityksiä vaikka seurauksena olisi ilonpilaajan maine tai yrmyilyä.

  Vieläkin surkeampi tapaus jokunen vuosi sitten oli aviopari (taisi olla toinen opettaja), joka osallistui kisoihin kerran ja taisivat voittaa, kun toimivat toistensa merkkareina. tasoitukset ropisivat ryminällä ja eipä heitä sen jälkeen kisoissa näkynyt. Motiviina kait hakea riittävän alhaiset händärit ja pääsy tietyilel kentille.

  Collinin tapauksessa tuntuu ettei päätöksen tehnyt lautakunta ymmärrä golfista höykäsen pöläystä.

  Toivottavasti Collinin tapaista pelaajaa ei koskaan valita maajoukkueeseen häpäisemään Suomea.

  #299778 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä minusta tässä on tehtävä selvä ero sääntörikkomuksen ja huijausyrityksen välillä.

  Esimerkiksi sääntörikkomuksesta käynee Lassi Kivilompolon toiminta Kotkan FGT:llä( Mies oli ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ja illalla oli selannut kilpailun määräyksiä ja todennut tehneensä rikkomuksen. Aamulla ilmoitti asiasta kilpailun johdolle ja näin tuli DSQ). Tälle miehelle oma kunnia oli tärkein. Hatun noston arvoinen suoritus.

  #299779 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Niinpä niin. Näitä sääntösekaannuksia on ollut ennenkin. Saapa nähdä, mikä on ’Oikeusturva-cassun’ tulevaisuus.

  Viime vuosikymmenen loppupuolella jäi maajoukkuetason junnutyttö kiinni samantyyppisestä huijauksesta. Sai vuoden kilpailukiellon, kärsi sen ja ja jäi paluunsa jälkeen jotakuinkin heti uudelleen kiinni huijauksesta. Nyt hän on vaihtanut urheilulajiin, jossa huijaaminen on ymmärtääkseni tosi vaikeaa. Viisas päätös.

  Mutta mikähän on Collinin kohtalo tulevaisuudessa? Ei tarvitse edes rangaistusta loppuun kärsiä ja huijauskin on tuomittu pelkäksi sääntörikkomukseksi…

  #299780 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Niin, sääntörikkomus muuttuu huijaukseksi kun rikkomuksen tekee/yrittää tietoisesti.

  Pakko miettiä haastajan logiikkaa, että mitä järkeä on lähteä valittamaan ja tehdä asiasta sitä kautta julkinen.

  #299781 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pointtihan on siinä kuka jatkossa haluaa pelata Kassun kanssa ja onko Kassulla itsellään pokkaa tulle teelle!

  Lisäksi uskon että ’Tsei-Tsei’ liitossa järkimiehenä tekee/on tehnyt oikeat päätelmät tästä farssista ja blokkaa Kassun automaattisesti ulos tulevista valmennusryhmistä.

  #299782 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  ’Pommi’ tossa kirjoitteli, että kaveri on jo lopettanut golffin. Onko todella näin?

  Kyllä Suomessa on musta tällaisissa asioissa aika paha lynkkaus meininki. Kilpailukiellon pituuteen en halua puuttua. Olen kuitenkin sitä mieltä, että teko on sovitettu, kun on rangaistuksensa kärsinyt. Tämähän lienee koko rankaisemisjärjestelmän taustalla oleva kantava periaate. Ihmiset on aika jyrkkiä tämän tyyppisissä asioissa. OK – kaveri teki väärin ja on vähän aikaa pelaamatta, mutta sen jälkeen on uusi mahdollisuus. Poikahan on vasta 16-vuotias eli lapsi. Vähän armoa nuorelle miehelle. Kyllä mä ainakin kättelisin häntä, jos osuis samalle ykköstiille.

  Miettikääpä sitä!!!!!!!

  #299783 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Luotto sillä kaverilla on mennyt ainakin. Kerran huijaat golfissa ja mainettas et saa puhdistettua millään. Ikuinen leima otsassa.

  Tyhmästä päästäsi kärsit sinä itse mutta joskus siitä saattaa olla seuraamuksia myös muillekin kuin pelkästään itselle.

  Miettikääpä sitä myös.

  #299784 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olen kyllä samaa mieltä, että kun rangaistus on kärsitty on se myös sovitettu. Eli hyvää jatkoa vaan Collinille, kyllä hän varmasti on läksynsä oppinut.

  #299785 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ei kaikkea voi aina saada anteeksi, vai lähtisitkö itse kierrokselle Jammu Siltavuoren kanssa, jos hän joskus sattuisi Niuvanniemestä vapautumaan?

  #299786 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Yhdyn kyllä monien kommentteihin täällä, Collin on aina ollut kyseenalainen pelaaja. Satun tietämään samoja junnukisoja pelanneena että kaverilla on tapana nostella putteja ja ’löytää palloja puskista’ Hyvä että vihdoinkin saatiin kiinni (tai taisi itseasiassa olla aiemminkin kilpailukiellossa), vaikkakin päätöksen kumoaminen on aivan naurettava. Luulisi että tän jälkeen on maine lopullisesti menny eikä ole enää asiaa maajoukkuekuvioihin. Golf on rehellinen peli. Tosta huijaamisesta ei ole mitään hyötyä ja toivottavasti Collin joskus itsekin tajuaa sen.

  #299787 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jammuhan on itse asiassa jo vapaa, mutta omasta tahdostaan edelleen jatkohoidossa Niuvassa. Ei selviäisi hirveän pitkään ulkomaailmassa, ja hyvä niin.

  Mutta pointtisi on oikea, joskin Collinin tapaus on anteeksiannettavissa. Toivottavasti Collin ei toista hölmöilyjään…

  #299788 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni ollaan kyllä hypätty rajan pimeälle puolelle, jos verrataan suu vaahdossa murhaa ja valkoisen pikku pallon potkimista.

  Eipä silti, että sääliä tuntisin ko. junnupelaajaa kohtaan.

  #299789 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jammu ei ole ensinnäkään JATKOhoidossa, koska häntä ei todettu ennen tuomitsemista syyntakeettomaksi, eikä hän ole siellä Niuvassa vapaaehtoisesti, vaan hänet todettiin vaaralliseksi ja syyntakeettomaksi vasta vankeusrangaistuksen viimeisenä päivänä, muuten hänet olisi pitänyt laskea vapaaksi.

  En verrannut tapauksia toisiinsa, totesinpa vain, että kaikkea ei voi hyvittää pelkästään rangaistuksen kärsimällä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 77)
Vastaa aiheeseen: Collinin sääntösekaannukset !

Etusivu Foorumit Säännöt Collinin sääntösekaannukset !