16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Ajatuksia olympiagolfista

Miesten kilpailun puolivälissä on ehkä paikallaan miettiä miten uusvanha lajitulokas on pärjännyt perinteisimpien Olympialajien seassa ja miten se on näkynyt. Toive lajin näkyvyydestä on toteutunut odotettuakin paremmin ja parhaaseen iltapäivän ja alkuillan katseluaikaan on rakas lajimme ollut esillä enemmän kuin koskaan eli siltä osin kaikki on hyvin.

Kisakentän laadun ja varsinkin sen kunnon suhteen esitettiin pitkin kevättä huolestuneita puheenvuoroja, mutta nyt jo täältä television välitykselläkin näkee, että sen suhteen on onnistuttu erinomaisesti ja pelaajienkin kommentit ovat olleet poikkeuksetta ylistäviä. Komitea teki viisaasti valitessaan suunnittelijaksi miehen joka on tullut kuuluisaksi vain kenttiä suunnittelemalla, eikä esim. pelillisillä ansioilla, niin kuin lähes kaikki muut tehtävää hakeneet. Gil Hanse on tehnyt upean modernin kentän, jossa uloslyönneille näyttää olevan hyvin tilaa, mutta jossa suurimmat vaikeudet odottavat greeneillä ja niiden lähiympäristössä.

Henkilökohtaisesti olen muuten kovasti sitä mieltä, että Olympiagolf olisi voitu pelata kokonaan reikäpelinä, jolloin siihen olisi saatu alusta alkaen kamppailun makua. 72 reiän lyöntipeli on, ainakin kaksi päivää, aika tylsää katsottavaa ja loppuhuipennuskin jää tulematta jos vaikkapa Henrik Stenson karkaa jo hyvissä ajoin tavoittamattomaan johtoon. Kaavioon olisi voitu ottaa esim. 64 pelaajaa ja määrä vähenisi puolella joka päivä. Siihen kuluisi kyllä 6 päivää, mutta silloin voitaisiin pelata, ainakin muutamia päiviä, yhdessä naisten kanssa eli nyt golfille varatut kahdeksan päivää riittäisivät mainiosti.

Olisi muuten sääli jos golfin maailman listan neljän parhaan poissaolo tulee vaikuttamaan OK:n herroihin kun he ensi vuonna päättävät mukana olevista lajeista vuoden 2020 jälkeen. Me lajia pitempään seuranneet tiedämme, että mukana on nytkin suuri joukko ainakin yhtä hyviä pelaajia kun poisjääneet ja tämä asia pitäisi jotenkin saattaa niiden, usein pelkkiä listoja tuijottavien, päättäjien tietoon, jotka golfin tulevaisuudesta kisoissa päättävät.      

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  Pekka Pelimies says:

  Kalle Väinölä kirjoittaa The Future of Golf -blogisivulla Olympia-golfista mielestäni varsin mielenkiintoisen näkökulman, joka noudattaa osin samaa ajatusta, mitä Lassinkin. Hän kuitenkin lisää uusia tuulia reikäpelin ratkaisuksi ja voittokamppailuksi.

  Olen samaa mieltä Kallen kanssa. Olympialainen golf voisi ja saisi olla tyystin erilainen tapahtuma, kuin mihin olemme golf-kilpailuissa ja eri toureilla tottuneet näkemään. Itse asiassa sen pitäisi olla erilainen.

  http://blog.golfgamebook.com/2016/08/12/did-olympic-golf-die-before-it-was-even-born/

  konttinen47 says:

  Kuka jaksaa ylipäänsä olla katsomassa täyden kellon ympäryksen neljänä päivänä perättäin golffia.

  Wessman says:

  Nuorena golffarina, en niinkään iältäni, olen seurannut olympiagolfia suurella mielenkiinnolla. Tästä ennen lajin aloittamistani maailman tylsimmäksi rankkaamastani tv-lajista on yhtäkkiä tullut koukuttavampaa kuin parhaat dekkarisarjat. Vaatii toki aikaa ja keskittymistä, että pääsee sisälle pelitilanteeseen ja sen kehittymiseen.

  Mutta mutta. Huolimatta lempeästä ja sallivasta luonteestani olisin valmis langettamaan seuraamuksia niille kärkipelaajille, jotka eivät lähteneet Rioon, vaikka heille olisi ollut siellä paikka rajallisten paikkojen joukossa. Toki jokainen saa tehdä tai olla tekemättä mitä lystää, ainakin lähes, mutta vastaavasti myös golf-yhteisö ja kiertueiden järjestäjät voisivat reagoida äijien itsekkäisiin päätöksiin.

  Jos naisgolffareita ei pelota zika-virusriski, joka nimenomaan nuorille naisille, joilla lapsenteko on vielä edessään, sellainen on, niin on vaikeata ymmärtää, miten miesgolffareita pelotti. Jos se siis todellakaan oli todellinen syy poisjäämisiin. Ja jos ei ollut, sitä suuremmalla syyllä laji voisi nyt reagoida. Langettaa esimerkiksi yhden kauden osallistumiskiellon kiertueille. Tai niin, että osallistua saa, mutta palkintorahoihin ei ole oikeutta.

  konttinen47 says:

  Minä taasen ymmärrän täysin nuorten miesten poisjäännin kisoista, jos he ovat siinä tilanteessa, että harkitsevat perheenlisäystä. Nimenomaan tämä zika-virus aiheuttaa tämän pienipäisyyden miehen siittiöitten kautta. Mitä tulee taas sanktioihin, niin ammattilaiskisojen järjestäjiä ei kiinnosta tällaiset olympialaiset pätkääkään.Kuka näitä sanktiota jakaisi ja sahaisi samalla omaa oksaansa.Siellä sanelee raha ja mainonta kaiken toiminnan.Sama asiahan on jääkiekossa, NHL ei kiinnosta pätkääkään jääkiekon mm-kisat tai olymppiakisat.