Golfia turvallisesti - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Golfia turvallisesti

Kevät on käynnistynyt merkeissä, joita oli vaikea ennakoida vielä alkuvuodesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Vielä edellistä blogitekstiä julkaistessa ajattelin, että seuraava aiheeni koskee kilpagolfia, sillä vuodesta oli tulossa sen tiimoilta todella herkullinen. Tiger puolustaisi pian voittoa rakkaassa Masters-turnauksessa ja muiden majoreiden lisäksi saisimme jälleen nauttia mielenkiintoisesta Olympia-golfista. European Tourinkin osalta kiinnostus, innostus ja huuma nousivat aivan uusiin sfääreihin, kun Sami Välimäki nappasi heti alkukaudesta voiton ja muutkin suomalaisgolfarit pelasivat toistuvasti kärjen tuntumaan. Valtakunnallinen media alkoi uutisoida yhä enemmän nuoren suomalaisen lupauksen edesottamuksista.

Vain muutamissa päivissä kaikki vietiin maton alta. Näitä kisoja saamme odottaa tovin.

Helmikuussa ehti nousta myös kova odotus kotimaan kauden käynnistymisestä. Alkoi olla kova palo päästä myös itse kentälle. Olihan kelit olleet viimeiset kuukaudet poikkeuksellisen lämpimät, joten jollain tasolla odotti myös golfkaudenkin käynnistyvän aikaisessa vaiheessa. Olin käynyt talven aikana ahkerasti treenaamassa pro:n johdolla, joten odotin myös kovasti, että pääsen viemään talven oppeja myös kentälle. Uskon, että moni muu oli samassa tilanteessa.

Nyt moni miettii, että miten käy koko golfin ja golftoimialan.

Koronapandemian vakavuudesta ei ole kysymystäkään ja valitettavasti se koskettaa myös golfia. Se on hyväksyttävä. Golfliitto on antanut ohjeistukset kentille sekä pelaajille siitä miten voimme toimia tässä tilanteessa mahdollisimman vastuullisesti sekä turvallisesti. Ohjeet löytyvät täältä: https://golf.fi/pelaajalle/golfliiton-paivitetty-tiedote-koronavirus/

Kauden ensimmäinen kierros. Pickala Golf, Park 26.3.

Kyselin Anna Golf FB-ryhmässä miten he suhtautuvat pelaamiseen vallitsevassa tilanteessa. Kyselyyn vastasi noin 500 henkeä ja heistä valtaosa oli sitä mieltä, että golfia voi pelata KUNHAN muistaa noudattaa ohjeistuksia. Pieni osa oli kuitenkin myös sitä mieltä, että pelaamista tulisi välttää kokonaan. Alle kymmenen vastasi, että pelaaminen ei aiheuta mitään riskejä.

Meistä jokaisen on ymmärrettävä oma vastuu tässä kokonaisuudessa ja toimia määräysten ja suositusten mukaisesti, jos haluamme, että golfin peluu sallitaan tulevina kuukausinakin. Näin tuemme myös koko golfin ekosysteemiä ja toimialaa.

Viranomaisten ohjeistukset on annettu syystä ja toivon, että golfarit osaavat näyttää esimerkkiä vastuullisesta toiminnasta noudattamalla näitä sääntöjä huolellisesti. Tiukkojen sääntöjen noudattaminen pitäisi olla meille muutenkin tuttua lajin parista. Noudatetaan myös näitä uusia ”sääntöjä” ja luodaan golfareista vastuullista kuvaa eteenpäin. Siihen tämä tilanne antaisi nyt mahdollisuuden.

Golf on ”väljyytensä” vuoksi laji, jota on mahdollista harrastaa ilman sosiaalisia kontakteja. Avasin itse kotimaan kauden tällä viikolla Pickala Golfissa, jossa sallitaan vain kahden hengen lähdöt. En itse lähtisi edes vieraan kanssa pelaamaan, vaan pelaan tässä tilanteessa ainoastaan samassa taloudessa asuvan puolison kanssa. Päätimme, että puttaamme aina reiän vasemmalta puolelta ohi, jotta ei tarvitse ottaa edes riskiä koskea lipputankoon. Kaikki yleiset tilat Pickalassa ovat kiinni, edes WC:itä ei pidetä auki ja hyvä niin! Mielestäni nämä säännöt pitäisi olla kaikilla kentillä.

Kyllä tämä tästä – golfissakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tilanne tulee rauhoittumaan ennen pitkää. Siihen asti voimme vain tehdä itse parhaamme ja huolehtia omalta osaltamme siitä, että golfia voi pelata jatkossakin.

Turvallisia pelejä kaikille – nautitaan raikkaasta kevätilmasta ja pään tuulettamisesta!

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje