5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

St.Laurence — kokeilemisen arvoinen

St.Laurencen kenttä on jo varsin hyvin asettunut maisemaan.

Markku Ignatius on johtanut St.Laurencea jo kuuden vuoden ajan.

St.Laurencen toimitusjohtaja Markku Ignatius aloittaa Golfpisteen blogistina. Luvassa on varmasti mielenkiintoista, mielipiteitä ja visioita sisältävää tajunnanvirtaa. Ignatiuksen blogin taustoitukseksi seuraaavassa ajankohtainen artikkeli kentän näkymistä kauden 2011 lähestyessä.

St.Laurence Golf lukeutuu kenttien kartalla ns. suuriin ikäluokkiin jotka syntyivät 80-luvun jälkipuoliskolla ja 90-luvun alussa. Suunnittelijakin on ajan hengen mukaisesti Kosti Kuronen. Lohjalaiset ottavat mielelllään kentistään vastaan määritelmän, ”Kostin parhaat kentät Suomessa”. Kenttiä on kaksi, lisäksi par-kolmoskenttä ja keskeisellä paikalla sijaitsevat harjoitusalueet muodostavat varsin toimivan kokonaisuuden. 1950-,-60,-70 luvuilla suomalaista huippugolfia dominoinut Jalo Grönlund toimi pitkään Lohjalla toimitusjohtajana ja oli luomassa perinteisiin nojautuvaa, mutta avointa henkeä kentälle.

Tuotepaketti on kunnossa, ”asiantuntijoita” ja St.Laurencen omaa väkeä kuitenkin on vuosikausia ihmetyttänyt se, miksi vireän kentän osakkeen ja pelioikeuksien vuokrahinnat eivät ole nykyistä korkeammalla tasolla. Osakkeen hintapyynnöt Golfpisteen pörssisä ovat vuoden ensimmäisten kuukausien aikana olleet välillä 1700-4200 euroa, pelioikeudesta pyydetään noin 650 euroa.Kilpailukykyisiä hintoja palveluiden tasoon ja laajuuteen nähden. Kentän talouskin on hyvälllä mallilla. ”Maksamme nopetetulla aikataululla velkoja pois. Neljän vuoden kuluttua olemme velaton yhtiö”, uskoo vuonna 2005 toimitusjohtajaksi tullut Markku Ignatius.

Etuja avainasasiakkaille St.Laurencen kenttä on jo varsin hyvin asettunut maisemaan.

Kilpailutilanne kenttien välillä on entistä selkeämpi. Lohjan naapurustossa ovat mm. Suomen suurin golfseura Vihti, sekä 36-reikäiseksi kesäkuussa laajeneva Hill Side Golf. Sitoutuminen osakkeeseen Lohjalle tuntuu olevan pääkaupunkiseutulaisille nykyisessä markkinatilanteessa melkoinen kynnys. Helsingistä lähdettäessa länsisuunnalla on tarjontaa lyhyemmänkin ajomatkan päässä. Lohjan valttina on nykyään se, että moottoritie kiidättää Munkkiniemestäkin perille noin puolessa tunnissa.

”Pyrimme siihen, että jatkossa entistä suurempi osa osakkeista olisi aktiivipelaajien hallussa. Paras tapa edesauttaa asiaa on luoda omistajille parempia etuja ja huolehtia siitä, että kentät ja palvelut toimivat, Markku Ignatius jatkaa.

Osakkaat saavat muita parempia varausetuja ja alennuksia vierailleen.Lisäksi osakkaat saavat lunastaa pelioikeuden juniori-ikäiselle lapselle tai lapsenlapselle 50 euron hintaan. Par-kolmoskentän käyttöä pyritään lisäämään. Tätä voi edesauttaa sekin, että lohjalaiset pyrkivät saamaan par-kolmoselle slope-luvun, jolloin siellä pystyisivät pudottamaan tasoitustaan pelaajat joiden maaginen luku on välillä 37-54.

”Pyrimme yhdistämään perheitä ja edesauttamaan lajin aloittamisen helppoutta”, Ignatius ottaa esiin tavoitteen jonka nykyään kuulee varsin monen kentän toimitusjohtajan suusta.

”Olemme luoneet oman kirjallisen mallituksen St.Laurencen tärkeistä arvoista. Ensimmäisenä niistä on golfperinteiden kunnioittaminen. Tärkeitä ovat myös jatkuva kehittyminen ja toisten ihmisten huomioiminen. Järjestämme jäsenistölle touko-syyskuussa kuukausittain yhden ison yhteistapahtuman joka päättyy illanviettoon. Tällaiset toiminnot yhdistävät ja luovat yhteishenkeä joka on golfyhteisöissäkin kokoava voima”, Ignatius muistuttaa.

Rajoitukset pois Ovia avataan myös vieraspelaajille. Rajoitukset prime-timeaikoina poistettiin, Lohjalle vieraspelaaja on tervetullut jatkossa myös viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Hinta on tarkoituiksella esetttu kovaksi, viikonloppuna 80 euroa.Osakkaan vieraana jo huomattavasti kohtuullisempi.

”Meillä on haaste saada pääkaupunkiseudulta enemmän pelaajia Lohjalle.Jokin mystinen juttu siinä on, että tämän mielletään olevan kauempana kuin mikä on todellisuus. En ole huolissani kenttien käyttöasteen noususta, sitä minä toivoisin greenfeepelaamisen kautta. Kosti Kuronen totesi juuri viimeksi tavatessamme, että kenttää ”voi ajaa täysillä”, isommilla käyttöasteilla”.

St.Laurence on siis käytännössä lähellä, mutta monille vielä henkisesti kaukana.

”Kun kentällämme pidettiin Challenge Tourin kisa, tämä näkyi sillä kaudella piikkinä greenfeepelaamisen määrän nousuna.Normivuosina on menty varsin ennakoitujen lukujen mukaan”.

Albert

Kaudella 2011 St.Laurence isännöi Finnish Tourin kisaa sekä 35-vuotiaiden SM-kisoja. Seuran kirkkain tähti on Albert ”Hippu” Eckhardt, joka on kasvamassa isojen poikien sarjaan.

”Hippu oli jo kymmenvuotiaana vanhempien tähtien kanssa antamassa lyöntinäytöstä ja klinikkaa. Hän on loistotyyppi jonka kanssa yhteistyömme on hyvällä pohjalla. ” Ignatius kehaisee European Young Mastersin voittanutta, syksyllä 2010 myös junnujen Ryder Cupissa Eurooppaa edustanutta pelaajaa.

Masterplanin tekijää etsitään Markku Ignatiuksessa St.Laurencella on varsin aktiivinen ja kunnianhimoinen veturi joka omalla ulospäinsuuntautuneisuudelllaan katselee jo vilkkaasti tulevaisuuteen.

Mikko Ilonen oli Lohjalla pelatun Challengen Tourin kisan suomalaistähti kaudella 2008.

”Meillä on lähes kaikki asiat varsin hyvällä mallilla. Kentän vanhimmat osat alkavat olla sen ikäisiä, että on syytä tehdä kauden aikana tavoitekartoitus. Miten haluamme viedä kenttää ja palveluita eteenpäin. Syksyllä luultavasti tulee tarjouskysely arkkitehdeille ja valitsemme sitten Masterplanin tekijän”.

Oma arvio St.Laurencesta:

St.Laurenceen tutustumista voi suositella varauksetta kaikentasoisille. Kentät ovat varsin tasaisia, helposti pelattavia, mutteivat millään muotoa tylsiä. Vaihtelevuutta on riittävästi ja lay-out kaikkinensa varsin onnistunut. Superihmeellisiä kiksejä yksittäisistä reiístä tai kentän osasista harvoin saa, mutta kokonaisuus toimii. Heikkoja tai kyseenalaisia reikiä ei mielestäni ole. Kosti Kuronen on syystäkin ollut ylpeä varsinkin jälkimmäisiinä valmistuneiden 18 reiän viheriöistä jotka ovat huomattavasti normaalikokoisia suurempia.

Vaikka osake on sukeltanut muiden kenttien tavoin, omistaminen tai pelioikeuden vuokraaminen Lohjalla on tulevaisuudessa kiinnostava vaihtoehto. Hyvin merkityksellisiä ratkaisuja tehdään tulevina vuosina, kun kentän uudistamistöistä tehdään suunnitelma ja sitä lähdetään viemään eteenpäin.

Teemu Tyry

St. Laurence, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje