GREENiltä etäisyysmittari älypuhelimiin - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][20]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

GREENiltä etäisyysmittari älypuhelimiin

Yhdistelmäkuvassa GREENi Golf -puhelinsovelluksen etäisyysmittarinäkymä (vasemmalla) ja väyläopasnäkymä.

Golfklubeille pelaajaseurantajärjestelmiä tähän asti tuottanut Viherio Technologies on ottanut harppauksen kuluttajapuolelle tuomalla markkinoille ilmaisen älypuhelinsovelluksen, joka tarjoaa etäisyysmittarin kaikille Suomen kentille. GREENi Golf -sovellus toimii iPhone- ja Android-puhelimissa. GPS-pohjainen etäisyysmittari näyttää pelaajan etäisyyden griinin eteen, keskelle ja taakse. Mittarin toleranssi on keskimäärin 1-3 metriä. Lisäksi sovellus pitää sisällään pelatessa täytettävän tuloskortin sekä väyläoppaan, joiden taso vaihtelee. ”Asiakaskentistämme, jotka käyttävät GREENiä kenttäseurannassa, tehdään mobiilisovellukseen tarkat väyläoppaat, joissa näkyy etäisyydet keskeisiin esteisiin. Kentille, jotka eivät ole asiakkaitamme, saavat nekin jonkinlaiset väyläoppaat, mutta ne eivät ole missään nimessä standardimme mukaisia. Niistä näkee lähinnä väylien muotoa”, GREENin Timo Pärkkä kertoo. Pärkän mukaan sovellusta kehitettäessä on satsattu palvelun selkeyteen ja yksinkertaisuuteen. ”Emme halua aiheuttaa sovelluksellamme ainakaan pään raapimista siellä kentällä. Tarkoitus on, että siitä pystyy nopeasti katsomaan etäisyydet”, hän sanoo. Sovelluksen lyhyt kokeilu todistaa, että tavoitteeseen on päästy. Tosin sovellukseen on jäänyt muutamia häiritseviä bugeja. Esimerkiksi väylien par-luku ei ole etäisyysmittarinäkymässä aina oikea vaikka väyläopas sen oikein näyttäisikin.

Älypuhelinsovelluksella kierroksella tallennettuja tietoja voi tarkastella myöhemmin GREENi-nettipalvelussa. Jos pelaaja merkkaa lyöntinsä sovelluksella pallolla ollessaan, lyöntipaikat näkyvät kartalla.

Älypuhelinsovelluksella kierroksella tallennettuja tietoja voi tarkastella myöhemmin GREENi-nettipalvelussa. Jos pelaaja merkkaa lyöntinsä sovelluksella pallolla ollessaan, lyöntipaikat näkyvät kartalla.

Dataa pelaamisesta GREENi Golf -älypuhelinsovelluksella pelaajan kierroksesta kerättyä dataa voi tarkastella kierroksen jälkeen GREENin nettipalvelussa. Jos puhelinsovellus on yksinkertainen, netin puolella GREENi tarjoaa erittäin monipuolisen palvelukattauksen – jopa niin monipuolisen, että siitä voi jollekin tulla ähky. Hyvä puoli on se, että pelaaja voi itse päättää, kuinka tarkkaa tilastodataa hän pelistään haluaa irti. ”Jos ei halua tietää muuta kuin kulloisenkin etäisyyden lipulle, väylän tuloksen voi kirjata puhelinsovellukseen seuraavalla tiiauspaikalla ja tällöin vain kierrostulos jää nettipalveluun talteen. Mutta jos haluaa tietää lyöntien mitat, se onnistuu, kun lisää lyönnin sovellukseen aina pallolla ollessaan”, Viherio Technologiesin toimitusjohtaja Mika Berg selvittää. Kun puhelinsovellukseen lisää lyönnin pallolla ollessaan, GREENi-nettipalvelu näyttää lyöntien pituudet sekä lyöntipaikat kartalla. Kussakin lyönnissä käytetyn mailan voi lisätä tilastoihin kierroksen jälkeen, kunhan on ensin syöttänyt palveluun bäginsä sisällön. ”Ajatuksenamme on, että webbipalvelu on GREENin hallintajuttu. Sinne on kerätty kaikki ajatukset, joita meillä on vuosien aikana ollut ja kieltämättä itsestäkin tuntuu, että onko siellä vähän liikaakin ominaisuuksia. Nettipuolen uudelleensuunnitteluprosessi on menossa ja todennäköisesti tulevaisuudessa tätä jälkipelipuoltakin tuodaan puhelimiin sovelluksen kautta”, Mika Berg kertoo.

Golfklubien käyttöön tarkoitettu GREENi-seurantajärjestelmä näyttää pelaajien etenemisen kentällä.

Golfklubien käyttöön tarkoitettu GREENi-seurantajärjestelmä näyttää pelaajien etenemisen kentällä.

Klubipalvelu monipuolistuu Älypuhelinsovelluksen myötä myös GREENin golfklubeille tarjoama pelaajaseurantapalvelu harppaa askeleen eteenpäin. Tähän asti seuranta on toteutettu tähän tarkoitukseen kehitetyillä ”mokkuloilla”, joita caddiemaster on voinut tarjota pelaajille mukaan kierrokselle. Nyt hyödynnetään pelaajien käytössä olevia puhelimia. Tämä käytännössä automatiosoi GREENi-järjestelmän käytön klubin kannalta ja todennäköisesti myös lisää palvelun käyttöä. Viherio Technologies aikoo piakkoin lanseerata myös lisäominaisuuden, jonka myötä klubit voivat lähettää pelaajille viestejä GREENi-älypuhelinsovelluksen kautta. ”Haluamme tulla enemmän ja enemmän mukaan klubin ja golfarin vuorovaikutukseen. Klubi voi kertoa pelaajalle esimerkiksi hänen kierroksensa oletetun päättymisajan tai vaikkapa varoittaa lähestyvästä saderintamasta”, Timo Pärkkä selventää. Golfklubeille lisäarvoa tuovat ominaisuudet ovatkin Viherio Technologiesille tärkeitä, sillä yritys saa tulonsa asiakasklubeiltaan – älypuhelinsovelluksessa pyörivien mainosten ohella. Isossa kuvassa nyt lanseerattu älypuhelinsovellus on Pärkän ja Bergin mukaan vasta alkusoittoa palvelulle, jonka he aikovat GREENin ympärille kehittää. ”Golfklubien asiakaspalveluprosessien kokonaisvaltainen parantaminen on se, mihin tähtäämme. Tämä saattaa näyttäytyä teknologiana tai softana, mutta meidän näkökulmastamme GREENi on golfklubien palvelualusta”, Mika Berg kiteyttää. Janne Knuuti

greeni.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (14 kpl)