23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ruotsissa golfataan enemmän kuin koskaan, väkilukuun suhteutettuna harrastajia on tuplat Suomeen verrattuna

Sekä Suomen että Ruotsin lajiliitoissa tilastoitiin tänä vuonna uusi ennätys kokonaisjäsenmäärässä.

Länsinaapurissa on iloittu Suomen tavoin nuorten harrastajien määrän tuntuvasta kasvusta.

Golf on Ruotsissa tuoreiden raporttien mukaan suositumpaa kuin koskaan. Ruotsin golfliittoon (Svenska Golfförbundet) kuuluvien seurojen kokonaisjäsenmäärä on nyt 555 334, mikä ylittää reilulla tuhannella edellisen, vuodelta 2004 olleen ennätyksen. Kasvua luvussa on viime vuoteen nähden vajaat 16 400 jäsentä.

Myös Suomen Golfliiton seuroissa tehtiin toisen kerran peräkkäin uusi ennätys jäsenten kokonaismäärässä, joka oli syyskuussa 157 157. Se tarkoittaa sitä, että kaikista Suomessa asuvista henkilöistä 2,84 prosenttia on Golfliittoon kuuluvien seurojen jäseniä.

Pitkän lajiperinteen omaavassa Ruotsissa golfseuroissa jäseniä on asukaslukuun suhteutettuna lähes tuplasti enemmän kuin Suomessa. Maan yli 10 miljoonasta asukkaasta 5,37 prosentilla on golfseuran jäsenyys.

Nuorempien harrastajien määrä on Ruotsissa Suomen tavoin vahvassa kasvussa.  Golfseurojen nettojäsenyys on lisääntynyt kahdessa vuodessa 70 000:llä, ja keski-ikä on laskenut 1,7 vuodella. Uusista jäsenistä 49 prosenttia eli 136 200 henkilöä on 30-vuotiaita tai sitä nuorempia.

Myös junioreiden määrä on noussut kahdessa vuodessa lähes 50 prosenttia, yli 64 000 henkilöön.

Junioreiden ja naisten määrän lisääntyminen golfseurojen jäsenlistoilla on ollut Suomessa Ruotsin tapaan eri segmentit huomioiden vilkkainta. Junioreiden osuus seurojen jäsenistä Ruotsissa on 12,3 prosenttia, kun Suomessa vastaava lukema on noin yhden prosenttiyksikön pienempi.

Naisjäseniä ruotsalaisissa golfseuroissa on 26,3 prosenttia. Suomessa naisten ja tyttöjen yhteinen määrä kaikista jäsenistä on reilut 28 prosenttia.

Vahvan jäsenkasvun taustalla on molemmissa maissa sama keskeinen syy: pandemia on vapauttanut ihmisten aikaa harrastaa ulkoliikuntaa turvallisessa ympäristössä.

Ruotsissa pidetään pienenä haasteena, ettei jäsenkasvu ole jakautunut tasaisesti koko maassa. Suurinta kasvu on ollut kolmessa isoimmassa kaupungissa ja niiden ympäristössä sekä yliopisto- ja korkeakoulukaupungeissa.

Kilpailun peliajoista uskotaan jatkuvan maassa kireänä myös ensi vuonna. Lisäksi nuorempien pelaajien odotetaan asettavan seurojen toiminnalle korkeampia vaatimuksia. Tässä toivotaan onnistuvan laajalla rintamalla, jotta nuoret pysyisivät golfin parissa tulevaisuudessakin.

Lähde: Svensk Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje