Aihe: Superpelioikeus + 25 kenttää (Porvoo) - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Superpelioikeus + 25 kenttää (Porvoo)

Etusivu Foorumit Yleistä Superpelioikeus + 25 kenttää (Porvoo)

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1398397 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos ymmärrän oikein, olen 4 vuotta osakkeen omistaja Porvoossa ja saan 1000€ vuosimaksulla täyden pelioikeuden sinne ja Kultakortin.

    Tämä on kiva. Mutt emmä Porvooseen mene muuten kuin marjapussissa joskus. Joku muu kenttä voisi lainata osaketta mulle.

    Luovaa ajattelua saisi olla enemmänkin.

    #1398417 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Mihin tämä vuodatus mahtaa liittyä?

    #1398418 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    #1398419 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Riippuen asuinpaikasta ei Porvoossa tarvitsisi pelata lainkaan (siis jos ei kentästä tykkää) ja silti kyseessä olisi loistava diili henkilölle, joka pelaa 60-70 kierrosta vuodessa. Jos pelaa enemmän, joutuu ajamaan pikkaisen pidemmälle per pelikerta, mutta sähköauton omistajalle tuo ei olisi edes mikään kustannus.

    Sitoutuminen neljäksi vuodeksi on se kynnys. Toisaalta kultakorttikenttien vaihtuvuus on ollut aika vähäistä. Pitääpä laittaa vakavasti pohdintaan.

    #1398421 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse ajattelen että tosiasiassa tuossa vuokrataan osake, ei pelioikeus. Varmaan osake siirtyy 4 vuodeksi nimellesi ja sitten se palautetaan. En tiedä voiko noin tehdä, mutta missä se on estetty. Periaatteessa noin voisi ottaa kaverin osakkeen käyttöön jos se ei jostain syystä pelaa tilapäisesti eikä halua myydä sitä vaan palaa taas joskus.

    Jos Porvoo olisi kohtuu matkan päässä..

    #1398450 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mielenkiintoinen kuvio; lähellä repo-kauppaa (repurchase agreement). Mitenköhän verottaja suhtautuu varainsiirtoveroon (2 % ’kauppahinnasta; mikä se sitten onkin’ eli ei kovin suuri)?

    #1398456 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuossahan pelataan pois taas yksi osakkeen omistamisen eduista! Aiemmin ollut ehtona Kultakortin saannille se, että omistaa osakkeen ja nyt näköjään riittää jo vuokraaminen. Herätys Kultakortti-pooli….annetaanko tuon tapahtua?

    ”Kenelle Kultakortti on tarkoitettu?
    Kultakorttijärjestelmä on alun perin luotu tuomaan lisäarvoa golfosakkeen omistajille. Osakemyyntiin Kultakortti antaa lisäarvoa, sillä uusi osakas haluaa lisäetuja. Haastatelluista Kultakorttilaisista osa oli varmistanut etukäteen, ennen osakkeen hankkimista, että kenttäyhtiö kuuluu järjestelmään.”

    #1398470 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mutta jos ostat osakkeen neljäksi vuodeksi niin silloinhan olet omistaja. Mikä estää myymästä sitä takaisin samalle myyjälle? Sopimusten tekoa ei voida kieltää? Tietty voivat potkia Porvoon sinne Bårgooseen eli Borgååseen.

    Vähän tekemellä enemmän paperitöitä voitaisiin koko vuokraus kiertää. Olisi vain omistajia. Milläs sen pystyy estämään? Tästä vaivasta tietenkin päästäisiin jos vuokralaisella olisi samat omistajan oikeudet mutta sitä ei tietenkään tule tapahtumaan.

    Sijoittajaomistaja voisi saada parempaa tuottoa osakkeelleen, nythän edut menee hukkaan kun kukaan ei voi niitä käyttää.

    #1398479 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mutta jos ostat osakkeen neljäksi vuodeksi niin silloinhan olet omistaja.

    Osakkeen ostaminen on ihan eri asia kuin tuossa jossa vuokrataan pelioikeus 4 vuodeksi! Tuossa tuskin tehdään esimerkiksi varainsiirtoveroilmoitusta tai osakkeen siirtomerkintää….

    #1398480 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Siis kyseessä juurikin pelioikeus (osakkeen vuokraus), ei osakkeen ostaminen. Miten tuota kultakorttia voi noin väärinkäyttää kuten tuossa mainostetaan? Porvoo golfilla taas uusi skandaali vireillä, kaikki varmasti muistavat tämän:

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pelaajat-todistivat-erikoista-tilannetta-porvoossa-kanadanhanhia-raiskittiin-haulikolla-keskella-paivaa-golfkentalla-yksi-metsastajista-lentaa-nurin/8210862

    #1398481 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuossa tuskin tehdään esimerkiksi varainsiirtoveroilmoitusta tai osakkeen siirtomerkintää….

    Jos kyseessä on osakekauppa, niin varainsiirtoilmoitus pitäisi tehdä. Ostaminen tapahtuu Golfpisteen verkkokaupan kautta, eli sitä kautta tämän sivuston ylläpito sotkeutunut tuohon.

    #1398494 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos kyseessä on osakekauppa, niin varainsiirtoilmoitus pitäisi tehdä. Ostaminen tapahtuu Golfpisteen verkkokaupan kautta, eli sitä kautta tämän sivuston ylläpito sotkeutunut tuohon.

    Ainakin lomaosakkeiden kohdalla verohallinto olettaa että kaupan välittäjä toimittaa tarvittavat tiedot suoraan. Jos golfosakkeessa on samoin, niin voidaan katsoa että Golfpiste on toiminut välittäjänä. Täytyykin laittaa kyselyä siihen suuntaan.

    #1398496 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei kai Golfpiste ole välittäjä jos kaikki linkit yms. johtaa Porvoo Golfin omaan verkkokauppaan?

    #1398497 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei kai Golfpiste ole välittäjä jos kaikki linkit yms. johtaa Porvoo Golfin omaan verkkokauppaan?

    Tuossa mainoksessa lukee ”Golfpiste kauppa” ja kyseinen banneri pyörii tällä sivustolla. Onko tuo kultakortti muuten Golfpisteen palvelu myös? Mikä estää muita kenttiä tekemästä samanlaisia viritelmiä? Nimetty osake viittaa kyllä osakekauppaan, ei vuokrapelioikeuteen. Jostain syystä tuota osakekauppaa on haluttu mainoksessa häivyttää, ilmeisesti tarkoituksella.

    Jos on osakekaupasta kyse, varainsiirtoilmoitus on pakollinen.

    #1398498 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfpisteen verkkokaupan etusivulla lukee: Golfpisteen verkkokaupassa esitellään 35 seuran tuotteita. Tällä hetkellä myynnissä on 124 tuotetta. Tuotteet ostetaan seurojen omista verkkokaupoista. Kyseessä siis ennemmin mainosalusta kuin verkkokauppa, hieman harhaanjohtavasti nimetty.
    MIelenkiintoista tuossa varsinaisessa Porvoo golfin ilmoituksessa on maininta Ale. Hinta on 990,- joka on yliviivattu ja esillä on hinta 90,-
    Kuluttajansuojalain 2 luvun 11 §:n 1 momentin mukaan markkinoitaessa tavaraa alennuksella tai alennettuun hintaan on ilmoitettava myös alin hinta, jolla tavaraa on markkinoitu hinnanalennusta edeltäneiden 30 päivän aikana.

    En onnistunut löytämään muuta hintaa kuin tuon 990,- joka siis lienee tuo alin hinta edeltäneiden 30 pv:n aikana.

    #1398499 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    MIelenkiintoista tuossa varsinaisessa Porvoo golfin ilmoituksessa on maininta Ale. Hinta on 990,-

    Samaan kiinnitin huomiota, melkoinen sekasotku tiedossa. Saattaa verohallintokin olla kiinnostunut, jos kyseessä siis osakekauppa.

    #1398502 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Saattaa verohallintokin olla kiinnostunut, jos kyseessä siis osakekauppa.

    Kyse on nappikaupasta, jollaisen tutkimiseen verohallinnolla ei ole sen paremmin resursseja kuin kiinnostustakaan. Touhuun kulutettavat palkka- ym. kustannukset ylittäisivät moninkertaisesti verojen määrän.

    #1398503 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En minäkään ymmärrä, mikä tässä verottajaa kiinnostaisi. Ei ainakaan varainsiirtovero. Sitähän ei tarvitse maksaa, jos veron määrä jää alle 10 euron. Porvoon osakehinnoilla veron määrä olisi varmaan joitakin senttejä.

    #1398504 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei ainakaan varainsiirtovero. Sitähän ei tarvitse maksaa, jos veron määrä jää alle 10 euron.

    Varainsiirtoilmoitus pitää osakekaupassa silti tehdä, oli kauppasumma mikä tahansa. Jos ei ilmoita, niin kyseessä on rangaistava teko.

    #1398515 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Osakkeen hinta voi olla vaikka 1€ ja ei kai tuollaisen ilmoituksen teko mikään taikatemppu ole.. Voidaan sopia ett 4 vuoden päästä ostetaan takaisin jos ei olla konkassa. 1€:n arvoisen osakkeen menettäminen ei tunnu missään.

    Itekkin voisin ostaa vaikka SHG:n osakkeen tai jonkun muun halvan, jos olisi varma että pääsen halutessani siitä eroon ilman loppuelämän pakkovastiketta. Oliko hinta 150€ tms. Ei huono jos joku ottaisi sen varmasti vaikka ilmaiseksi. Ei osakkeissa muuta ongelmaa ole, olisin valmis siihen riskiin että korjattavaa tuleekin maksettavaksi. Kyllä kauppa kävisi enemmänkin, mutta tietty helpompi junailla pakkovastikkeella.

    Luulen ettei kultakorttia saa jos ei omista osaketta. Pelkkä vuokraus ei riitä.

    #1398518 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Porvoo golfin sivuilla on selkeästi todettu että kultakortti on vain osakkaiden etu:

    Osakkaan edut

    Eli melkoinen vedätys mielestäni jos golfosake ja kultakortti yhdistelmä on nimetty ”superpelioikeudeksi”…

    #1398523 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    En minäkään ymmärrä, mikä tässä verottajaa kiinnostaisi. Ei ainakaan varainsiirtovero. Sitähän ei tarvitse maksaa, jos veron määrä jää alle 10 euron. Porvoon osakehinnoilla veron määrä olisi varmaan joitakin senttejä.

    Pete, kerrotko millä matematiikalla sait varainsiirtoveroksi joitakin senttejä? Jos kauppasumma on 990 euroa ja veron määrä 2%, niin käyttämäsi matematiikka kiinnostaa.

    #1398525 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ite voisin sitoutua määräaikaiseen omistukseen ja maksaa siitä hyvästä jotain. Mutta kikkailu ei oikein sovi mulle. Helppoahan se olisi, oy lupaisi lunastaa ostamani osakkeen vaikka 0€ jos haluan luopua. Mutta tämä ei käy muille osakkaille joten se siitä. Ja tästä, en usko että lähtisin tähän.

    #1398527 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mistä tässä diilissä maksetaan? No siitä, että osakkeen omistuksesta ja pakollisista pelikausimaksuista pääsee eroon neljän vuoden omistuksen jälkeen.

    Oletetaan, että joku suostuu myyymään mninulle osakkeen hintaan 90 €. Tämän vuoden hintoja käyttäen maksan neljän vuoden pelioikeuksista 4 x (620 + 175 Kultakortista) = 3180 €. Tuossa tarjouksessa maksetaan osakkeesta 90 € (?) ja pelioikeuksista 4 x 990 = 3960 €. Eli osakkeesta eroonpääsemisestä maksetaan (nykyhinnoilla) 780 €. Onnistuisikohan normaalikaupalla ostetun osakkeen myyminen neljän vuoden jälkeen, jos ostajalle pistäisi vaikka viisisatasen käteen?

    #1398536 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL1:stä kiinnostaa käyttämäni matematiikka. Se on ihan ”Ojalan laskuoppia”. Varainsiirtovero on tosiaan vielä vähän aikaa 2 % OSAKKEEN kauppahinnasta. Oletin, että osakkeen kauppahinta on lähinnä nimellinen, vaikkei sitä ilmoituksessa sanotakaan. Missään nimessä osakkeen hinta ei ole tuo 990 euroa, vaan kyseessä on ”Superpelioikeusmaksu”, jolla pyritään peittämään Porvoon pelikausimaksu lisättynä Kultakorttimaksulla. Ei siitä mitään varainsiirtoveroa mene. Eikä mene seuraavilta kolmeltakaan vuodelta, jolloin taas maksetaan 990 €/vuosi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
Vastaa aiheeseen: Superpelioikeus + 25 kenttää (Porvoo)

Etusivu Foorumit Yleistä Superpelioikeus + 25 kenttää (Porvoo)