Vanha herra Par piti puolensa Valderamassa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Vanha herra Par piti puolensa Valderamassa

En voi sille mitään, että tunnen aina pientä mielihyvää, kun joku vanha kenttä pitää pintansa niin välinekehitystä kuin näitä uusia kehonrakentaja-golfareita vastaan. Kaikki parhaat eivät tietenkään nyt olleet paikalla, mutta Valderama on takavuosinakin pidellyt suuruuksia kovilla, eli yli parin noussut voittotulos ei ollut siellä mitään uutta.

Robert Trent Jones vanhemman 70 -luvulla suunnittelemaa kenttää ei ole viime vuosikymmeninä juurikaan muuteltu ja nyt se näytti suurinpiirtein aivan samalta kun vuonna 1997 kun itse sain siellä tilaisuuden vierailla, viikkoa jälkeen sillä pelatun Ryder Cup’in. Valderama on hyvä esimerkki kaikille niille kentille, jotka haluavat pitää lajin vanhat arvot turvassa golfin ns. kehitykseltä.

Tulevassa viikonvaihteessa nähdään varmasti aivan toisenlaista golfia, kun ET suuntaa Portugalin Algarveen. Peli siellä käydään Vilamouran alueen kentällä nimeltä Victoria, jossa Oliver Fisher -niminen kaveri teki vuosi sitten uuden ET:n kierrosennätyksen 59.

Amerikassa pidettiin eräänlainen rahanjakotilaisuus nimeltä FedEx Cup, jonne kutsuttiin muutama kauden aikana hyvin tienannut pelaaja hakemaan vielä lisää mammonaa. Voittajalle ojennettiin 15 milliä, mikä on niin paljon rahaa, että maassa, jossa koronan ansiosta on kymmeniä miljoonia ihmisiä on juuri joutunut työttömäksi, se on sekä typerää, että mautonta. Tämä koko tapahtuma on mielestäni kehitetty siksi, että PGA Tourilla on eräänlainen kompleksi siitä, että he eivät omista yhtään majoria ja ovat yrittäneet ison rahan voimalla tehdä omaa suurkilpailuaan. Näyttää kuitenkin siltä, ettei melkein joka vuosi sääntöjään muuttava FedEx Cup jaksa oikein suurta yleisöä innostaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Sport Goofy says:

    Itse mietiskelin Eurotourin kisaa katsellessa, että Valderramalla olisi potentiaalia järjestää kilpailu, joka olisi Eurotourin vastine Augusta Mastersille. Kenttä on televisiosta katsottuna näyttävän näköinen ja haastava huippupelaajillekin. Eurotourin lippulaivakisahan järjestetään Wentworthissä, joka ei tv:stä katsottuna jää katsojalle mieleen mitenkään erityiseinä, vaikka hieno kenttä varmasti onkin. Erittäin vahvasti UK-vetoisen Eurotourin realiteetit varmankin pitävät lippulaivakisan Britanniassa, mutta olisi hienoa saada Valderramalle isompi kisa, Rolex Series- tai WGC-sarjaa.