23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Satu Eckhardt

Sattumuksia Portugal Mastersissa

Vapaaehtoishommissa golfkilpailuissa on monenmoista askaretta ja puuhaa ja usein varsin yllättäviäkin tapahtumia. Portugal Mastersissakin muutama tapahtuma jäi mieleen.

Väylän 18 greenin luona hääri iso ja riehakas koira. Veijarilla oli kaulapanta kaulassaan, joten mistään kulkukoirasta ei ollut kyse. Omistajaa ei näkynyt missään, joten me vapaaehtoiset nappasimme koiran kiinni, ennen kuin se häiritsisi puttailijoita. Joku löysi pyykkinarun ja sillä köytimme hurtan vapaaehtoisten telttaan kiinni. Siinä se sitten haukkui tyytymättömänä, niin että teltassa työskennelleet olivat hermoromahduksen partaalla. Mutta möly ei kantautunut kentälle, joten pelit pyöri häiriöittä.

TempText

Omistajaa haettiin paikallisradion ja facebookin välityksellä ja vihdoin isäntä löytyi. Koira oli karannut ja pääsi nyt vihdoin kotiin ja telttaankin saatiin lopulta työrauha.

Olin useana päivänä väylän 17 tiiboksissa hommissa. Näytin draivin suunnan, jotta spottaajat väylän keskivaiheilla osaisivat hakea pallon laskupaikkaa. Tiiboksi oli rauhallinen, koska se on omalla saarekkeella ja vain pelaajat kädeineen tulevat sinne. Tästä syystä se on myös luonnollisesti poikien suosima pissapaikka.

TempText

Irlantilaisen Kevin Phelanin kädi jäi pahasti jälkeen tultuaan pusikoista, kun muut pelaajat olivat jo menneet menojaan. Hän lähti kiireen vilkkaan juoksemaan muita kiinni, mutta ison bägin vetoketjut olivat jääneet auki ja kaikki roinat putoilivat sitä mukaa väylälle. Huusin: ”Kädi, kädi!”, mutta hän vain jatkoi juoksemistaan.

Lähdin keräilemään ”Mitä bägistä löytyy?” tavaroita hänen peräänsä. Saaliina minulla oli aurinkolasien kotelo, vesipullo, harmaa neule, valkoinen siisti pyyhe ja sininen ruttuinen pyyhe, pokkari (teoksen nimeä en kerinnyt lukea), banaani, aurinkorasva sekä muutama pallo. Saatuani kädin kiinni, hän kiitti ja totesi. ” No, ilmankos bägi tuntui niin kevyeltä.”

Mielenkiintoisinta on kuitenkin katsella pelureitten upeita draiveja lähietäisyydeltä. Silmää miellyttää myös nuoret komeat pelaajat siisteissä vaatteissaan. Uusin miesten golfmuoti ja vaatesponsorit tulevat myös tutuksi päivän mittaan.

TempText

Sokerina pohjalla minulla oli pelin jälkeen tilaisuus pikku rupatteluun Martin Kaymerin kanssa. Tämä hurmaava, hyväkäytöksinen ja erittäin komea peluri on vieläpä miellyttävä sekä ystävällinen. Ja tiedoksi kaikille golfneidoille, Martin Kaymer on sinkku!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje