Tuloslistan keskivaiheilla jatkava Välimäki otti Sun Cityssä torjuntavoiton - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tuloslistan keskivaiheilla jatkava Välimäki otti Sun Cityssä torjuntavoiton

Sami Välimäki pelasi toisen kierroksen par-tahdissa. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki säilytti Etelä-Afrikan huipputurnauksessa näkymät kovaan sijoitukseen.

Ainoana suomalaisena Sun Cityn kovatasoisessa kilpailussa mukana oleva Sami Välimäki käytti perjantain kierrokseen 72 lyöntiä. Hän jatkaa Nedbank Golf Challengen puolivälissä kokonaistilanteessa -1, joka oikeuttaa 39. sijaan.

Välimäen lyöntitarkkuus noudatti lähes avauspäivän kaavaa. Avauksista neljä painui karheikon puolelle, joista yksi tuotti bogin. Kolme birdieä ja kolme bogia sisältäneen kierroksen lähestymistarkkuus ei kuitenkaan ollut aivan torstain tasolla. Tällä oli oma vaikutuksensa myös puttipeliin, jolta hän toivoi jo eilen enemmän tarkkuutta.

Pirkkalalainen on kilpailun viimeinen 36 reiän jälkeen alle parin oleva pelaaja. Matkaa kärkikaksikkoon on yhdeksän lyöntiä, kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin eroa on neljä lyöntiä vähemmän. Gary Player Country Clubin kentällä ei saa mitään ilmaiseksi, mutta hieman lennokkaammalla viikonlopun peliesityksellä korkeat sijat ovat yhä mahdollisia.

USA:n Max Homa (-10) sai kisan kärkipaikalle seuraa Ranskan Matthieu Pavonista. Turnauksessa korkeimmalle rankattu Homa on ainoa kilpailija, jolle ei ole vielä merkitty tuloskorttiin ainuttakaan paria heikompaa reikätulosta.

Englannin Dan Bradbury (-9) kärkkyy paalulla olevaa parivaljakkoa lyönnin päässä.

Nedbank Golf Challengen isoista tähdistä, Justin Thomas (-6) teki ryhtiliikkeen perjantaina. Yhdysvaltalainen jakoi tuloksellaan kilpailun kovinta tulosta, 66, ja nousi jaetulle kahdeksannelle sijalle. Samassa tuloksessa Thomasin kanssa on muun muassa turnauksen voittoa puolustava Englannin Tommy Fleetwood.

Pohjoismaalaisilla on kisassa edelleen hyvin pullat uunissa: Tanskan Nicolai Højgaard ja Thorbjørn Olesen (-8) jakavat neljättä sekä Ruotsin Sebastian Söderberg ja Vincent Norrman (-6) kahdeksatta sijaa. Tosin nelikosta kaikki menettivät Olesenia lukuun ottamatta hieman asemiaan.

Nedbank Golf Challenge on palkintoarvoltaan kuuden miljoonan dollarin turnaus. Kisaan otettiin 66 parasta pelaajaa Race to Dubai -listan paremmuusjärjestyksessä. Poisjääntien vuoksi ”Afrikan majoriin” mukaan viimeisenä pääsi pisteissä sijalla 74 oleva pelaaja.

Sami Välimäki starttaa kilpailun kolmannelle kierrokselle lauantaina kello 9.31 seuranaan Skotlannin Grant Forrest ja Puolan Adrian Meronk.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)