Omituiset olympialaiset - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Omituiset olympialaiset

Viikon sisällä alkavat Tokion jo vuodella siirretyt olympiakisat vähintäänkin sekavissa tunnelmissa. Melkein koko Japanin kansa alkaa olla niitä vastaan ja ehkä ainoa taho, joka kisoja varauksettomasti kannattaa on Kansainvälinen Olympiakomitea. Sille on tärkeää saada Sveitsin Lausannessa sijaitsevat rahakirstunsa täytettyä niillä miljardeilla, joita muun muassa kisojen televisiointi heille tuottaa. Japanilaisten nyrpeyden ymmärtää myös, kun tietää, että heille järjestäjinä kuuluvat pääsylipputulot eivät tällä kertaa tuota penniäkään, mutta siitäkös KOK vähät välittää.

Hienoa kuitenkin on, että golf on taas mukana ja nyt jo neljännen kerran, ja että meillä on matkassa yksi tämän hetken naisgolfin kuumimmista nimistä, Matilda Castren, joka etukäteisarvioissa kuuluu koko joukkueemme merkittävimpiin mitaliehdokkaisiin.

Viime kerralla eli Riossa vuonna 2016 jäivät huippugolfarit suurin joukoin pois kisoista, kuka mihinkin syyhyn vedoten. Muistaakseni sikainfluenssaa käytettiin silloin paljon verukkeena. Nyt en ole kuullut muista kuin tänä vuonna pitkään maailman ykkösenä viihtyneen Dustin Johnsonin poisjäännistä. Etsimättä tulee mieleen hänen vierailunsa alkuvuonna mitättömässä golfmaassa Saudi-Arabiassa. Sieltä hän sai muutaman miljoonan starttirahaa, mikä hänen arvomaailmassaan voittaa helposti olympiamitalin kiillon.

Luin juuri, että pandemia on jossain määrin levinnyt myös urheilijoiden kisakylään, mikä merkinnee sitä, että karanteenien aiheuttamia viime hetken poisjääntejä saattaa tulla.

Miesten kisan viime kerran mitalistit Justin Rose, Henrik Stenson ja Matt Kuchar eivät tainneet selviytyä niitä puolustamaan, mutta naisissa Etelä-Korean hyväkuntoinen Inbee Park on paikalla puolustamassa Rion kultaista mitaliaan. Myös hopeamitalisti Uuden Seelannin Lydia Ko on mukana samoin kuin ehkä Kiinan pronssinainen Shanshan Feng.

Rion kisoissa oli se hyvä puoli, että ne televisioitiin suorina lähetyksinä alkuillasta parhaaseen katseluaikaan ja golf sai näin paljon ylimääräistä julkisuutta suuren yleisön keskuudessa. Nyt ne pelataan Tokiossa aamuyöstä niin, että ehkä vain innokkaimmat lajin harrastajat jaksavat niiden parissa valvoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje