Raha puhuu – mutta vielä Seven aikaan starttirahan ottaminen oli syntiä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Raha puhuu – mutta vielä Seven aikaan starttirahan ottaminen oli syntiä

Saudi-Arabia järjestää nyt viikonvaihteessa jo kolmannet European Tourin osakilpailunsa kentällä, joka ei edellisillä kerroilla juuri mainesanoja osakseen saanut. Eikä varsinkaan ensimmäisellä kerralla, kun se oli aivan vasta avattu raakile.

En usko, että Saudi Arabiaa on koskaan – näitä kolmea kisaa lukuun ottamatta – millään lailla yhdistetty ikivanhaan golf-peliimme ja epäilen, että hekin ovatkin alkaneet vähän miettiä niitä tulevia aikoja, jolloin maailma pyörii aivan hyvin ilman heidän mahtavia öljyvarojaan. Omaa väkeä tuskin heti päästetään peliin mukaan, mutta turismia siellä varmaan mietitään.

Se, että kilpailussa on mukana suuri joukko sellaisia maailmantähtiä, joiden ei millään kuvittelisi matkustavan maailman toiselle puolelle kilpailuun, jossa voittaja kuittaa “vain” 600 000 euroa, merkinnee sitä, että ns. starttirahabudjetti on varmasti suurempi kuin kisan palkintopotti. Maailman ykkönen Dustin Johnson on tuskin lähtenyt liikkeelle alle 2 miljoonan ja uskon, että miljoonan taalan apurahoja kuittaavat monet muutkin mukana olevat miljonäärit.

Harva muistaa enää niitä aikoja, kun starttirahan ottaminen oli syntiä. Sen sai kokea Seve Ballesteros, joka ilmeisesti ainoana sai niitä joskus 40 vuotta sitten. Vaikka hän oli maanosamme kirkkain tähti, heitettiin hänet ulos vuoden 1981 Euroopan Ryder Cup -joukkueesta ja syynä oli lähinnä muiden pelaajien kateuden aiheuttama kapina. Kahden vuoden kuluttua Seven kanssa päästiin sopuun ja hän näytteli tärkeää osaa siinä vaiheessa, kun Eurooppa alkoi pitkästä aikaa voittaa näitä otteluita.

Mukana Saudeissa on myös Patrick Reed, jonka yllä leijui juuri viikko sitten väärin pelaamisen musta varjo, kun hän väitti pallonsa uponneen alastulojälkeensä paksuun karheikkoon, vaikka monet näkivät pallon ensiksi pompanneen. Tällaiset jutut on seuranneet Reediä aina siitä lähtien kun hänet, kauan sitten, potkittiin pois yliopistostaan huonon käytöksen takia.

Saudeista vielä sen verran, että USA:n uusi presidentti Joe Biden näytti juuri panevan välit poikki heidän kanssaan. “Emme myy teille enää aseita niin kauan kun jatkatte epäinhimillistä uskonsotaanne Jemenissä” hän totesi viikko sitten.

Biden ei ole myöskään unohtanut Washington Postin toimittajan Khashoggin paloittelu-murhaa kolme vuotta sitten. Golfarit eivät tunnu näistä asioista paljon piittaavan ja ainakin USA:ssa he ovatkin pääsääntöisesti Saudien ystävän ja entisen presidentin Donald Trumpin kannattajia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)