11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Selänne & Piltz Golf Academy laajenee Tampereelle – Suomigolfin legenda Anssi Kankkonen mukaan valmennukseen

Anssi Kankkonen (vas.) ja Mika Piltz ovat suomalaisen golfin pioneereja. Kuva: Teemu Kiiskinen / twelve.fi

Akatemian toinen yksikkö tulee jatkossa olemaan Golf Pirkkalassa.

Selänne & Piltz Golf Academyn perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi viisi vuotta. Akatemia otti ensimmäisen askeleen kohti valtakunnallisempaa toimintaa, kun se yhdistyi Golf Pirkkalassa valmentavan Anssi Kankkosen kanssa. Espoossa päämajaa pitävä akatemia saa siis ”Tampereen jaostonsa”, kuten manageri Mika Sandell asian muotoilee.

Kankkonen on nähnyt ja kokenut golfin saralla paljon. Hän oli yhdessä Mika Piltzin kanssa ensimmäiset suomalaiset, jotka saivat pelioikeuden Euroopan kiertueelle vuonna 1992. Tuon jälkeen on tapahtunut paljon. Viimeiset vuodet hän on valmentanut Golf Pirkkalassa. Kankkonen on luonnollisesti innoissaan päästessään lyömään hynttyyt yhteen entisen pelikaverinsa kanssa.

”Tämä on äärettömän hieno asia. Tiedetään Mikan ammattitaito, hänen kokemus ja hänen työskentelynsä ET-tason pelaajien kanssa, niin nyt pystytään Tampereen päädyssä hyödyntämään hänen osaamistaan valmentamisessa”, Kankkonen kertoo.

Kankkonen ja Piltz tuntevat toisensa jo siis vuosikymmenten takaa. Jatkossa he pääsevät yhdistämään voimansa rakastamansa lajin parissa valmennuspuolella.

”Meillä on Mikan kanssa aika monta ikimuistoista reissua yhdessä tehtynä. Siinäkin mielessä on tosia makeaa, että saa hänen kanssaan tehdä töitä.”

Totta kai toivotaan, että pystyisimme tuottamaan ihan saakelin hyviä pelaajia ihan PGA-tourille, ET:lle ja LET:lle saakka

Piltz nousi hiljattain ensimmäisenä suomalaisena valmentajana Golf Digestin sadan parhaan kansainvälisen golfopettajan listalle. Kyseiselle listalle ei tuosta vain nousta, ja Kankkonenkin odottaa saavansa itselleen ja pelaajilleen lisää lihaa treenikeittiössä käytettäväkseen.

”Mikan svingillinen ammattitaito on se, jota odotan eniten minun pelaajieni suuntaan. Hän on ollut aivan maailman parhaiden valmentajien opissa. Minulta taas puuttuu sellainen kokemus. Kaikki pelaajani ovat käyneet Mikan opissa täällä ja olemme saaneet siitä sellaisia asioita, joihin pystymme keskittymään valmennuksellisesti myös Tampereella.”

Kankkosen ja Piltzin persoonat ja valmennustyylit poikkeavat hieman toisistaan, mutta siinä saattaakin piillä hedelmällisen yhteistyön ydin.

”Mika on sellainen luonnonlapsi. Hänen rakkaus lajia kohtaan ja intohimo siihen tekemiseen on aivan mieletön. Itse olen sitten vähän järjestelmällisempi ja tykkään, että kaikki asiat ovat orderissa”, Kankkonen naurahtaa.

Akatemian toimintaan, sen pyörittämiseen, valmentamiseen ja ylipäätään kokonaisuuteen liittyy paljon asioita, mutta yksi olennainen nousee Kankkosella ylitse muiden.

”Totta kai toivotaan, että pystyisimme tuottamaan ihan saakelin hyviä pelaajia ihan PGA-tourille, ET:lle ja LET:lle saakka”, Kankkonen lataa.

”Hyvä puoli tässä on, että olemme molemmat Mikan kanssa pelanneet ET:llä ja tiedämme mikä se maailma on. Mikalla on tällä hetkellä valmennuksessa ET-pelaajia. Kokemusta siis siltä puolelta löytyy.”

Sellaista taikasauvaa tuskin kenelläkään on käsissään, jolla taiotaan lupaavista pelaajista raudanlujia ammattilaisia maailman huipulle. Näkemys huipulle pääsemiseksi sen sijaan täytyy olla.

”Meillä molemmilla on selkeä kuva siitä, että pelaajat ymmärtävät missä tavoitteet ovat. Tavoite ei ole tässä päivässä. Tämä on se päivä, kun kehitytään. Minullakin on Tampereella 15-16 -vuotiaita pelaajia, joiden tavoitteet ovat 8-9 vuoden päässä”, Kankkonen tarkentaa.

Yhteisharjoitukset kovien kilpapelaajien kanssa ovat olennainen osa akatemian toimintaa. Kuva: Teemu Kiiskinen / twelve.fi

”Anssilla on paljon annettavaa pelille”

Myös Piltz odottaa tulevaa yhteistyötä mielenkiinnolla. Hän uskoo Kankkosen tuovan näkökulmia muun muassa itse pelaamiseen.

”Anssihan ei ole ikinä osunut oikeasti golfpalloon, mutta hän on aivan äärimmäisen hyvä pelaaja”, Piltz letkauttaa.

”Tämä on kuitenkin peli. Ja Anssilla on todella paljon annettavaa pelille. Uskon, että jos on itse pelannut ja sinulla on käsitys tästä pelistä, niin se on valtava voimavara junnuille.”

Akatemian laajentuminen Pirkkalan suuntaan ei välttämättä jää viimeiseksi. Katseet ovat myös muualla Suomessa ja seuraavina vuosina yhdistymisiä saatetaan nähdä muuallakin.

”Minun idea on, että tämä kattaisi parin-kolmen vuoden päästä koko Suomen. En sanoisi näin ellen näkisi sitä realistisena”, Piltz sanoo.

”Maakunnissa voi olla vaikka kuinka hyviä pelaajia. Jos olet aivan yksin, niin et saa oikein sparrauskavereita. Säkkiin hakkaamalla ei tule nyrkkeilyn maailmanmestaria vaan kyllä siinä joskus pitää olla oikeaakin peliä”, Piltz havainnollistaa.

Golfpiste on yksi Selänne & Piltz Academyn tukijoista. Muita ovat muun muassa Audi, Hartwall, Eezy, Arkta-kodit, PlusHouse, K-Supermarket Hertta, Golf Center ja Cramo Finland. Akatemian kummipelaajia ovat jääkiekkoilija Valtteri Filppula, räppärit Jare Brand, Ville Galle, Mikael Gabriel sekä ET-pelaajat Mikko Korhonen ja Kalle Samooja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje