23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Venkoileeko Bernhard Langer?

Vuodenvaihteessa voimaan tulleen putterien ankkuroinnin kieltäneen säännön kuviteltiin ehkä eniten haittaavan Senioritoureilla viime vuosina paljon rahaa ja voittoja tahkonneen Bernhard Langerin tulevia pelejä. Menestystä on kuitenkin tullut edelleen tasaiseen tahtiin ja mikä ihmeellisintä, hän näyttää puttaavan aivan samalla tavalla kuin ennen sääntömuutosta, eikä edes putteri ole mennyt vaihtoon. Mistä on oikein kysymys?

Paljon erilaisia puttityylejä uransa aikana kehitellyt Langer ei tällä kertaa tehnyt mitään suurta muutosta. Tähdätessään hän tukee putteriaan edelleen vasten rintaansa, mutta suoritusta aloittaessaan hän työntää mailan vartta tuuman verran poispäin itsestään. Rako on sen verran kapea, etteivät pelikaveritkaan aina tunnu olevan varmoja siitä, mitä oikein tapahtuu.

Kilpailujen järjestäjät saavat mm. tv-katsojilta puheluja, joissa samaa asiaa ihmetellään. Myös säännöistä siellä päin vastaava Amerikan Golfliitto (USGA) on joutunut ottamaan kantaa asiaan ja toteamaan vain, että lailliselta se näyttää.

Tänä vuonna 59 vuotta täyttävä kivikasvoinen saksalainen on kärsinyt, yleensä vain vanhoja golfareita vaivaavista ”puttikipseistä,” koko uransa ajan, mutta hyvin hän on niistä aina selvinnyt, mistä osoituksena mm. kaksi Masters -titteliä. Hän on myös koko ajan pitänyt kunnostaan niin loistavaa huolta, että näyttää täsmälleen samanlaiselta kuivansitkeältä puurtajalta kuin silloin joskus 80 -luvulla.

Bernhard Langer on kovasti uskovainen urheilija, joka kuuluu Tour-pelaajien ikiomaan raamattukerhoon. Muistan kun hän vieraili vuonna 1999 Talissa ja lehdistötilaisuudessa häneltä kysyttiin, onko myös hänelle taustajoukoissaan psykologi auttamassa, niin kuin muilla suurilla tähdillä. Hän vähän loukkaantui kysymyksestä todeten, suoraan ylöspäin sormella osoittaen, että tuolta suunnalta tulee tarvittava apu.

On miehellä huumorintajuakin vaikkei sitä ihan heti uskoisi. Seisoin kerran hänen takanaan Lontoon Wentworthin rangella, kun lähelle parkkeeratusta asuntoautosta karkasi koira. Pian vaunun ovelle ilmestyi nainen joka huusi: ”Heti sisälle sieltä?” Koira luikki saman tien vaunuun häntä koipien välissä. ”Kunpa golfpallokin tottelisi noin hyvin”, totesi mestari hymynhäive kasvoillaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)