Lisää pituutta lyönteihin fittaamalla - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Lisää pituutta lyönteihin fittaamalla

Kaupallinen yhteistyö – Golf Center

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Olen jo pitkään halunnut käydä fittaamassa mailat, sillä uteliaana halusin tietää olisiko minun mahdollista saada enemmän pituutta ja parempia osumia sopivampien mailojen avulla.

Olen suhtautunut fittaukseen aikaisemmin hieman epäröiden, sillä aihe on ollut minulle hieman vieras. Fittaus on kuitenkin yleistynyt ja mailanmitoitukseen löytää yhä useampi golfari. Anna Golf FB-ryhmässäkin nousi myös esiin paljon hyviä kokemuksia fittauksesta, joten olin innokas, kun pääsin viimein itsekin välinetsekkauksen.

Fittauksella, eli mailanmitoituksella tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että pelaajalle katsotaan sopivimmat välineet ammattilaisen ja tietokoneen avulla.

En ole kokenut omissa mailoissani varsinaisesti ongelmaa, sillä lyöminen on tuntunut ihan hyvältä. Olen kuitenkin odottanut suurella mielenkiinnolla fittausta, jotta tiedän tarkemmin minkälaiset mailat ovat minulle hyvät ja koska haluan oppia ymmärtämään mailojen erilaisia ominaisuuksia paremmin.

Monella saattaa olla väärä käsitys, että mailanmitoitus olisi vain ”paremmille pelaajille”. Fittaukseen voi ja kannattaa kuitenkin mennä heti, kun osuu palloon. Monilla naisilla on kuulemma edelleen esimerkiksi puolison vanhat mailat, jotka on saatu kun on aloitettu golf. On selvää, että nämä välineet hankaloittavat kehittymistä alussa, etenkin jos mailat ovat vaikeat. Fittauksen perusteella hankittujen välineiden avulla palloon osuu jatkossa vielä paremmin ja lyönteihin tulee pituutta.

Golf Centerin kutsuvat lyöntistudiot tarjoavat hienot puitteet fittaukselle. Tapiola Golfin näyttävän klubitalon alakerrassa sijaitseva Golf Center tarjoaa laadukkaita fittauspalveluita kaiken tasoisille pelaajille. Lyöntipaikat ovat sisällä ja niistä pääsee lyömään ulos rangelle. Fittauspäiväksi kannattaa valita mahdollisimman neutraali päivä. Jos olet ollut sairaana tai jokin paikka on kipeä, kuten esim. selkä, niin se ei ole optimaalista fittauksen kannalta. Täyden setin mitoitukseen kannattaa varata n. 2h.Toin fittaukseen koko oman settini, jotta pääsimme katsomaan kaikki mailat läpi.

Fittaus paljasti, että rautamailani ovat minulle melko sopivat ja niiden suhteen minulla ei ole akuuttia korjattavaa, jatkan siis swingini työstämistä nykyisellä rautasetilläni. Sen sijaan keskityimme enemmän draiveriin ja wedgeihini.

Draiverin fitattiin kuten rautamailatkin. Löin ensin omalla draiverillani Trackmannin edessä, jonka jälkeen fittauksen tehnyt Golf Centerin osaava mailanmitoittaja Toni Salakari analysoi tulokset ja toi uusia draivereita kokeiltavaksi. Löin erilaisilla draivereilla, ja kun sopiva maila alkoi löytymään niin pituus ja tarkkuus kasvoi ja sen vahvisti Trackmannin tarkka analyysi.

Tässä muutamia  huomioita omasta draiveristani:

Oman draiverin nostokulma aiheutti liiallisen alakierteen määrän, jolloin optimaalisen pituuden saavuttaminen ei onnistunut.

  • Pallo siis nousee liian korkealla ja putoaa korkealta alas, jolloin se ei rulli kovin pitkälle.

Kierteen alentamiseksi uuteen draiveriin on alennettava nostokulmaa, jolloin kierre oli pienempi, ja pallo päätyy omaa draiveria pidemmälle.

  • Pienemmällä nostokulmalla pallo lähtee paremmalla lentokaarella ja rulliikin pidemmälle.

Pelaajan saavuttama mailanpäännopeus on sen verran kova, että hivenen jämäkämpi varsi voisi saada aikaan tarkkuuden parannusta.

  • Mailanpäänopeuteni vaatisi hieman jämäkämmän varren, jotta lyönti olisi tarkempi. Uuteen draiveriin olisi hankittava miesten seniorivarsi (A-Flex / Light )

Tässä tapauksessa pelaajalle sopiva varsi oli 1-tuuman standardia lyhyempi.

  • Lyhyempi maila helpottaisi osumista palloon, jolloin pallo lentää paremmin sinne minne pitäisi…

Uusi draiverini eroaisi siis aika paljon nykyisestä, joten sellainen tilaukseen kiitos! 🙂

Kävimme läpi myös wedgeni, sillä olen kokenut omat wedgeni hieman liian kevyiksi. Kuulin, että melko harvalla naisella on erikseen wedgesettiä, vaikka ne ovat suositeltavia ja auttavat lähestymisissä. Naisille löytyy omia wedge-settejä mm. Srixonilta (joita on muuten Anna Golf Tourillakin palkintona) ja Cobralta. Omiin wedgeihini kiinnitettiin lyijytarrat, jotta saatiin hieman enemmän painoa lapaan ja näin parempi tuntuma. Mailoja pystyy siis muokkaamaan myös lyijypalojen tai tarrojen kanssa. Ammattilaiset kuulemma käyttävät näitä useinkin. Tarroja käytettäessä täytyy tietää mihin kohtaan ne kiinnitetään. Tämä kannattaa tsekata fittauksessa.

Lyhyt kertaus vielä:

  • Lyhyemmät naiset! Draiverin varsia voidaan lyhentää / tilata lyhyempänä
  • Pidempien naisten kannattaa kokeilla miesten seniorivartisia draivereita
  • Hiljaisemmissa mailanpään nopeuksissa nostokulman on syytä olla korkea
  • Mailan tuntuman täytyy puhutella
  • Tasolla ei ole väliä, voit mennä fittaukseen heti, kun osut palloon

Fittauksen hinta hyvitetään sinulle takaisin, kun ostat mailan.

Katso lisätiedot fittauksesta ja varaa oma aikasi täältä:

https://golfcenter.fi/customfit

Ainoa huono puoli fittauksessa on, että huonoja lyöntejä ei voi enää laittaa epäsopivien mailojen piikkiin, vaan katsottava peiliin 😉

ANNA GOLF FB-RYHMÄ ARVONTA!

Kerro mikä maila sinun pitäisi fitata? Tarvitsisiko kipeästi sopivamman putterin, draiverin, raudat, puumailat vai kenties wedget? Kerro Anna Golf –FB ryhmässä ja voita Golf Centerin lahjakortti, jonka voit käyttää vaikka uuteen fitattuun mailaan. 😉

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Hyvää golfkesän jatkoa kaikille!

Heli

@helipuhakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje