Lepää rauhassa, European Tour - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Lepää rauhassa, European Tour

Viime viikonvaihde oli European Tourille kohtalokas. Noin 50 -vuotiaaksi ja sopivasti seniori-ikäiseksi ehtineenä tämä John Jacobsin ja kumppanien aikaansaama yhteisö lakkaa nyt, ainakin vanhalla nimellä, olemasta.

ET:hän on jo pitemmän aikaa rönsyillyt maailman eri puolille, joten uusi nimi DP World Tour kertoo itse asiassa aika hyvin siitä, mihin suuntaan jatkossakin ollaan menossa, samalla kun on pakko todeta, että Dubai ja varmasti emiraatin muutkin arabimaat ovat taas vähän lisänneet vaikutusvaltaansa isoon joukkoon ammatikseen pelaavia.

Näissä Lähi-idän maissa golfin rooli on ollut aika erikoinen. Mistään golfkulttuurista siellä ei voida ainakaan puhua, koska sikäläiset eivät itse lajia harrasta eivätkä edes halua katsoa sitä. He ovat vain rakentaneet hienoja kenttiä, joita niin turistit kuin kilpapelaajat voivat hyödyntää tai järjestää niillä suuria kilpailuja, kunhan vain tuovat oman järjestelykoneiston paikalle.

Palkintorahaa maasta on aina löytynyt kiitettävästi. En ole koskaan oikein ymmärtänyt, miksi he näin tekevät, mutta kysymyksessä saattaa olla jonkinlainen varautuminen siihen aikaan, kun heidän raakaöljynsä ei enää kelpaa kenellekään – ei edes ilmaiseksi.

Näillä mailla on valitettavasti myös vähän kyseenalainen maine muun muassa ihmisoikeusasioissa, naisten asemassa tai vaikkapa siinä, että he ovat viime aikoina käyneet – yhdessä Saudien kanssa – paljon siviiliuhreja vaatinutta Jemenin sotaa. Näistä asioista ei kuitenkaan paljon puhuta, sillä rahaa on lyöty pöytään sen verran, etteivät vanhan ET:n herrat ole hennonneet liikaa kysellä.

Entinen European Tour tulee kuitenkin tämän operaation jälkeen sekä kasvamaan, että vaurastumaan, eli kaikki näyttää ihan hyvältä – ainakin päällisin puolin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje