5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Asiaa opiskelijoiden tilanteesta

Etusivu Foorumit Yleistä Asiaa opiskelijoiden tilanteesta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 109)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Itse olen vuodesta toiseen yrittänyt saada täällä Tarinassa muutosta järjettömään greenfee hinnoitteluun, mutta toistaiseksi tuloksetta. Jos juniori-greenfeen ikäraja on esim. 21-vuotta niin siinä jää täysipäiväisellä korkeakouluopiskelijalla väliin monta pelivuotta ennen kuin on varaa maksaa näitä 600-800 euron arvoisia pelioikeusmaksuja, puhumattakaan yksittäisistä yli 50 euron arvoisista GF:stä. Karelia Golf ja Kytäjä ovat älynneet ainakin näiden tulevien työläisten sekä osakkeenomistajien arvon ja tarjoavat järkeviä pelikausimaksuja sekä myös edullisempaa greenfee pelaamista. Toivottavasti vain järki voittaisi muillakin kentillä.

  Tätä asiaa olen itsekkin talven aikana miettinyt, ja kauhulla katsonut hintoja. Laskeskelin että halvemmaksi tulee ajaa 100 km/pelireissu toiselle kentälle, kuin pelata paikallisella kentällä, jossa on vielä aloittelijaporukan riemuna HCP-rajoitus. Kaipa sitten menee kouluaika vaan rangella huitoessa ja kuuntelemassa klubitalolla toisten pelikierrosten kuulumisia. Kaikkialle muuallekkin on Opiskelija-hinnat, niin miksei sitten Golffiinkin? Varmasti pelaajamäärä kasvaisi, jos täällä jo aiemmin puhuttu aloituskynnys olisi matalampi. Opiskelijoiden huomioon ottaminen ei varmasti kaataisi kenttien taloudellistatilannetta, ja sitten kun on koulut käyty, niin olisi jo hyvä tasoitus hankittuna ja tuttu paikka jossa pelata. Täytyy lähetellä sähköpostia eri kentille, ja katsoa miten he suhtautuvat opiskelijoiden asemaan.

  Olin itse jo hakemassa oppisopimuskoulutukseen putkiasentajaksi, jotta voisin jatkaa golfaamista. Siitä kun olisi saanut palkkaa ja se olisi kestänyt 2 vuotta ja sen jälkeen palkka olisi ollut jo hyvä. Haen kuitenkin AMK:hon ja huolestuttaa ajatus, että pitääkö luopua golfista. Saisi tulla kaikille kentille opiskelija-alennus, koska ne rahat tulee kuitenkin kentille takaisin opiskelujen jälkeen.

  Ilokseni huomasin että jotkut muutkin ovat huomanneet opiskelijoiden tilanteen, ja alkaneet pitää ääntä aiheesta. Paraisilla on artikkelin mukaan jo tunnustettu opiskelijat omaksi ryhmäkseen, ja heille kiitokset siitä. Tälläinen muutos vaan vaatii työtä ja joukkovoimaa, joten nyt kaikkien koulujen ilmoitustauluille vaan ilmoitus aiheesta. Pitääkin lähettää Iol:ään ja Trol:iin postia olisiko heillä apuja tähän.

  Opiskelijoiden kitinä on hauskaa.

  (Ja tiedoksi niille, jotka nyt ei pysty hengittämään enää nenän kautta, mäkin olen ollut opiskelija, mutta ilman tuota jonninjoutavaa kitinää)

  Jos pelioikeus esim Peuramaalle maksaa 600, niin ei luulis olevan vaikeeta vaikka jakaa talvella 2 viikkoa aamuisin hesaria että saa säästettyä pelikausimaksun, jos kerran ei siistejä ja steriileitä IT-alan kesätöitä ole saanut itselleen hommattua.

  Aulangolla opiskelijat saavat molempien kenttien kattavan pelioikeuden vastikkeen summalla. Se on siis se varsinainen vastaantulo opiskelijoiden suhteen. Tämän lisäksi on olemassa vaihtoehtona pelkkä ysireikäinen vähän reilulla neljälläsadalla ja sitten vielä kymppikortti alle kahdella sadalla. Minusta tuossa on vallan mukavia vaihtoehtoja opiskelijoille ja vähän muillekin.

  Lavantauti kirjoitti: (27.3.2007 14:20:31)
  Jos pelioikeus esim Peuramaalle maksaa 600, niin ei luulis olevan vaikeeta vaikka jakaa talvella 2 viikkoa aamuisin hesaria että saa säästettyä pelikausimaksun, jos kerran ei siistejä ja steriileitä IT-alan kesätöitä ole saanut itselleen hommattua.

  Onko tuolla noin kovat palkat, siis 1200€/kk käteen? Pitänee harkita, kun näistä siisteistä IT-sisätöistä ei koskaan tiedä, kun tuo aprillipäiväkin lähenee…

  Opiskelijoilla on nämä poligolfit ja hkkk:n porukat… ja meillä töissä käyvillä ei ole mitään ;(

  Varmaankin suurin osa kaikkien kenttien aikuisista pelureista ovat joskus olleet opiskelijoita. Vaikka eivät olekaan varmaankaan saaneet opiskeluaikanaan alennusta nykyisllä kentillään, ovat he silti nyt täyden hinnan maksavia harrastajia ja jäseniä. Miksi ihmeessä nykyopiskelijoita pitäisi kohdella toisin?

  Kyllä vähintäänkin jokaisen täysi-ikäisen pitäisi mennä ainakin kesätöihin. Vai pitäisikö meidän työssäkäyvien jo subventoida opiskelijoiden golfharrastustakin, jotta he voisivat pelata koko kesän golfia kesätöiden tekemisen sijaan?

  Eivät kaikki voi aina saada kaikkea vaan siksi, että jollakulla toisellakin on. Jos haluaa jotakin, pitää varmaan tehdä töitä sen eteen. Ihan vihjeeksi, että jos niitä ’oman alan’ siistejä kesätöitä ei ole tarjolla, niin palkkaa saa myös hampurilaisbaarista, siivousfirmasta ym. ja niistä luulisi töitä löytyvän.

  Minä muistan kun opiskeluaikana otti pattiin kun ei ollut varaa ostaa purjevenettä. Mielelläni olisin purjehtinut Suomenlahden aalloilla ja kauempanakin mutta esim. Swanit maksoivat miljoonan vähän käytettynäkin, pienemmistä pursista puhumattakaan.

  Tästä, ja parista muustakin seikasta, olen ikuisesti katkera ja syytän yhteiskuntaa ja olen vihainen. Prkl!

  Olisi kohtuullista, jos myöskin eläkeläiset, lesket, yksinhuoltajat, vammaistuen piiriin kuuluvat, maanviljelijät(keskiansio n. 2€/h), kaikki muutkin pienituloiset, vangit ja tietenkin työttömät ja erilaisten yhteiskunnan tukitoimien piirissä olevat, saisivat pelata halvemmalla. Monia muitakin ryhmiä varmasti on, joille em. etu olisi tarpeen.

  Noh noh, elekäähän nyt torpatko kaunista ajatusta.

  Ihan yhtälailla itsellä ei ollut pätäkkää aloittaa lukioaikoina orastavan kipinän saanutta golfharrastusta kuin vasta 24-vuotiaana, kun jo valmistuminen häämötti ja kuukausipalkka kilahteli tasaisesti tilille. Harmittaa vieläkin, olisin nyt ihan varmasti scr-pelaaja! 😉

  Mutta, jos vertaatte nykyopiskelijoiden tuloja (=tukia), ja esmes pk-seudun asumiskulujen kehitystä, niin näkyy että ne jotka sen työpaikan saavat kesäksi (+talveksi) saalistettua, saavat kyllä ihan kaiken rahan menemään asumiseen ja peruselämiseen. Työskentely ei ole ratkaisu, jos tulee vahingossa tienanneeksi töissä vähän ylimääräistä, niin tokihan ne maksetut vähätkin tuet pitää maksaa saman tien takaisin. Itse en tiedä yhtään opiskelijaa joka selviäisi rahallisesti normaaliarjesta ilman jatkuvaa sivutyötä tahi isin ja äidin merkittävää sponssaamista. Golfkentällä sanoisin että junnuoikeuksilta pois pudonneista 21+ vuotiaista aika iso osa pelaa isi-leasing -osakkeella tai vastaavalla ei-verotuksessa-näkyvällä tuella vanhempien puolelta. Poligolfit yms ovat kyllä hieno systeemi, niistä ei vaan kaikille riitä.

  Tarjotaanko alehintaa opiskelijoille on ihan kenttien oma päätös, ja minusta oikein hieno ele.

  Johtaja XXL kirjoitti: (27.3.2007 15:53:16)
  Minä muistan kun opiskeluaikana otti pattiin kun ei ollut varaa ostaa purjevenettä. Mielelläni olisin purjehtinut Suomenlahden aalloilla ja kauempanakin mutta esim. Swanit maksoivat miljoonan vähän käytettynäkin, pienemmistä pursista puhumattakaan.

  Tästä, ja parista muustakin seikasta, olen ikuisesti katkera ja syytän yhteiskuntaa ja olen vihainen. Prkl!

  Mutta nyt työssäkäyvänä olet kyseisen Swanin ostanut? 🙂 Voin melkein kuvitella itseni purjeveneen kannella lyömässä ProV1:siä sinne Suomenlahteen (kutsua odotellessa).

  Kyllä minä sain opiskeluaikana kaikki työssä ansaitut roposet kulumaan ja sen päälle vielä opintolainat jnejne… kaikki meni ilman golfiakin.

  Turussa näyttää Kankaisten Golfpuisto lisänneen 25 euron hintaisen Greenfeen listalleen. Ihme ettei ilmeisesti lähes kokonaan samoissa omistuksissa oleva Aurinko golf samalla. Joka tapauksessa ihailtavaa toimintaa. Kiitos siitä

  Ei mikään ihme ettei opiskelijoiden tuet nouse, kun lukee noita ’entisten opiskelijoiden kirjoituksia’. Ilmeisesti Arkadianmäellä istuvat päättäjät ajattelevat samalla tavalla.

  Siinä olen kyllä samaa mieltä, että ei kannata jäädä sohvalle makaamaan, jos oman alan töitä ei kesäksi löydy. Mutta sen sijaan että jakaisi talvella lehtiä räntäsateessa, kannattaa niitä kesätöitä katella läheiseltä golfkentältä. Usein työsuhde-etuna saa pelioikeuden kyseiselle kentälle.

  Archipelagia golf on varsinainen uran uurtaja Suomessa opiskelija hinnoissa. Heillä on jo vuosia päässyt 22 ja nykyään 25 eurolla arkisin ja viikonloppuisin 32. Eli ainakin Turussa on jo jonkin aikaa autettu opiskelijoita.

  Kiara kirjoitti: (27.3.2007 15:40:57)
  Varmaankin suurin osa kaikkien kenttien aikuisista pelureista ovat joskus olleet opiskelijoita. Vaikka eivät olekaan varmaankaan saaneet opiskeluaikanaan alennusta nykyisllä kentillään, ovat he silti nyt täyden hinnan maksavia harrastajia ja jäseniä. Miksi ihmeessä nykyopiskelijoita pitäisi kohdella toisin?

  Ja mistä lähtien ’ei ennenkään näin ole tehty’ -kommentti on ollut järkevä perustelu!? Ei naisillakaan ennen ollut äänioikeutta, mutta nyt on!!

  Itse olen joutunut aikoinani laittamaan pelaamisen jäihin, kun ei opiskelijana ollut varaa maksaa maksuja!? No nykyään taas pelailen, mutta kukaan ei ole pystynyt minulle kertomaan, miksi ja kenen kannalta pelaamisen jäädyttäminen oli hyvä ratkaisu!!

  Kun taas tilanne on noussut ajankohtaiseksi (jos se sitä on aiemmin ollut), niin en ymmärrä sitä, miksi asiaa nyt näin kovasti vastustetaan!? Mitä haittaa siitä on kenellekään, jos opiskelijoiden ei tarvitse maksaa täyttä gf-maksua!? Kai kenttien kannalta olisi järkevää ottaa vastaan pieni maksu kuin ei maksua ollenkaan. Kentät eivät varmasti ruuhkaudu yhtään enempää, jos muutama opiskelija alennettujen hintojen takia käy pelaamassa, joten en todellakaan ymmärrä asian vastustamista.

  Valitettavasti ’emme mekään saaneet opiskelija-alennuksia’ -perustelu on paras tähän asti esitetyistä…

  Blarf kirjoitti: (27.3.2007 17:07:20)
  … Kun taas tilanne on noussut ajankohtaiseksi (jos se sitä on aiemmin ollut), niin en ymmärrä sitä, miksi asiaa nyt näin kovasti vastustetaan!? …

  Ehkä asia on esitetty väärällä foorumilla. Mene ja tiedä. Luulisin kuitenkin että kotiseurastaan opiskelija saisi tarkemman selityksen asianmukaisine perusteluineen. Tämä palsta nyt tuskin on mikään merkittävä golfpoliittinen vaikuttaja kuitenkaan.

  Ja voihan ruuhkaisimmilla kentillä rajoittaa opiskelija greenfee pelaamisaikoja.

  Ennen myös leipä maistui leivältä.

  Minäkin odotan kutsua sinne Johtajan Swanille purjehtimaan. Lähden mielelläni. Voin toimia jopa miehistön jäsenenä sillä osaan tehdä paalusolmun.

  Ei minulla ole mitään opiskelijoita vastaan, kun olen itsekin iki-sellainen. Tosin ajattelin tässä kevään tai kesän kunniaksi valmistua eikä tule edes 12 vuotta täyteen opintoja :-). Tosin voisin lykätäkin sitä, jos voisin sen vuoksi pelata golfia halvemmalla. Säästyneillä rahoilla voisin sitten touhuta jotakin muuta. Mutta ei kai sillä erotuksella vielä purjevenettä saa.

  En kyllä ole missään vaiheessa pelannut faijan tai kenenkään muun sukulaisen osakkeella, kun on ihan itse pitänyt tehdä töitä että on saanut pelioikeuden hankittua. Ja sittemmin jopa osakkeen.

  Periaatteena opiskelijoiden tukeminen on ihan OK ja kannatettavaa. Samaten eläkeläisten (erityisesti sotaveteraanien), vammaisten, etnisten vähemmistöjen ja työttömien tukeminen on kannatettavaa. Naisten tukeminen hoituukin jo nykyään lakien avulla, mutta laitetaan nekin jononjatkoksi.
  Jos kuitenkin tämän subventoinnin maksajan rooli lankeaa (taas) valkoiselle työssäkäyvälle heteromiehelle, alkaa ainakin minulta herua snadisti vähemmän sympatiapisteitä ajatukselle. Mikäli opiskelijoille myydään muten käyttämättä jääviä lähtöaikoja alemmalla hinnalla, niin asia lienee OK. Jos kuitenkin oma pelaamismahdollisuuteni heikkenee tälläisen zydeemin kautta ja vielä minun rahoituksellani, not good. Olen siis osakekentän osakas; Kunnalliset härdellit olkoon eri pohdinnan kohde.

  Summa summarum, jos opiskelija (tahi mikä muu tahansa) subventio
  1. vähentää Oy:n gf-tuloja (= luo korotuspainetta vastikkeelle)
  ja/tahi
  2. heikentää mahdollisuuksiani pelata,
  olen kohtalaisen vaikeasti suostuteltavissa moisen ratkaisun taakse.

  Itsekkin aikanani yritin aloittaa yliopiston golf-seuran kautta pelaamisen, mutta tylytetyksi tulin. Vain pelioikeuden omaavat pääsivät mukaan toimintaan ja fyffeä ei tuolloin ollut osakkeen hankintaan. Nythän näyttäisi olevan tämäkin typerä este pelaamisen aloittamiselle poistumassa. Jokaisella on sama tilanne eli voi pelata omien resurssiensa mahdollistamissa rajoissa (raha vain yksi tarvittava resurssi)

  Southpaw kirjoitti: (27.3.2007 17:34:52)
  …. Jokaisella on sama tilanne eli voi pelata omien resurssiensa mahdollistamissa rajoissa (raha vain yksi tarvittava resurssi)

  Tämä onkin pointti joka melko usein jääkin vaille huomiota kun tämäntyyppisiä asioita aletaan julistamalla pohtimaan.

  Onko täällä porukka ihan vajaita? Kaikki ei saa isin lompakosta rahaa, kun opiskelee. Ei nuo kesätyöt riitä. Se olisi todella helppoa jos tarvitsisi käydä vain kesäisin töissä. 5 krt viikossa koulua ja 2-3 krt töitä. Ei ole halpaa asua Helsingissä ja kun ei saa edes tienata kuin noin 500€/kk. Tukiaisia ei ole nostettu moneen vuoteen, mikä on taas sairasta. Ainut vaihtoehto minulle on Paloheinä golf, joka on suht edullinen ja siihen saan säästettyä rahat. Siellä pitää kärvistellä 4 vuotta, jotta pääsee kunnon kentille(ellei laajennus paloheinässä onnistu).

  Minäkin olen erittäin huolestunut opiskelijoiden pelaamismahdollisuuksista itse asiassa koululaisten, jopa siinä määrin että varmistin omien lasteni (toinen 1. luokalla, toinen vielä tarhassa) pelaamisen ostamalla osakkeen heitä varten. Koko osakkeen hinnan otin velkaa ja se ei ollut ihan vähän se, mutten itke. Tein päätöksen, mihin mielestäni kannattaa satsata. Opiskelijoidenkin kannattaa miettiä mihin satsaa, viikonloppuihin vai..

  Niin ja samantien kannattaa ottaa kaikki opiskelija-alennukset pois käytöstä. Esim HKL ei anna työttömille alennusta kk-lipusta, joten miksi opiskelijoiden kuuluisi saada alennus? Opiskelijat ovat alinta paskaa, eikä heitä tarvita.

  kiiski kirjoitti: (27.3.2007 18:15:47)
  … Ainut vaihtoehto minulle on Paloheinä golf, joka on suht edullinen ja siihen saan säästettyä rahat. …

  Taisit…

  kiiski kirjoitti: (27.3.2007 18:15:47)
  … Siellä pitää kärvistellä 4 vuotta, jotta pääsee kunnon kentille(ellei laajennus paloheinässä onnistu).

  …missata pointin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 109)
Vastaa aiheeseen: Asiaa opiskelijoiden tilanteesta

Etusivu Foorumit Yleistä Asiaa opiskelijoiden tilanteesta