21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Sami Sarpakunnas

Aurassa nähtiin todellinen golfjuhla, eikä sitä voi olla haluamatta lisää!

Ensimmäinen tunne on ylpeys. Kyllä meillä Suomessa osataan! Gant Ladies Openin kisapaikalla Aura Golfissa kaikki on niin kuin pitää, organisointi toimii ja ilmassa leijailee tuhti urheilujuhlan tuntu.

Aura Golfin uniikki miljöö luo kisatapahtuman ylle tiettyä ajatonta arvokkuutta. Elämää nähneet tammet ja maisemaan jo syvälle juurrettu kenttä luovat kisalle hienot puitteet.

Iso kiitos kuuluu kisan järjestäjille, mutta yhtä lailla täytyy kumartaa suomalaisen golfkansan suuntaan. Olivatpa puitteet kuinka hienot tahansa, ne eivät pääse millään tavalla oikeuksiinsa ilman yleisöä. Aura Golfissa yleisöä piisasi. Ja yleisö tapahtumasta golfjuhlan teki.

Suomalaiset osasivat arvostaa mahdollisuutta seurata kovatasoista golfkilpailua paikan päällä ja hurauttivat Ruissaloon. Yleisöä oli paikalla paljon. Jopa niin paljon, että pelaajat olivat ihmeissään.

Mahtoikohan kukaan tosissaan edes unelmoida tällaisesta menestyksestä?

Suomalaisia muuten sanotaan vähän pessimistisiksi. Golfyleisönä he tuntuvat olevan ihan toista maata: suoritus kuin suoritus saa aplodit, riippumatta siitä, olisiko aihetta. Ehkä kuitenkin parempi niin päin. Käsiä yhteen vaan!

Yleisö taas tarvitse syttyäkseen menestyviä suomalaispelaajia. Etenkin ainakin yhden, joka taistelee voitosta. Sellaisen se sai ja vieläpä kaksin kappalein! Suomalainen voittajana ja toinen kakkosena. Kaikkiaan kuusi 18 parhaan joukossa ja 13 jatkokierroksilla.

Mahtoikohan kukaan tosissaan edes unelmoida tällaisesta menestyksestä?

Etukäteen arvuuteltiin, kestääkö Aura Golf LET-pelaajien käsittelyssä vai painuuko voittotulos kovasti pakkaselle. Aura kesti. Tosin etenkin perjantaina lipunpaikat olivat niin haastavia, että niiden mielekkyydestä voi olla montaa mieltä. Kisan keinotekoinen vaikeuttaminen ei välttämättä ole tarpeellista. Niin pelaajat kuin yleisökin syttyvät birdieistä.

Tiivistetysti voi sanoa, että Turku ja Aura Golf onnistuivat. Oli halua, uskallusta ja kykyä toteuttaa hieno golftapahtuma. Helsingissä, Talin kentän naapurissa asuvana ei voi välttyä ajatukselta, että mitä jos vastaava kisa pelattaisiinkin joku päivä taas siellä? Olisihan se komeaa! Tali ei toki ole ainoa mahdollinen kisaisäntä pk-seudulla, mutta Auran tavoin kentän historia on pitkä ja kunniakas. Se sopisi isännäksi hienosti.

Potentiaalisia kisajärjestäjiä on muitakin. Uskon, että nyt on halukkaitakin.

Ladies Europen Tourin kisojen palkintopotti on sen verran maltillinen, että taloudellisia edellytyksiä kisan järjestämiseen varmasti on. Suomalaiset taas osoittivat, että kisa osataan järjestää enemmän kuin hyvin, sille on paikkansa ja yleisö kyllä löytää tiensä väylien varsille.

Golfin etsikkoaika on nyt! Tätä pitää saada lisää!

Lue seuraavaksi: Sen tajuaa vain, jos on paikalla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)