23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Satu Eckhardt

Lintumiehet

Perinteitä olla pitää

Elokuun alkupuolella oli Keimola Golfissa ”Lentäjän Malja” –golfkilpailu. Perinteiseen kisaan voivat osallistua kaikki nykyiset ja entiset lentolupakirjanhaltijat sekä lentoemännät ja stuertit. Mukana kisassa on siten sekalaisia ilmailun ammattilaisia ja harrastajia.

Kilpailulla on pitkät perinteet. Keimolassa oli myös mukana pelaamassa kilpailun toinen perustajajäsen Mauri Maunula. Tämä 94v. herrasmies, joka sotilaslentäjäuran jälkeen toimi Finnairin lentokapteenina, kertoili meille kisan historiasta. Toinen perustajajäsen oli Leo Sarpaniemi, nyt jo edesmennyt sodanajan sotilaslentäjä.

TempText

Kilpailu sai alkunsa v. 1974, kun herrat halusivat oman kisan lentäjille, olihan lääkäreillä ja metsäteollisuusmiehilläkin omansa. Aluksi kisa kulki nimellä ”Lintumiehet”. Sodan aikana oli eräältä lentäjältä kysytty missä hän oli yönsä viettänyt. Arvoituksellisesti hän oli vastannut: ”Niin kuin on taivaanlinnuillakin pesänsä, niin on myös taivaan lintumiehillä”. Siitä napattiin nimi kisaan, jota pelattiin perinteisesti Talissa.

Sitten v.1988 herra Kosti Kuronen, jolla myös on lentolupakirja, osti uuden kiertopalkinnon ja nimi muutettiin ”Lentäjän Maljaksi”. Sääntöihin kuuluu, että voittaja on velvollinen järjestämään seuraavan vuoden kilpailun. Näin pikkuhiljaa tuli muitakin golfkenttiä mukaan kuvioon.

90-luvun alussa joku lentäjä keksi pyytää legendaarisen autokauppiaan Teukka Ruutun mukaan kisoja järjestelemään. Siitä lähtien on Bilia toiminut kisojen sponsorina ja avustajana.

TempText

Kiertopalkinnon saa omakseen kolmella kiinnityksellä, mutta siinä ei vielä kukaan onnistunut. Tämän kesän kisan voitti evp lentokapteeni, juoksijanakin mainetta niittänyt Markku Taskinen. Markulle tämä oli toinen kiinnitys maljaan.

Hieno kisa ja hieno perinne.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)