Sami Välimäki kärkkyy Etelä-Afrikan huippukisassa iskuetäisyydellä - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki kärkkyy Etelä-Afrikan huippukisassa iskuetäisyydellä

Sami Välimäen draiveissa oli torstaina mukavasti tarkkuutta. Kuva: Getty Images

Pohjoismaalaisilla oli vahva panos Nedbank Golf Challengen avauspäivänä.

Sami Välimäki aloitti urakkansa Etelä-Afrikan Sun Cityssä pelattavassa DP World Tourin kilpailussa hyvin. Hän käytti Nedbank Golf Challengen ensimmäiseen kierrokseen 71 lyöntiä ollen yksi alle -tuloksellaan jaetulla 31. sijalla.

Välimäen kierrosta ilmensi tasapainoisuus. Parista poikenneita reikätuloksia oli kolme: kierroksen puolivälissä par-viitosilla tulleet kaksi peräkkäistä birdieä ja sisääntulon keskivaiheilla kirjattu bogey.

”Hyvää lyömistä. Vähän harmittaa, että ei oikein osunut mitat kohdilleen tuulen ja korkean ilmanalan takia. Putteja pitäisi saada enemmän sisään, mutta on tässä vielä kolme päivää jäljellä”, Välimäki tuumaili.

Välimäki ei juuri väyliä missaillut. Etuysin alkupuolella kaksi avausta painui hieman oikealle karheikkoon, mutta kummallakin kerralla hän onnistui tekemään vaivatta parin. Griiniosumiakin kertyi mukavasti 15.

Suomen ykkösgolfari osallistuu ensimmäistä kertaa Afrikan majoriksi kutsuttuun turnaukseen. Viime vuonna Välimäen pisteet eivät riittäneet Nedbankiin ja vuosina 2020 ja 2021 kisaa ei pelattu koronapandemian vuoksi.

Välimäen matkustaminen Etelä-Afrikkaan ei sujunut mutkattomasti. Hän oli lähdössä harjoitusviikon päätteeksi Dubaista Johannusburgiin viime sunnuntaina, mutta rajavirkailijan näppäilyvirhe esti pääsyn koneeseen.

Virkailija oletti, että Välimäen 90 päivän viisumivapaus on täynnä, minkä vuoksi häntä ei laskettu matkaan. Tiukka asioiden selvittely seuraavana päivänä paljasti viranomaisen tekemän virheen, ja Välimäki pääsi lähtemään määränpäähän maanantai-iltana. Hän kuitenkin menetti tapauksen vuoksi yhden tärkeän harjoituspäivän Sun Cityssä.

”Tämä on ihan OK kenttä. Mukavampi olisi, jos olisi enemmän kierroksia alla”, Välimäki sanoi.

Nedbank Golf Challengeen otettiin 66 parasta pelaajaa Race to Dubai -listalta. Poisjääntien vuoksi viimeisenä mukaan pääsi pelaaja pistelistan sijalta 74.

Gary Player Country Clubin kentällä käytävä turnaus alkoi tasaisissa merkeissä. Kärkipaikkaa tuloksellaan 66 (-6) jakavat Tanskan Nicolai Højgaard, Englannin Dan Bradbury, Ruotsin Vincent Norrman sekä kisan korkeimmalle rankattu (8:s) pelaaja, harvemmin DP World Tourilla nähty USA:n Max Homa.

Pohjoismaalaisten panos torstaina oli erinomainen, sillä myös Ruotsin Sebastian Söderberg ja Tanskan Jeff Winther jakavat kahdeksatta sijaa, kaksi lyöntiä kärjestä.

Nedbank Golf Challenge on palkintoarvoltaan kuuden miljoonan dollarin kilpailu. Voittajan osuus potista on noin miljoona taalaa.

Lue seuraavaksi: Välimäki pääsi lähtemään Etelä-Afrikkaan, ongelman taustalla rajavirkailijan näppäilyvirhe

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)