30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]

[12][9]
Kilpagolf

Mikko Rantanen esitti rautaista peliä speedgolfin "Finnish Openissa" – Voittajan juoksuvauhti herätti ihastusta

Mikko Rantanen pelasi 36 reiän kilpailussa hienon yhteistuloksen -3. Andreas Finn oli kuitenkin reilusti nopeampi, ja vei voiton. Kuva: Speedgolf Finland

Andreas Finn viipyi kumpanakin päivänä Cooke-kentällä vain kolme varttia ja joitakin sekunteja päälle.

Speedgolfissa käytiin viikonvaiheessa sprintin ohella myös ”normaalimatkan” SM-kilpailut. Vierumäen Cooke-kentällä pelatun turnauksen voitti suvereeniin tapaan Andreas Finn speedgolftuloksella 238,49.

Myös sprintin Lahden Takkulassa perjantaina voittaneen ruotsalaisen vauhti herätti suurta ihastusta Vierumäellä. Hän paineli jo lauantaina omilla luvuillaan pelattuaan 76 lyönnin kierroksen 8,1 kilometrin kentällä aikaan 45,28. Rahkeissa riitti päätöspäivänä varaa vieläkin vahvempaan esitykseen, kun tulos 72 syntyi seitsemän sekuntia kovemmalla ajalla.

Toiseksi tullut Mikko Rantanen (248,32) pelasi 36 reikää seitsemän lyöntiä paremmin kuin voittaja, mutta hävisi hurjavauhtiselle Finnille yhteensä 16,43 minuuttia juoksuajassa.

Upean tuloksen, 68, sunnuntaina iskenyt”Mr. Speedgolf” palasi kilpailun top-kolmoseen kahden vuoden tauon jälkeen. Marko Kuningas (252,59) oli kolmas ja vuodetakainen kakkonen Jari Pitkälä (257,36) sijoittui nyt neljänneksi.

Toiseksi kovimman juoksuajan kellotti Kuningas, joka jäi Finnistä seitsemän minuuttia ja kymmenen sekuntia.

Milla Hallanoro hallitsee kotimaista speedgolfia. Kuva: Speedgolf Finland

Naisten kilpailu sujui ennakko-odotusten mukaisesti täysin Milla Hallanoron (266,41) tahdissa. Tulokset 74–79 pelannut Hallanoro juoksi ensimmäisellä kierroksella kentän aikaan 54,41 ja alitti myös sunnuntaina (59,00) tunnin rajan. Ruotsin Runa Pettersson (296,29) sijoittui toiseksi ja Englannin Kathy Leppard (319,17) oli kolmas.

Hallanoro teki ensimmäisellä kierroksella jo toisen hole in onensa kahden kuukauden sisällä speedgolfkilpailuissa. Hän on voittanut urallaan lajin jokaisen kotimaassa pelatun kisan.

Seniorisarjan ykkönen oli viimevuotiseen tapaan Timo Eskeli.

Vaikka Speedgolf Finland kutsuu normaalimatkan kisaa speedgolfin SM-kilpailuksi, ei sillä kuitenkaan ole virallista SM-arvoa. Perjantaina käydylle sprinttikisalle SM-arvo on sen sijaan haettu. Vaikka miesten pikamatkan Lahdessa voitti Finn, meni SM-kulta kakkoseksi sijoittuneelle Pertti Palosuolle. Lajin puuhamiehiin kuuluva Henrik Honkalehto kertoi, että kilpailun nimen vaihtamista Finnish Speedgolf Openiksi on keskusteltu.

Juttua muutettu 6.8.2023 klo 18.16. Toisin kuin jutussa alun perin kerrottiin, Mikko Rantanen ei voittanut SM-kultaa. Normaalimatkan SM-kilpailulla ei ole SM-arvoa, ja siten miesten kisassa oli vain yksi voittaja, Andreas Finn.