23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Satu Eckhardt

Joulugolfia Japanissa

Olemme jo vuosia viettäneet Joulun ulkomailla golfaten, ja tänä vuonna valitsimme kohteeksemme Japanin. Lento Nagoyaan, siitä luotijunalla parin tunnin verran kohti Tokiota Izu Peninsulaan ja olimme kohteessamme Kawana Hotellissa, missä golfystävämme Malla Ja Timo meitä jo odottivatkin. Kawana sijaitsee aivan Tyynenmeren rannalla ja on myös tunnettu alueella sijaitsevista onseneista eli kuumista lähteistä ja kylpylöistä. Kanawa hotellin mailla sijaitsevat Oshima Course sekä Fuji Course, molemmat valmistuneet 1930-luvun paikkeilla. Hotelli on vanha rauhallinen englantilaistyyppinen kylpylälinna, jossa mm. Marilyn Monroe ja Joe DiMaggio kävivät häämatkallaan vuonna1954. Myös Ruotsin Silvia ja Kaarle Kustaa ovat vierailleet Kawanassa, monien muiden valtiopäämiesten tavoin.

TempText

Ensimmäiseksi pelasimme Oshiman. Se on kentistä halvempi ja kierroksen hinta oli noin 100€ autoineen per pelaaja. Kentällä oli autopakko, johtuen välillä todella pitkistä siirtymistä ja valtavista korkeuseroista.Maisemat olivat huikeat ja eräälle par kolmoselle siirtyminen tapahtui riippusiltaa pitkin, ylittäen 100 metriä syvä rotko pelonsekaisin tuntein. Japanissa kaikki hoituu todella tehokkaasti ja niinpä bägimme mailoineen oli jo laitettu valmiiksi autoon. Mutta hetkinen, yksi auto neljälle eritasoisille pelurille! Haasteellinen yhtälö ja kummastelimme, miten tämä tulee toimimaan. Mutta ihmeeksemme kaikki sujui yllättävän jouhevasti. Nyt pelistä tulikin erittäin sosiaalista, kun matkasimme höpötellen kaikki yhdessä lyönniltä toiselle kuin luokkaretkellä konsanaan. Vaikka kenttä oli täysi, emme joutuneet odottelemaan lyöntivuorojamme emmekä hidastaneet muittenkaan peliä. Kaunis kenttä ja liukkaat griinit oli ensivaikutelma Oshimasta. Kymppikioskilla nautimme hodarit, jotka tarjoiltiin japanilaiseen tapaan. Maassa maan tavalla ja syömäpuikoilla välipalan kimppuun.

TempText

Seuraavaksi olikin vuorossa Charles H. Allisonin suunnittelema Fuji Course. Tämä ”Japanin Pebble Beach”:ksi kutsuttu helmi on saanut useampiakin huippurankkauksia. Vuonna 2000 Golf Magazine rankkasi kentän maailman 54. upeimmaksi kentäksi. Myös US Golf Digest on nimennyt Fujin idän parhaaksi kentäksi. Kenttä on yksi arvokkaimmista kisakentistä Japanissa, greenfee on noin 200€ kierrokselta.

TempText

Kenttä on yksityinen, mutta Kawana hotellin asukkailla on mahdollisuus pelata greenfeellä. Fuji on kuitenkin myös ehdottomasti elämys pelata kerran elämässään, sillä kaunis ja hyvin hoidettu kokonaisuus tekee lähtemättömän vaikutuksen. Maisema on henkeäsalpaava, kun kirkkaansininen Tyyni valtameri aaltoilee väylien vierustalla ja Fuji-vuori näkyy taustalla. Voi vain kuvitella kentän keväällä, kun kirsikkapuut kukkivat ja väylät vihertävät. Tätä kenttää ei taas saa pelata autolla, mutta kädi kuuluu hintaan. Taas oli yllätyksen paikka, kun ilmeni, että yksi pikkuinen japanilaisrouva on kädinä meille kaikille neljälle. Hänelläpä oli motorisoitu lastenrattaita muistuttava kärry, johon meidän kaikkien bägit oli kiinnitetty. Tämäkin erikoinen järjestely toimi vallan mainiosti.

TempText

Pelattuamme väylän numero kahdeksan, kädi komensi meidät griinin vierellä odottavaan golfautoon. Ihmettelimme miksi, kun seuraava tiiboksimme näkyi noin sadan metrin päässä loivassa ylämäessä ja kädimme käveli sitä kohti. Nousimme kuitenkin kiltisti autoon ja painettuamme ohjeiden mukaan vihreätä nappia, auto lähti itsekseen liikkeelle. Autoa ei tarvinnut ohjata vaan se liikkui itsestään perille saakka ja jätettyään meidät ”aaveauto” jatkoi matkaansa takaisin lähtöpaikalle seuraavia pelaajia noutamaan.

Japanissa kaikki on niin tavattoman huoliteltua ja siistiä. Kaikki hoituu ajallaan ja vieläpä virheettömästi ja tehokkaasti. Japanialaiset ovat erittäin ystävällisiä ja seurallisia, vaikka englanninkielentaito on hyvin puutteellista. Tästä huolimatta aina iltaisin saimme juttuseuraa, elekielellä pärjää hyvin ja pian olikin pystyssä karaokelaulukilpailu Japani vastaan Suomi.

TempText

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)