Golfpalloja tankkaamalla! - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Golfpalloja tankkaamalla!

Oheinen piirros toi mieleeni öljy-yhtiö Esson paljon huomiota herättäneen kampanjan Englannissa aivan 1960-luvun alkuvuosina. Esso tarjosi kaikille heidän huoltoasemillaan tankkaaville golfpalloja kylkiäisinä.

Tapaus nostatti paljon hälyä golfpiireissä ja mielensä pahoittivat varsinkin noihin päiviin saakka yksinoikeudella golfpalloja myyneet klubiprot. Eivätkä prot tyytyneet pelkästään valittamaan asiasta vaan ryhtyivät tehokkaisiin toimiin kampanjan lopettamiseksi. Kun proille selvisi, että kylkiäispallon merkki oli Dunlop, ilmoittivat he valmistajalle, ettei yksikään brittien parista tuhannesta pro-shopista ota enää Dunlopin palloja myyntiin. Toimenpide oli niin tehokas, että Esso lopetti kampanjansa melkein saman tien.

PGA-prot osasivat vielä silloin pitää yhtä, toisin kuin ehkä nyt. Vai muistaako kukaan ostaneensa viime aikoina palloja omalta klubiproltaan?

Kampanjan keulakuvaksi oli saatu sen hetken kuuluisin golfari Arnold Palmer, joka oli voittanut The Openin juuri vuosina 1961 ja 1962. Hän oli suostunut asiaan varmaankin sen seurauksia tarkemmin miettimättä.

Onnistuneen piirroksen luonut taiteilija Paul Trevillion tuli sittemmin kuuluisaksi keksimällään hyvin lyhyellä putterilla, jolla hän haastoi huippupelaajia puttikisaan.

Esso myi, muuten, silloin takavuosina bensiiniä tiikerin voimalla. Heidän mainoslauseensa: “Pankaa tiikeriä tankkiin”, tuli maailmalla tutuksi ja keksittiin jo noin 15 vuotta ennen kuin golfmaailman tuntema ”tiikeri” syntyi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje