Pulkkanen jälleen huippuvedossa takaysillä, Ruuska teki karsintafinaalissa täydellisen kasvojenpesun - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen jälleen huippuvedossa takaysillä, Ruuska teki karsintafinaalissa täydellisen kasvojenpesun

Tapio Pulkkasen karsintakisa etenee myötätuulessa. Kuva: Getty Images

Karsintafinaalin tulokset ovat nyt ensimmäisen kerran vertailukelpoisia, kun kaikki kilpailijat ovat pelanneet molemmat turnauskentät.

Tapio Pulkkanen (-8) jatkaa parhaana suomalaisena Espanjan Tarragonassa meneillään olevassa DP World Tourin karsintafinaalissa. Hän pelasi Infinitum Golfin Hills Coursella tuloksen 69, ja on 36 reiän jälkeen jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Toisena avauspäivän jälkeen olleen Pulkkasen kierroksessa oli paljon samankaltaisuutta eilisen kanssa. Etuysi sujui tälläkin kertaa verkkaisesti, joskin lauantaina selvästi tahmeammin kuin perjantaina. Hän teki ensimmäisen kenttäpuoliskon keskivaiheilla kaksi peräkkäistä tuplabogia, ja sijoitus putosi rajusti.

Pulkkanen sai toistamiseen ison vaihteen päälle takaysillä. Hän tehtaili viisi birdieä käytettyään jälkimmäiseen ysiin 31 lyöntiä. Tämä ryhtiliike palautti Pulkkanen komeasti kilpailun top 10:een.

”Oli aika shokeeraava alku kierrokselle tänään, kun ensimmäiset kuusi reikää pelasin 4 yli. Kaksi draivia meni veteen. Pikkuhiljaa sain lyömisestä kiinni, ja lopussa homma toimi erittäin hyvin”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen on pelannut kahden kierroksen takaysit (avauspäivänä 1–9) yhteensä 61 lyönnillä. Nämä ovat sisältäneet 11 birdieä ja seitsemän paria.

Hän on sitä mieltä, että kumpikaan kisakenttä ei ole toistaan vaikeampi tai helpompi: ”Tuntuu siltä, että baanat ovat aika lailla yhtä haastavia”, Pulkkanen pohti.

Hills Coursen tapaan Lakes Coursella tuloksen 70 pelannut Oliver Lindell (-3) oli terävimmillään kierroksen alussa ja lopussa, jotka tuottivat neljä birdieä. Näiden välissä hän teki kolme bogia.

”Aika samanlainen päivä kun eilen. Paljon jää putteja kentälle. En välttämättä edes puttaa niin huonosti, mutta linja on väärä. Keskivaiheilla tänään laitoin jokaisen putin ohi, mutta lopussa sain pari vähän pidempää sisään. Siitä jäi hyvä maku. Mutta maltilla vain, kyllä ne joku päivä putoaa”, 57. sijaa jakava Lindell totesi.

Lauri Ruuska (-1) syttyi lauantaina kunnon taisteluun käytettyään kierrokseensa Lakes Coursella 66 lyöntiä. Tulos oli peräti kymmenen lyöntiä parempi kuin ensimmäisenä päivänä naapurikentällä, ja nosti hänen sijoitustaan yli 50 pykälää.

”Tänään sisuunnuin hyvin, kun aamulla pohdin, että mistä tässä ylipäätään edes pelataan. Paljon griiniosumia ja todella hyvää puttaamista lauantaina paitsi 16. väylän pieni puttiralli, mistä tuli tupla korttiin. Kuitenkin hyvä askel oikeaan suuntaan!”

”Eilinen alku oli kyllä aikamoista shokkihoitoa. Hillsin takaysi on scoorattavissa, jos lyö hyviä lyöntejä, mutta meinasi rangaista vähän joka tilanteesta. Toinen ysi oli itse asiassa jo ihan hyvää”, Ruuska sanoi.

Karsintafinaalin kärjessä on Saksan Freddy Schott (-12).

Kuuden kierroksen kilpailun 25 parasta ja samaan tulokseen päätyneet pelaajat saavat kortin DP World Tourille kaudeksi 2024.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)