27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Ilon sanomat

Piileekö hiihtelijöiden joukossa tulevaisuuden golfareita?

Golfarille odottavan aika on pitkä. Jokainen uusi lumisaderintama työntää pelikauden alkua hieman kauemmas ja kasvattaa entisestään nälkää päästä kirmailemaan viheriöille.

Viime viikolla into päästä pelaamaan kasvoi sisälläni niin suureksi, että suuntasin lähikentälleni – tosin mailojen sijasta kainalossa heiluivat sukset ja sauvat. Monilla kentillä väylät aurataan talvisin hiihtobaanoiksi, niin myös omalla kotikentälläni.

Siinä sivakoidessani väyliä pitkin muistelin lämmöllä kesän huippuhetkiä golfkentällä. Onnistuneiden lyöntien ja uponneiden puttien muistelu nosti hymyn huulille ja saattoi antaa vähän lisävirtaa myös tasatyöntöihin.

Lenkin edetessä alkoi kuitenkin pieni laturaivo kyteä mielessä. ”Älä nyt siitä hiihdä, siinä on griini!” ja ”hei tuossa on tiiboksi, pois sieltä!”, sain hädin tuskin hillittyä itseni huutelemasta käskyjä väärille urille eksyneille.

Kentän kunnioittaminen on meille golfareille sisäänrakennettu arvo. Omat lyöntijäljet paikataan ja kuljetaan pitkin merkittyjä reittejä. Jos joku jättää lyöntinsä jälkeen ruohopaakun paikkaamatta, tuntuu se niin pahalta, että käyn itse paikkaamassa jäljen. Siksi griinin yli tamppaaminen aiheutti samaisen tunnereaktion.

Koronaviruksen myötä kaikenlainen ulkoliikunta on kasvattanut suosiotaan roimasti. Ihmiset ovat löytäneet golfin pariin ja niin ovat myös hiihdon. Jos ovat väylät olleet kesällä pullollaan pelaajia, niin nyt ovat ladutkin täynnä hiihtäjiä.

Ja siinäpä olisi golfyhteisöille tyrkyllä tukku hyvinkin potentiaalisia uusia asiakkaita! Valmiiksi ulkoliikunnasta innostuneita ja golfkentän alueella pyöriviä pelaajanalkuja. Miksen siis bongannut hiihtolenkkini varrella ainuttakaan mainoskylttiä, jossa olisi kerrottu, että tässä pelataan muuten kesällä golfia, tulehan sinäkin kokeilemaan?

Toki golfyhteisöt ovat olleen korona-ajan voittajia – jäsenmäärät ovat olleet huimassa kasvussa ja peliajat on viety käsistä. Ehkäpä tarvetta uusasiakashankinnalle ei juuri tällä hetkellä ole.

Mutta siinä vaiheessa, kun kasvu taittuu ja golfbuumi tasoittuu, olisi erinomainen paikka hyödyntää kentän omaa mainostilaa ja kertoa jo valmiiksi ovella kolkutteleville, miten lajin pariin pääsee.

Hiihtobuumi ei ole tarttunut minuun. Odotan malttamattomana sitä, että valkoinen vaihtuu vihreään ja että saan haudata sukset varaston perukoille ja palauttaa golfmailat vakiovarusteeksi auton takakonttiin.

Jaa-a, olisiko tässä markkinoinnin paikka hiihtoalan toimijoille, jotta potentiaalinen ulkoliikunnasta nauttiva golfari saataisiin hurahtamaan myös hiihtelyyn?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje