Belek on syksyllä paras! - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Belek on syksyllä paras!

Suomen ankea syksy lyheni taas parilla erinomaisella viikolla, jotka sain viettää vakiintuneessa golfparatiisissani Belekissä. Golfpuitteet olivat loistavat, eikä lämpömittari livahtanut koko aikana päivisin alle +25 asteen.

Euroopasta on vaikeaa löytää toista samanlaista golftiivistymää, jossa noin 10 kilometrin rantakaistalle on mahdutettu peräti 18 kenttää, ja mikäs sinne on niitä rakentaessa. Helposti muotoiltavaa hiekkapohjaista maastoa löytyy ja homman täydentävät ehtymättömät makean veden virrat alas läheisiltä vuorilta. Ne riittävät pitämään paikat vihreinä myös kuumina kausina. Kun yllä olevaan lisätään suorat ja vain reilut kolme tuntia kestävät lennot, saa kätevämpää paikkaa kotimaan pelikauden jatkolle turhaa hakea.

Ymmärrän toki niitäkin ihmisiä, jotka karttavat Turkkia vaikkapa sotaa käyvänä maana, jossa ihmisoikeudet eivät ole ehkä sillä tasolla, mihin me olemme tottuneet. Tänä syksynä golfturismi näytti kuitenkin voivan siellä paremmin kuin pitkään aikaan ja esimerkiksi paikkaa muutamia vuosia boikotoineet britit näyttävät nyt, suurin joukoin, löytäneen Belekin uudestaan.

Maailmasta löytyy varmasti useita maita, joita pitäisi poliittisista syistä boikotoida. Toisaalta niin kauan kuin European Tour vierailee muina miehinä, ja ainakin puolen tusinaa kertaa Lähi-idän rikkaissa, mutta tavoiltaan vähän kyseenalaisissa öljymaissa, niin ei kai meidän tavallisten tuuppareiden auta muuta kuin seurata esikuviemme esimerkkiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • ArnoldPalmer says:

  ”Toisaalta niin kauan kuin European Tour vierailee muina miehinä, ja ainakin puolen tusinaa kertaa Lähi-idän rikkaissa, mutta tavoiltaan vähän kyseenalaisissa öljymaissa, niin ei kai meidän tavallisten tuuppareiden auta muuta kuin seurata esikuviemme esimerkkiä.”

  Justiinsa juu… Eli omilla päätöksilläsi ei ole mitään merkitystä? Missä moraalisi? Voisit jättää tällaiset aivopierut omaksi ajatteluksesi. Ellei sitten ole tavoitteena trollata. Ymmärrän kyllä, että globaalin ilmastonmuutoksen osalta jotkut vielä ajattelevat noin, mutta tässä olisi asia johon jokainen voi itse todella vaikuttaa per heti.

 • Far And Sure says:

  Golfpisteen toimitus ja Golfliitto jaksavat säännöllisesti päivitellä kuinka lajiin liittyy vanhanaikaisia mielikuvia arvoiltaan kyseenalaisesta ylimielisten herrojen puuhastelusta.

  Ja sitten he julkaisevat näitä kolumneja ihan itse.

 • Perttu3 says:

  Golf on siitä mukava harrastus, että lajia voi harrastaa onneksi paikoissa joissa käymiseen ei tarvitse keksiä mitään kummallista perustelua. Kukin tyylillään…

 • Jusssi says:

  Olin juuri viime viikolla Belekissä ja kivaa oli. 28 astetta joka päivä, kentät kunnossa, palvelu pelaa kaikkialla ja ihmiset iloisia
  Olen pelannut kaikissa Euroopan golfmaissa eikä Belekin voittajaa ole.

  Tällä kertaa mukana oli Turkkinoviisi vaimoni, joten lupasin pelata ”vain” 2-3 kertaa eri kentillä greenfeellä, poikien reissussahan tuo olisi päivän annos. Aloitimme viikon vuokra-auto + rinkka tyyliin, asuimme edullisissa villoissa. Oma uima-allas, kympin yö. Antiikin temppelit, vesiputoukset, meren lämmin vesi ja pikku ravintolat tulivat tutuiksi, kunnes loppuviikosta rupes tekemään jo mieli vähän kylpylään ja isompaan buffettiin. Valintamme kohdistui hotelliin jossa Obama, Putin ja kumppanit (viettivät G20 kokousta ja ) yöpyivät neljä vuotta sitten, Kaikki toimi hyvin. Kolme yötä hotellissa ja saimme kaupanpäälle uuteen huvipuistoonkin liput. Rihkamakauppiaita onnistuttiin välttämään, kun ei menty mestoille ollenkaan.

  Täysille kentille oli vaikea saada aikoja ”lennosta”, joten kannattaa vähän suunnitella paremmin kuin me. Ellei sitten halua pelata yövalaistuksessa, jota suosittelen kokeilemaan!

 • sissi says:

  Kiitos hyvästä blogista. ArnoldPalmerin kommentit voi jättää sivuun. Vai voivatko suomalaiset golfarit pelastaa maailman? Ja AP siivoa kielesi Grand Old Man:ia kohtaan.