16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Historiaa tehnyt Maija iski par-nelosella uransa ensimmäisen holarin

Maija Korpi teki historiaa Aulangolla. Kuva: Juha Ässälä

Moninkertainen SM-mitalisti yllätti itsensä juhannuskilpailussa.

1/6000000. Sellaiseksi on joissakin arvioissa esitetty par-nelosella syntyvän hole in onen todennäköisyys. Tähän temppuun ylsi Maija Korpi viime torstaina Hämeenlinnassa Aulangon Golfklubin Hugo-kentällä pelatussa Midnight Sun Golf -juhannuskilpailussa.

Poikkeukselliseksi asian tekee myös se, että kyseessä oli Korven ensimmäinen hole in one.

Holarinsa hän iski kolmannella reiällä punaiselta tiiltä. Osuma oli hyvä, ja tiipaikalta pelaajat näkivät, miten pallo oli vielä ilmassa viheriön edustalla olevalla kummulla.

”Tuumailimme, että meniköhän pitkäksi griinin taakse. Sellainen ei käynyt mielessä, että pallo voisi olla reiässä”, Korpi sanoo.

Iloinen tapahtuma paljastui, kun yksi pelaajista kurkkasi reikään. Siellä lojui Korven Srixon-merkkinen pallo. Innostus valtasi ryhmän jäsenten mielen.

”Siinä tietysti hypittiin, halattiin ja skoolattiin. Riemu oli ylimmillään. Onnistuminen sopi muutenkin juhlavaan juhannustunnelmaan.”

Tsoituksella 4,5 pelaava Korpi löi holarinsa Pingin 22-asteisella hybridillä. Yhdeksän reiän pistebogeykilpailussa hän sijoittui viidenneksi 18 pisteellä.

Ensimmäistä ’ässäänsä’ Maija sai odottaa 25 vuotta.

Korpi tarjosi kierroksen jälkeen klubilla oluen kaikille kilpailijoille. Niin monta kuin 300 eurolla sai.

”Se oli sen arvoista. Tuumailin, että tämä voi osua vain kerran elämässä ja kilpailussa. Ja onhan juomatarjoilu hieno perinne. Holarivakuutusta minulla ei ole, mutta ehkä sellainen kannattaisi hankkia.”

Holari tuli viikolla, jolloin hän olisi sitä voinut kaikkein vähiten odottaa.

”Lyönnit toimivat kilpailussa hyvin. Edellisellä viikolla osumat olivat todella sekalaisia. Ennen juhannuskisaa äitini pyysi minua pelikaveriksi viikonloppuna. Yleensä hänen kanssaan lähden kentälle, mutta peli oli tuntunut sen verran huonolta, että päätin pelata vain tuon kilpailun, ja pitää sitten taukoa peleistä.”

Ensimmäistä ”ässäänsä” Maija sai odottaa 25 vuotta. Hän kertoo pelaavansa nykyään sen verran harvoin, että ehti jo ajatella, mahtaako holaria koskaan hänen peliurallaan tullakaan.

Reiän ensimmäinen hole in one

Korven tietojen mukaan kentän kolmosella ei ole tehty aiemmin hole in onea. Juhannuskisassa lyöntipaikka oli tavallista lähempänä, sillä normaali tii on remontin jälkeen poissa pelistä.

”Yritimme saada lippuun kolmella kiikarilla mittaa, mutta kaikki laitteet antoivat vähän eri lukemia. Oikea etäisyys oli jossain 165–197 metrin välimaastossa.”

Aulangon vanhalla kentällä pelattiin ensimmäisen kerran jo ennen jatkosotaa ja uudelleen 1950-luvun puolivälistä lähtien, joten reikä on pitänyt holariyrityksissä hyvin pintansa.

Nykyään Helsingissä asuva Korpi on lähtöisin Hämeenlinnasta, ja on Aulangon Golfklubin entisiä edustuspelaajia. Hän on HIFK Golfin jäsen, mutta pelaa lähinnä Aulangolla poiketessaan kotipuolessa.

Korpi on voittanut naisten mestaruuden Aulangolla ja kansallisella tasolla hän on saavuttanut suomenmestaruuksia joukkuekisoissa. FJT-voitto ja henkilökohtaisia SM-mitaleita häneltä löytyy junioreista. Korvella on myös kolme maajoukkue-edustusta EM-kilpailuissa.

Golfiin hän ei tunne enää samanlaista kilpailuviettiä kuin menneinä vuosina, mutta sen sijaan innostui pari vuotta sitten voimanostosta. Toukokuussa pidetyissä kisoissa Korpi rikkoi SM-rajan sarjassa 63 kiloa, ja aikoo osallistua joulukuussa lajin SM-kilpailuihin.

”Liikkuvuus golfissa ei ole voimaharjoittelun takia yhtä hyvä kuin ennen. Mutta jos olen menettänyt lyönnin mittaa rajallisemmalla kiertyvyydellä, olen saanut kompensoitua sen takaisin salitreenin kautta”, Korpi sanoo.

Lue seuraavaksi: Erikoinen holarivideo herättää huomiota somessa – Suomen ykköstuomari kertoo, onko pallo reiässä vai ei  

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje