Muuttuuko mikään tänä vuonna? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Muuttuuko mikään tänä vuonna?

Uskon, että golf tulee tänäkin vuonna kukoistamaan viimevuotiseen malliin. Kierrosmäärät tuskin voivat nykyisestä enää paljoa kasvaa ja parhaita aikoja joutuu edelleen varaamaan jopa viikon etuajassa. Kun lajin mainekin näyttää selvästi parantuneen, saamme edelleen paljon uusia jäseniä joukkoomme ja viimekesäiseen malliin myös koko joukon ns. paluumuuttajia.

Uskon, että lajin kasvu jatkuu myös tulevina vuosina, koska konttorit tyhjenevät ja ns. etätyö, joka mahdollistaa pelaamisen melkein koska vaan, on tullut meille jäädäkseen.

Lajimme pieni osa-alue, ammattilaisgolf tulee kärsimään yleisön puuttumisesta varmasti ainakin alkusyksyyn saakka. Hyvässä lykyssä heinäkuun puolivälissä pelattava kauden neljäs major, The Open, saattaa saada vähän yleisöä paikalle. Tokion olympiakisojen peruminen näyttää tämän päivän tautitilanteessa lähes todennäköiseltä, sillä niiden pitäminen tyhjille katsomoille tuntuisi järjettömältä.

Sittenhän meillä on vielä jäljellä viime syksyltä siirretty Ryder Cup, joka on tarkoitus pelata Michigan-järven rannalla, kentällä nimeltä Whistling Straits. Vaikka tähän megatapahtumaan yleisö jo pääsisi mukaan, en odota mitään ryntäystä. Veikkaan, että ihmiset tulevat vaistomaisesti tästedes tai ainakin lähivuosina välttämään suuria väentungoksia.

Tänä vuonna koko golfkansa odottaa miten nopeasti kehittynyt Sami Välimäki pärjää. Minuun teki suuren vaikutuksen hänen pelinsä Dubain päätöskilpailussa. Siellä hän pelasi kovimmassa seurassa kuin koskaan ja näytti silti viihtyvän erinomaisesti. Odotan jännittyneenä hänen pelejään niissä majoreissa, mihin hän mukaan yltää.

Odotan myös naispelaajiltamme hyviä uutisia. Toivon, että Matilda Castren saa uusia näytön paikkoja USA:ssa ja Euroopassa pelaavilta odotan harjoittelunarkomaani Sanna Nuutisen lopullista läpimurtoa. Naisista puheenollen minua ilahdutti suuresti uutinen naisten Euroopa Tourin osakilpailun järjestämisestä Suomen Turussa. Talin ohella Ruissalon kenttä on tarkoitukseen hyvin sopiva ja Aura Golfilla on pitkä kokemus suurten kansainvälisten kilpailujen järjestämisessä niin amatöörien kuin ammattilaistenkin tasolla.

Talissa me järjestettiin lukuisia näitä LET-kisoja hyvällä menestyksellä ja saimme paikalle joka kerta tuhansia katselijoita. Huomasin yllätyksekseni, että Suomen Golfliitto on ottanut kilpailun taloudellisen vastuun kannettavakseen. Se ilahduttaa ainakin ystävääni ja Aura Golfin merkittävää jäsentä nimeltä Heikki Vaiste, joka on usein joutunut seuran hieman liian kunnianhimoisten tavoitteiden ansiosta, pistämään käden taskuun.

Mikään ei näyttäisi tänä vuonna juurikaan muuttuvan. Golf jatkaa kauhistuttavan koronan siivellä kasvamistaan ja jos me kaikki onnistumme pysymään terveinä ja saamme vähitellen rokotuksen, voi tästäkin vuodesta tulla kaikin puolin hyvä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Putti-Possu says:

    Oma ennusteeni on, että edessä on kaikkien aikojen golfkesä. Moni asia indikoi tätä. Esimerkiksi vuokrapelioikeuksista on jo tammikuun alussa kova kysyntä (parhaille pk-seudun kentille) ja pk-seutu on täynnä sisäharjoittelutiloja – ja kova säpinä niissä missä olen vieraillut. Matkustaminen on ensi kesänä vielä hankalaa, joten kysyntä kohdistuu vahvasti kotomaahan. Viime kesänä kierrokset olivat paikoin hitaita ja peliaikoja ei tahtonut saada millään. Uskon tämän tilanteen kärjistyvän, jolloin ero parhaiden ja heikoimpien kenttien välillä ovat suuret – olennaista ei ehkä ole layout ja griinien nopeus, vaan se että saa peliajan suht toivottuun aikaa ja kierros ei kestä 5 tuntia. Tulossa on tosi mielenkiintoinen golfkesä.

  • Timo Tarvainen says:

    Nyt olisi jo korkea aika palkita golfosakkeiden omistajia oskkeiden arvostusta kohottamalla, esimekiksi osakkeen omistajien aikaisemmilla peliakavarauksilla kaikilla golfkentillä.