16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Teemu Tyry

Bubba Watson -nuorena oppinut

TempText

Kuluneet 2,5 viikkoa Mastersin jälkeen ovat olleet golfille erinomaista aikaa. Bubba Watson kiinnostaa lajin harrastajien lisäksi laajemminkin. Kotimaassaan USA:ssa Tourin pomot ja media hykertelevät tyytyväisyydestä. Keegan Bradley PGA Championshipin voittajana toi jo raikkaan tuulahduksen golfiin, alati vaihtuvista suurkisojen ykkösistä Bubba Watson on kuitenkin täysin omassa luokassaan.

Hän saavutti ensimmäisen majorinsa vasta 33-vuotiaana, ensimmäinen oli tyrkyllä elokuussa 2010 PGA Championshipissa jossa vasuri hävisi uusinnan Martin Kaymerille. Vaikka Watson on ollut kuuden pelaamansa PGA Tourin ajan pituuslyöntitilastoissa ykkönen tai kakkonen, ei häntä yleisesti ole pidetty tulevaisuuden supertähtenä. Siihen nähden Mastersin ykköstila oli jopa yllättävä.

Menestyksen myötä tietysti arviointeja ja ylistyksiä tulee jokaisesta suunnasta.Täysin jäljittelemättömällä svingillä lyövästä Watsonista kehittyy roolimalli, joka tulee olemaan esikuva suurelle joukolle junioreita, sekä toivonkipinän tuoja harrastelijalle.

Jos Bubba Watson lyö oppikirjoista välittämättä itsensä major-voittajaksi, miksei satunnainen pelaaja voisi käyttää samaa lähestymistapaa?

Legendaarinen brittivalmentaja John Jacobs nosti Bubban varsin korkealle jalustalle.

”Golfissa menestyminen edellyttää mielestäni suuressa määrin pallon ja sen lentokaaren hallintaa erilaisissa tilanteissa. Bubba on tässä sarjassa yksi kaikkien aikojen parhaista”, 87-vuotias, vuosikymmeniä golfia aitiopaikoilta seurannut Jacobs julistaa.

”Hänen svinginsä on tavallisuudesta poikkeava, mutta minä en muuttaisi siitä mitään. Bubba Watson on monella tavalla nero tavassaan jolla hän pelaa golfia”, Jacobs jatkaa suitsutustaan Golf Worldin haastattelussa.

Watson lyö pitkälle, osaa tehdä erilaisia lyöntejä ja herättää kunnioitusta innovatiivisuudellaan. Kehittämistä on erityisesti puttipelissä ja tunteiden hallinnassa. Watsonin kuppi menee helposti nurin hitaan pelin johdosta. Tässäkin hän on kehittynyt, Watson on myös hyvä esimerkki siitä, että terävimmälle huipulle voi nousta rivimiestasosta vielä 30 vuotta täytettyään.

Matt Rollins vastaa Pingilla suhteista tourpelaajiin. Hänen määritelmänsä Watsonin tavasta huoltaa ja kehittää suorituksiaan on paljonpuhuva.

”Bubba haluaa tehdä asiat jo nuorena omaksumallaan tavalla. Hän ei missään tapauksessa halua ajaa itseään tilanteeseen jossa joutuisi tukeutumaan jonkun muun ohjeisiin haasteellisia tilanteita ratkoessaan. En voisi kuvitellakaan Bubban soittelevan valmentajalle tai lähettävän tälle videoklippejä”, Rollins kertoo.

Kovat odotukset seuraavat Watsonia lähitulevaisuudessa.Oletettavaa on, että hän tulee muiden major-voittajien tavoin reissaamaan vilkkaasti virallisissa ja epävirallisissa kisoissa ympäri maailman seuraavien vuosien aikana.

Nälkää menestykseenkin pitäisi riittää. Käsitykset siitä, kuinka pysyväksi tähdeksi Watson golfissa nousee, menevät varmasti laidasta laitaan.

Oma veikkaukseni on , että Bubba pelaa täysipainoisen kauden 2012. Toisen majorin saavuttamien seuraavien 3-5 vuoden aikajänteellä olisi sekin kova suoritus. Maailmanlistan top-ten listalla on tuulista, paikan pitäminen 15:n ensimmmäisen joukossa vaatii sekin jatkuvaa menestymistä. Olisin positiivisesti erittäin yllättynyt, mikäli Bubba Watson säilyttäisi paikkansa top-6 pelaajien joukossa seuraavien kahden vuoden aikana.

Ja silti toivon hartaasti, että tämä golfin uusi kulttihahmo yltäisi uusiin mainetekoihin mahdollisimman usein. Ja vaikka Watson jäisikin yhden majorin mieheksi, hänen uskomattomia suorituksiaan tullaan pyörittämään ja ihmettelemään vielä vuosikymmentenkin kuluttua.

Teemu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Ilkka says:

    Kunnioitusta herättäviä ajatuksia elämästä, liekö siinä jokin perusta Bubban henkiselle kantille? Pelifilosofiansa tukee kyllä tätä. Ainakin näytteestä käy tuo edellä mainitsemani, kun vielä vertaa ”Bubba-Golfia” nykyisen, himohiottujen svingien aikakautena, muihin huippuihin. En usko, että Bubba Watson tulee koskaan pitämään itse itseään jonakin golfin ”kulttihahmona”, siksi järkeviä ajatuksia hänellä ylipäätään on elämänsä perusasioista, huippuammattilaisenakin tunnustaa reilusti golfinpeluuta tärkeämmät tosiasiat. Omien sanojensa mukaan ”Minä olen vain Bubba, joka haluan pelata golfia” tuovat esiin aidon ja rennon Bubban, tunteidensa esiintuomista myöten. Mitä muuta voi toivoa tälläiselle pelaajalle kuin menestystä. Ja mikä esikuva nuorille.