Koronavuoden plussat ja miinukset - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Koronavuoden plussat ja miinukset

Kun istuin viime maaliskuussa koneessa matkalla koronan kurittamaan Suomeen, käytin jonkin verran aikaa sen asian pohtimiseen, miten golfin käy tulevana kesänä. Päättelin aika nopeasti, että hei, tämähän taitaa olla pelkästään hyväksi lajillemme. Kirjoitin melkein heti näille sivuille blogin aiheesta ja niinhän siinä kävi, että puolisen vuotta kestäneen golfkauden aikana pelattiin paljon enemmän kuin koskaan.

Viikkoa ennen piti jopa kotikentälläkin olla valppaana, jos hyviä peliaikoja mieli. Kun vielä saimme Golfliiton lomautetun henkilökunnan takaisin töihin, oli Suomen golf valmiina uuteen ennätyskauteen, jonka aikana 140 000 tuntumassa jo pitkään pyörinyt jäsenluku pompahti kerralla reilusti ylöspäin. Emmekä saaneet pelkästään uusia pelaajia lisää, vaan näytti siltä, että myös monet vanhatkin näyttivät innostuneen tästä erilaisesta vuodesta.

Tuleva vuosi alkanee samanlaisissa merkeissä, emmekä voi olla kovinkaan huolettomia tämän kulkutaudin suhteen, ennen kuin joskus keskikesällä, johon mennessä kansa saataneen kutakuinkin rokotettua.

USA:n puolella mennee vielä pitempään ja pelkäänpä, että niin Masters kuin U.S.Open pelataan vielä tyhjille katsomoille. Ensimmäinen yleisömajor saattaa hyvinkin olla The Open, koska rokotusasiat sujuvat vauhdikkaammin täällä Euroopassa. Kisahan käydään kanaalin rannalla Kentin kreivikunnassa kentällä nimeltä Royal St. Georges, jossa pelattiin viimeksi vuonna 2011, jolloin Darren Clarke vei sen nimiinsä. Vuonna 2022 pelataan “pyhällä” maalla eli St. Andrewsissa kisan 150. versio

Omille ammattilaisillemme koronavuosi on ollut haastava varsinkin keväällä, jolloin kisoja paljon peruttiin tai siirreltiin. Onneksi lupaava tulokkaamme Sami Välimäki ennätti voittaa yhden kisan ennen koronaa, saaden näin hienon alun uralleen. Lisää hienoja sijoituksia tuli vielä pitkin kesää. Kalle Samoojakin olisi vanhoillakin säännöillä saanut pitää korttinsa ja poikkeusoloista johtuen nyt myös Tapio Pulkkanen saa pitää pelioikeutensa pian alkavana uutena vuonna.

Torstaina alkavassa Dubain finaalissa, jossa kaikki saavat rahaa, voivat sekä Samooja että Välimäki tienata vielä hyvät joulurahat.

Lue seuraavaksi: Koronan saartamana

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Seniorigolfari says:

    Mainitsit Darren Clarke The Open -voiton Royal St, Georgesin kentällä vuonna 2011. Vaikka en pidäkään itseäni herkkänä luonteena, niin Claken upotettua viimeisen puttinsa omatkin tunteet puskivat pintaan ja silmäkulmat kostuivat. Samanlaisia väristäviä tuntemuksia herättivät aikaisemmin Jack Niclauksen voitto Augustassa vuonna 1986 ja ehkä sitäkin hetkeä liikuttavampi Sandy Lylen voiton taannut lyönti Augustan 18. väylän bunkkerista kaksi vuotta myöhemmin. Golf on sikäli hieno urheilulaji seurata, että varsinkin TV tarjoaa katsojalle mahdollisuuden jakaa suosikkipelaajien tunteiden kirjon ja jännityksen purkautumisen.