- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Vesa Airio

Golf-loma eteläisessä Italiassa vaatii vaivaa, mutta tarjoaa erilaisia elämyksiä

Il Picciolo mutkittelee tulivuori Etnan kainalossa. Horisontissa siintävä tulivuori on majesteetillinen näky.

Italian kuuma etelä tarjoaa kulttuuria ja unelmarantoja, golfari hikoilee etsiessään pelipaikkoja.

Tropea sijaitsee Italian saappaan jalkaterässä, suhteellisen lähellä Sisilian suurta saarta. Suoria lentoja Suomesta alueelle ei ole. Esimerkiksi Lufthansan operoimana La Mezzia Termen kansainvälinen lentokenttä on saavutettavissa kahdella parin tunnin lennolla. Auton vuokraaminen on halpaa, joskin jonottamiseen saa varata aikaa lentokentän vuokraamoiden pienessä yhteisessä toimistotalossa. Lentokentältä Tropean kaupunkiin ottaa vielä tunnin verran autoilua, melkoisen tempperamenttisten italialaisten autoilijoiden keskuudessa.

Tropean kaunis rantakaupunki ja sen keskustan ikivanhat korttelit ovat jo sinänsä elämyksiä. Valkohiekkaista aurinkorantaa ja turkoosin väristä vettä riittää auringonpalvojille, temppeleitä ja keskiaikaisia raunioita kulttuurin nälkäisille. Keskustan ruokapaikat ovat korkeatasoisia. Oma suosikkimme, Ristorante Pentola D’Oro, löytyi vähän hiljaisemmalta pikku kujalta.

Tropean upeat hiekkarannat kutsuvat auringonpalvojia.

Auringonpalvojia pursuavat uimarannat sijaitsevat kahden puolen Tropean keskustaa, rannassa kohoavan temppelivuoren molemmin puolin. Rannoilta on vuokrattavissa normaaleja vesiviihdevälineitä, kuten suppilautoja ja polkuveneitä. Hieman pintaa syvemmälle pääsee urheilusukellusliikkeen pikakurssin jälkeen.

Jo alkuun varoituksen sana, Etelä-Italia sopii vain autoilusta pitäville golfareille!

Tauriana Golf Club, Palmi

Tropeassa golfkenttiä ei ole. Hieman etelämpänä, Palmissa, sijaitsee Tauriana Golf. Oliivipuiden kauniit rivistöt reitittävät melko tiukasti pakattuja yhdeksää väylää. Ajanvaraus on paras tehdä soittamalla, klubilla puhutaan englantia, mutta puhelimeen voi vastata myös ainoastaan italiaa osaava perheenjäsen.

Kenttä kärsi kuivuudesta käyntimme aikaan. Kuohkean pelialustan ansiosta väyliltä pystyi silti lyömään hyvin. Viheriöt vihersivät lupaavasti, tosin kunnon jyräämisen tarpeessa ne olivat. Kenttä on helpohko, melko lyhyiden ja suorien väylien johdosta. Tropea–Tauriana-väli on pääosin kiemuraista vuoristotietä. Matkaa suuntaansa on noin viisikymmentä kilometriä ja tunnin verran ratinpyörittelyä.https://www.taurianagolf.it

9 väylää. 2490 metriä. Par 70/35
Green fee 30 e
Vuokramailat 15 e, hinta sisältää vetokärryt

A.S.D. Golf Club San Michele, Cetraro

Seuraavaksi Tropeaa lähin kenttä löytyy pohjoisen suunnalta. Pääosin E45 -moottoriväylää pitkin matkustaen aikaa ajamiseen on varattava kaksi tuntia suuntaansa. Golf Club San Michele toimii saman nimisen resortin kyljessä.

Paikoitellen San Michele tarjoaa upeita näkymiä Välimerelle.

Tämäkin kenttä on vain yhdeksänreikäinen. Klubitalo on hieman erillään resortista, välimatkaa rakennusten välillä on parisen sataa metriä.
San Michele kärsii kastelun puutteesta. Viheriöt rullaavat hyvin, mutta eivät yllä silti ihan kotimaan standardien tasolle.
Kenttä kiemurtelee viiniviljelysten ja oliivipuiden lomassa. Korkeuserojakin on mukavasti, mutta ikävä kyllä myös yksi vaarallinen sokkoväylä. Kenttää voisi luonnehtia mielenkiintoiseksi kokemukseksi.https://www.grandhotelsanmichele.it/en-gb/campo-da-golf

9 väylää. 2615/2196 metriä. Par 70.
Green fee noin 30 euroa.
Vuokramailoja saatavilla.

IL Picciolo Golf Club, Sisilia

Sisilian saarella, hulppeissa Etnan tulivuori-maisemissa, sijaitseva täysimittainen Il Picciolo vaatii Tropean kävijältä vähän enemmän vaivaa ja aikaa matkantekoon. Ensin on ajettava mantereen lähes eteläisimpään kohtaan, Villa San Giovannin satamaan, josta noustaan Sisilian Messinaan vievään autolauttaan. Salmen ylitys kestää vain puoli tuntia. Autolautalle pääsy voi kuitenkin viedä jopa kaksi tuntia, sillä etusijalla, varsinkin aamupäivisin, tuntuu olevan paikallinen rekkaliikenne.

IL Picciolo on laadukas golfkenttä, joka on isännöinyt useita kansainvälisiä ammattilaiskilpailuja.

Messinasta ajetaan vielä noin kahdeksankymmentä kilometriä klubille. Aikaa yhdensuuntaiseen matkaan Tropea–Il Picciolo menee vähimmilläänkin kolme ja puoli tuntia. Pelkän golfkierroksen takia matka ei ehkä kannata, mutta rennon päiväretken varaan naamioituna kokemus on palkitseva.

Il Picciolo mahtailee heti parkkipaikalta näkyvällä upealla kolmikerroksisella klubitalolla. Omalla parkkipaikallaan lekottaa helikopteri, jolla vieraita kuskataan ihastelemaan tupruttelevaa tulivuorta. Etnan kupeilla kiemurteleva kenttä sisältää voimakkaita nousuja ja laskuja. Ilmasto on kostea. Väyläruoho toimii ja viheriöt ovat hyvässä iskussa. Hiekkaesteitä on sopivasti. Kentän luonne on kiharainen, mutkattomia ovat lähinnä vain par-kolmoset. Sinänsä erittäinkin mielenkiintoisten väylien sekaan on ikävä kyllä jäänyt pari sokkoväylää. Il Picciolo on kertaalleen isännöinyt European Senior Openia ja neljästi Italian Ladies Openia. Kenttä on korkeatasoinen, mielenkiintoinen ja haastava.

https://www.ilpiccioloetnagolfresort.com/en-GB/golf

18 väylää. Par 72.
Pituus: valkoinen 5881, keltainen 5590, musta 5209 ja punainen 4910 metriä.
Green fee 18 reikää 85 euroa, 9 reikää 50 euroa.
Vuokramailat 25/20 euroa (18/9 reikää).
Driving range 12 euroa.
Golf auton vuokraus 45/30 euroa (18/9 reikää).

Lisää golfia kirjoittajalta Vesa Airio: Elämää pallon ympärillä, https://golfcrackers.blogspot.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje