Yksinkertaisilla jipoilla saat lisää pituutta lyönteihin - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet - Wilson Staff demonurkka

Yksinkertaisilla jipoilla saat lisää pituutta lyönteihin

Lisää pituutta lyönteihin. Sitähän valtaosa pelaajista janoaa ja useimmat välinevalmistajat lupaavat.

Kuinka se onnistuu?

Oikotietä ei ole. Lyöntien pituus kasvaa vain silloin, kun pallon lähtönopeutta saadaan lisättyä ja/tai lentoradan muotoa optimoitua.

Pallon lähtönopeus riippuu ennen kaikkea mailanpään vauhdista osumassa. Siksi mailanpään nopeuden kasvattaminen on ylivoimaisesti tärkein muuttuja pitempiä lyöntejä tavoiteltaessa.

Helpoiten se tapahtuu harjoituttamalla pitkäjänteisesti voimantuoton kannalta tärkeitä lihaksia ja pitämällä huolta kehon mahdollisimman hyvästä liikkuvuudesta.

Lentorataan puolestaan voidaan vaikuttaa monilla eri tavoilla. Tekniikan hiominen on yksi tie, välineiden räätälöinti toinen. Varren jäykkyydellä ja sen muilla ominaisuuksilla voi olla hyvinkin suuri merkitys. Pallotyyppikin vaikuttaa siihen, minkä verran palloon siirtyy kierrettä osumassa.

Pituudella on useimmille merkitystä etenkin avauslyönneissä. Siksi omaan peliin mahdollisimman hyvin sopivan draiverin etsimiseen kannattaa nähdä vaivaa. On hyvä tietää, että draiverin nostokulman on oltava pisintä mahdollista kaarta tavoiteltaessa sitä suurempi, mitä alhaisempi mailanpään nopeus on ja mitä laskevammassa kulmassa draiverin lapa osuma-alueelle tulee.

Myös mailan kokonaispainolla ja sen painonjakaumalla on merkitystä. Kokonaispainoltaan kevyimmillä mailoilla voidaan saavuttaa lisämetrejä, kunhan svingipaino ja muut tuntumatekijät saadaan pidettyä sellaisina, että hyvä toistettavuus säilyy. Jos osumapuhtaus kärsii, kaivattu lisäpituus jää useimmiten haaveeksi.

Viime aikoina on alettu kiinnittää aiempaa enemmän huomiota myös puumailojen synnyttämään ilmanvastukseen. Ilmanvastusta on haluttu vähentää lavan optimaalisinta muotoa hakemalla ja tuomalla lavan pintaan erilaisia ilmanohjaimia.

Uusi Wilson Staff D300-draiveri on perinteikkään brändin kunnianhimoisin yritys mailanpään nopeuden kasvattamiseksi. Lavan kuoren ”MicroVortex”-nystyrät parantavat aerodynamiikkaa ilmanpyörteiden jarruttavaa vaikutusta vähentämällä. Ainoastaan 44-grammainen vakiovarsi tekee mailasta poikkeuksellisen kevyen ja helposti svingattavan. Kokonaispaino peruskokoonpanossa on vain 268 grammaa.

Välineräätälöintiä pitkään tehnyt yhdysvaltalainen Tom Wishon on esittänyt, että jos varren painoa pystytään pudottamaan 20-25 grammaa ja svingipaino säilyttämään ennallaan, mailanpään nopeutta voidaan onnistua kasvattamaan jopa 2–3 mph. Wilson Staff D300-draiverissa tuon yhtälön ratkaisemisessa on onnistuttu muun muassa poikkeuksellisen kevyen gripin avulla. Pohjan painoruuvit ja lukuisat muut säätömahdollisuudet tekevät mailauutuudesta kiinnostavan vaihtoehdon monen tasoisille pelaajille.

Keveyden ja pienen ilmanvastuksen yhdistelmää on haettu myös D300-tuoteperheen väyläpuissa ja hybrideissä. Esimerkiksi 3-puu on noin 30 grammaa kevyempi kuin useimpien valmistajien vastaavat mailat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje