Tapio Pulkkanen avasi DPWT:n karsintafinaalin huipputuloksella - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen avasi DPWT:n karsintafinaalin huipputuloksella

Tapio Pulkkanen iski takaysillä viisi peräkkäistä birdieä. Kuva: Getty Images

Myös Oliver Lindell onnistui kilpailun avauskierroksella.

Tapio Pulkkanen oli erinomaisessa vedossa Espanjan Tarragonassa alkaneen DP World Tourin karsintafinaalin ensimmäisellä kierroksella. Pulkkanen pelasi kilpailussa perjantaina tuloksen 66 (-6), jolla hän on 18 reiän jälkeen hienosti toisella sijalla.

Pulkkanen pelasi kenttäkeskuksen Hills Coursen ensimmäisen puoliskon (10–18) parissa, kunnes laittoi takaysillä isompaa vaihdetta silmään. Viittä peräkkäistä birdieä seurasi vielä yksi toiseksi viimeisellä reiällä, ja Pulkkanen rynnisti kilpailun kärkeen. Päivän edetessä Tanskan Jeppe Kristian Andersen laittoi Infinitum Golfin Hill Coursella lyönnin verran paremmaksi.

”Hyvää peliä. Kovalta tuntui tuuli etenkin etuysillä. Rauhallinen aloitus, ja peli lähti rullaamaan takaysille lähtiessä. Ehkä vähän suojaisampia ovat reiät 1–7, ja siellä sain tehtyä hyvää tulosta. Putti oli pitkästä aikaa iskussa”, Pulkkanen kertoi.

Onnistuminen avauskierroksella on tärkeää DPWT:n karsintafinaalin kaltaisessa koitoksessa antaen mukavasti puhtia tuleviin päiviin. Numerot ovat paremmin vertailukelpoisia, kun kaikki kilpailijat ovat pelanneet kierroksen molemmilla turnauskentillä. Tuloksissa ei kahden kentän välillä kuitenkaan ollut tänään mainittavammin eroa.

Myös Oliver Lindell oli perjantaina hyvällä pelituulella Hills Coursella. Tulos 70 (-2) riittää jaettuun 29. sijaan.

Lindell aloitti perjantaina verkkaisesti oltuaan kierroksen puolivälissä tilanteessa +1. Hän löysi Pulkkasen tavoin nousujohteisen otteen pelin edetessä tehtailtuaan toisella kenttäpuoliskolla kolme birdieä ja kuusi paria.

”Oikein vakaa työpäivä. Ei mitään ihmeellistä. Vähän paremmin olisi tietty voinut putata, mutta takaysillä sain jo pari viisimetristä sisään. Ihan tyytyväinen voi olla avausrundiin”, Lindell sanoi.

Lauri Ruuskalle (+4) päivä oli raskas. Hänelle kirjattiin Hills Coursella kolmen birdien ohella seitsemän bogia, ja tulos 76 riittää jaettuun 140. sijaan.

Karsintafinaalin isoista nimistä muun muassa Renato Paratoren, John Catlinin, Wil Besselingin, Alexander Levyn ja David Howellin avauskierros painui plussan puolelle. Toiseen peräkkäiseen ei käytännössä ole varaa.

Mukana olevista 156 kilpailijasta 25 parasta ja samaan tulokseen päätyneet saavat kortin DP World Tourille kaudeksi 2024.

Juttua päivitetty 11.11.2020 klo 17.02.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)