23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Kanuuna vai naulapyssy?

Etusivu Foorumit Yleistä Kanuuna vai naulapyssy?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1096807 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Kanuuna vai naulapyssy? – Testaa kuinka pitkälyöntinen olet

    Tämä on hauska!!

    Golfpisteen artikkelin mukaan laskurin antama tulos perustuu yli 6000 pelaajan antamiin tietoihin, miehet ja naiset yhteensä. Naisia mitenkään syrjimättä keskityn miehenä kuitenkin oman sukupuoleni tuloksiin.

    Minua alkoi ihan oikeasti naurattaa nuo laskurin antamat tulokset, olkoonkin että ne ovat ’suuntaa antavia’. Oma onnistunut draivini päätyy normikentällä (siis keskimääräinen väyläkovuus) noin 230 metrin päähän, mikä on ikäiseltäni mielestäni vallan riittävästi. Mutta kun laitan tuon lukeman laskuriin, niin vain 13% 1-ryhmäläisistä lyö lyhyempiä draiveja kuin minä.

    Noh, en minä siitä pahastu, jokainen pelaa niillä eväillä, jotka on annettu. Tässä on vain sen verran tullut pelattua, että ykkösryhmäänkin mahtuu monenlaista tuuppaajaa enkä yleensä jää kovinkaan usein tai ainakaan paljon kakkoseksi heidän kanssaan pelatessani. Niinpä tämä ’tilasto’ muistuttaa enemmänkin miesten saunapuheita kuin luotettavaa tilastoa, mutta onhan siinäkin saatu jollekin palkkatyötä teetettyä ja monelle hupia tuon laskurin käytössä.

    #1096877 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Saman tasoinen tutkimus kuin se, jonka perusteella pääteltiin, että naiset ja muut ’lyhytlyöntiset’ nauttisivat golfkierroksesta enemmän kun saisivat pelata kentän lyhyempänä.

    Lasketaanko vain väyläosumat vai kaikki draivit? Kyllähän sitä näkee viikottain ties millaisia kanuunoita golfkentältä, mutta jos se 275 metrinen draivi päätyy ykkösen tiiltä 18 greenille, niin ei se kovin tehokas tapa ole kentällä edetä…

    KL1

    GD:n tilasto näyttää jo suunnilleen siltä mitä tuolla kentillä näkee. Oman tasoitusryhmäni mediaani on 251 yds / 229,4 m, mikä on jotain ihan muuta kuin tuo aiemmnin mainittu 13%.

    Toki näissä Golfpisteen ”tutkimuksissa” on myös hyvä ottaa huomioon toi kieroutunut aineisto. Tätä sivustoa (kyselyihin vastaajat) ei lue/seuraa se keskiverto klubituuppari vaan se, jota golf oikeasti kiinnostaa tai, jolle se on jonkintason intohimo.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Kanuuna vai naulapyssy?

Etusivu Foorumit Yleistä Kanuuna vai naulapyssy?