Termi Country Club tulee USA:sta, jossa se merkitsee usein golfklubia, jolla on paljon muitakin vapaa-ajan aktiviteetteja. Yksi ensimmäisiä sellaisia on vuonna 1895 Bostonin liepeille perustettu The Country Club, joka otti sen myös nimekseen.
Tällä, jenkkien mielestä ikivanhalla kentällä ratkotaan nyt viikonvaihteessa vuoden kolmas major -turnaus, U.S.Open. Klubi tuli kuuluisaksi saman kilpailun yhteydessä jo vuonna 1913, kun kisassa leivottiin ensimmäinen syntyperäinen voittaja. Kisaa olivat siihen saakka poikkeuksetta hallinneet skottiemigrantit lähes 20 vuoden ajan.
Ensimmäistä omaa voittajaa ei tarvinnut kaukaa hakea. Tämä 20 -vuotias nuori mies, Francis Ouimet, oli asunut vaatimattomissa oloissa kadun toisella puolella ja toiminut jo useita vuosia kentällä mailapoikana. Hän päätyi neljän kierroksen jälkeen tasoihin kahden maineikkaan britin Harry Vardonin ja Ted Rayn kanssa ja nousi hetkessä kansallissankariksi voittamalla heidät selvästi täyden kierroksen uusinnassa.
Ouimet pysyi koko ikänsä amatöörinä voittaen myöhemmin (1914 ja 1931) myös kaksi maansa amatöörimestaruutta. Häntä arvostettiin myös lajin synnyiseuduilla Skotlannissa nimittämällä hänet R&A:n ensimmäiseksi amerikkalaiseksi kapteeniksi vuonna 1951.
The Country Club järjesti U.S.Openin myös vuonna 1963 jolloin Julius Boros löi uusinnassa mm. Arnold Palmerin ja vuonna 1988 jolloin Curtis Strage kukisti, niin ikään kierroksen uusinnassa, Englannin Nick Faldon.
Euroopan Ryder Cup -joukkueella ei ole kentältä kovinkaan hyvät muistot. He kärsivät kirvelevän tappion vuonna 1999 johdettuaan kisaa ennen viimeistä päivää neljällä pisteellä. Yleisö koostui kuulemma hyvin vihamielisistä patriooteista ja jopa vastustajat käyttäytyivät välillä ja innostuksissaan golfetiketin vastaisesti ja jopa siinä määrin, että Euroopan kapteeni Mark James kirjoitti aiheesta myöhemmin kitkerän sävyisen kirjan, After the Bear pit.
Klubin kenttää on tämänvuotista tapahtumaa silmällä pitäen varovasti ja vanhaa kunnioittaen terävöitetty, mutta monet sen vanhat vaikeudet kuten pienet viheriöt, kapeat väylät ja pitkät karheikot tulevat olemaan tuttua U.S.Open -tasoa eli vanha herra Par on tällä kentällä vielä voimissaan.
Lue seuraavaksi: U.S. Open on ollut suomalaisille kova pala − Samooja lähtee kisaan nöyrin, mutta päättäväisin mielin