16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

2013 näyttää kasvun vuodelta suomalaiselle golfille

Espoo Ringside Golfin jäsenmäärä on kasvanut lähes 400:lla viime vuoteen verrattuna.

Kotimainen golfkausi 2013 näyttää seuroilta kerättyjen ennakkotietojen mukaan monella sektorilla hyvinkin positiiviselta. Valikoiduille golfseuroille tekemämme kyselyn perusteella kasvua edellisvuoteen verrattuna on tulossa sekä seurojen jäsenmääriin että uusien golfarien määrään.

Kyselyymme vastanneista seuroista vain Revontuli Golfilla jäsenmäärä näyttää laskevan viime vuodesta. Siellä laskua arvioidaan tulevan noin sadan jäsenen verran 3600:sta 3500:een.

Kymmenessä muussa seurassa, jotka kyselyymme vastasivat, jäsenmäärä on pysynyt ennallaan tai kasvanut. Espoon Ringside Golfissa jäsenmäärä on jopa 371 plussalla viime vuoden vastaavaan aikaan (heinäkuun loppu) verrattuna.

”Aktiivinen toiminta, kentän kunto ja Rinkun hyvä henki näkyvät meillä jäsenmäärän kasvuna. Tarjolla on ollut paljon toimintaa ja opettajat ovat tehneet hienoa työtä järjestämällä säännöllisesti ryhmäharjoituksia, jotka ovat täyttyneet nopeasti”, Ringside Golfin toimitusjohtaja Ari Vepsä sanoo.

Suurseuroista Vihti Golfin jäsenmäärä näyttää pysyvän ennallaan. Hattula Golf kasvaa edelleen, samoin Naantalin Aurinko Golf, jonka jäsenmäärä nousee ennakkotietojen mukaan vähintään sadalla.

Golfareita ja golfin kokeilijoita Nokia River Golfin rangella Golfviikolla. Kuva: <a href=Aarni Nordqvist">

Golfareita ja golfin kokeilijoita Nokia River Golfin rangella Golfviikolla. Kuva: Aarni Nordqvist

Uusia pelaajia

Jäsenmäärätiedotkin jo kertovat, että seurat ovat onnistuneet tänä kesänä uusien jäsenten hankinnassa. Esimerkiksi Aurinko Golf, yksi viime vuosien suurimmista alkeiskouluttajista, kertoo saaneensa tänä kesänä seuraan noin 300 uutta pelaajaa.

Muista suurista kouluttajista Paloheinässä alkeiskurssilaisten määrä on ollut samalla tasolla kuin viime vuonna. Vierumäellä aloittelijoita kerrotaan olleen viime vuotta enemmän.

Kun tähän ynnätään se, että yhtä lukuunottamatta jokaisessa kyselyymme vastanneessa seurassa alkeiskurssilaisten tai green card -suoritusten määrä on vähintään samalla tasolla kuin viime vuonna, voidaan todeta, että golfin suosio näyttää edelleen kasvavan.

Ainoa miinusta näyttävä seura on Vihti Golf, jonka alkeiskoulutus vaikuttaa kokeneen jonkinlaisen inflaation. Jo viime vuonna alkeiskurssilaisten määrä laski 40 % edellisvuodesta. Nyt laskua näyttää tulevan 10-15 % heikkoon viime vuoteenkin verrattuna.

Golfviikon vaikutukset

Kysyimme seuroilta myös ensimmäistä kertaa järjestetyn Kansallisen Golfviikon vaikutuksia uusien golfareiden hankintaan. Vastaukset jakaantuivat kolmeen osaan.

Osa seurojen toimitusjohtajista totesi, ettei Golfviikko tuonut uusia pelaajia seuraan. Muutama mainitsi sen positiiviseksi tapahtumaksi, jonka tuloksia on tosin vaikea arvioida.

Osalle seuroista Golfviikon vaikutukset olivat hyvinkin positiivisia. Esimerkiksi Ringside Golfin avoimet ovet -päivä keräsi noin sata kävijää, joista 10 liittyi samana päivän seuran jäseneksi ja muutama vielä alkeiskurssille.

Oulun Golfkerholle Kansallisen Golfviikon anti oli useampi kymmenen uutta jäsentä. ”Pelkästään yksi perhe toi kuusi uutta jäsentä”, OGK:n toiminnanjohtaja Paavo Oravainen naurahtaa.

Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

  kimmo salo says:

  Jäsenmäärän järjettömässä kasvussa Rinkussa ei ole mitään etua, paitsi taloudelle, jos pitkässä juoksussa sillekään. Rinkku on jatkuvasti aivan tukossa, peliajan saa lähinnä tsägällä ja kierrokset kestävät 5h. Vaikka uusia jäseniä seuraan pukkaa, vanhoja pakenee väljemmille areenoille. Kenttä on eittämättä erinomaisessa tikissä, mutta niin on muutamassa muussakin lähiseudun clubissa.

  Marko Vuorinen says:

  Joo, ei oo kauheesti iloa olla jäsenenä jossakin miljoonan jäsenen seurassa kuinka upeakuntoisella kentsulla hyvänsä, jos ei viikkoa lyhyemällä varoajalla oo saumaa saada peliaikaa itelle parille kaverille.

  Aija Töytäri says:

  Matkaa ei juuri ole paljoakaan enempää kuin Rinkkuun ja nyt kun uusi moottoritie on valmis niin sekään ei ole ongelma! Pickalassa on kolme hienoa kenttää, joista yksi on aina pallorännissä. Tilaa löytyy melkein aina välittömästi kun ilmestyn paikalle, jos en ole etukäteen varannut aikaa itselleni ja ystävilleni.

  Olazabal says:

  Sanoisin kyllä, että Pickalaan on huomattavasti pidempi lähteä kuin Rinkkuun. Pickalaan ei oikein lähdetä iltaysejä pelaamaan, jos matka Helsingistä kestää 45 min, neljän ajasta puhumattakaan. Rinkku olisi aivan loistava ja hyvän matkan päässä, jos peliaikoja olisi pikkaisen enemmän.

  Pekka Peitsi says:

  Tosi hyvin on löytynyt peliaikoja RInkkuun. Kun pelaa omalla osakkeella pääsee varaamaan viikkoa ennen ja joka päivälle on tarjolla osakasaikoja.

  Aija Töytäri says:

  Tarkistin huvikseni ajomatkaeron kotoani Lauttasaaresta Rinkun sijasta Pikkallaan. Ero on 7min.! Ja ajomatka taittuu minulta 35minuutissa eli iltaisin ehtii pelata hyvin! Ja aina olen päässyt pelaamaan.

  Gekko says:

  Pekka Peitsi, toihan just on se tukkoisen kentän dilemma: pitää tietää viikkoa aiemmin milloin haluaa pelata, jos siis on vielä työelämässä. EGS:ssä on loistava ajanvaraussysteemi, jossa joka toinen lähtöaika on vain ja ainoastaan paikan päällä varattavissa. Pelaamaan pääsee aina max tunnin odottamalla. Voisi olla kokeilun arvoinen homma ruuhkaiseen Rinkkuunkin. Rinkussa on samanlainen tukkoisuustila päällä nyt, kuin vuosituhannen vaihteen aikaan, ja pitkässä juoksussa siitä ei hyödy kukaan.