23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Wilson tuo markkinoille grafiitti-teräsvarren

Padraig Harrington oli täynnä tarmoa maanantaina Lontoossa, vaikka takana oli neljän viikon kisaputki joka päättyi Malesian kisan voittoon. Oikealla Golf-Centerin Marko Paski.

Padraig

Wilson muistuttaa syystäkin markkinoinnissa kohderyhmiään lajin pitkästä historiasta ja tuotemerkin osuudesta vuosikymmenten aikana.

”Enemmän major-voittoja kuin millään muulla mailamerkillä”, kuuluu yksi pääviesteistä painetuissa materiaaleissa. Wilson oli vahva tekijä ykkösluokan mailoissa vielä 1980-luvulla. Merkki on vahva varsinkin USA:ssa edelleen monissa joukkue-ja mailapeleissä kuten tenniksessä, baseballissa ja koripallossa, golfissa se on jäänyt isoiksi nousseiden Taylor Maden, Titleistin, Callawayn ja Niken jalkoihin.

Huippupelaajia Wilsonilla on tallissaan tasan yksi, Padraig Harrington. Kolminkertainen major-voittaja on ollut lojaali yhteistyökumppaneilleen, vaikka varsinkin vuoden 2008 jälkeen jolloin sopimus oli katkolla, Harrington olisi yleisen käsityksen mukaan saanut isompiakin sopimuksia kuin mikä nykyinen on. Virallista tietoa vuosittaisesta korvauksesta ei ole, mutta käytäväpuheissa Wilsonin omat edustajat pitävät arviota seitsemän miljoonan euron vuosittaisesta korvauksesta varsin hyvänä veikkauksena.

Harrington voitti sunnuntaina Malesiassa Aasian Tourin kisan, maanantaina hän oli jo iltapäivällä opettamassa, pitämässä klinikkaa ja pelaamassa Wilsonin asiakkaiden kanssa hulppealla London Golf Clubilla.

”Wilsonin ihmisten kanssa olemme kuin samaa perhettä. He ovat erittäin kovan luokan ammattilaisia joilla on iso palo tekemiseensä. Kehittelemme yhdessä mailoja tuotteita ja koen saavani ensiluokkaista palvelua”, Harrington perusteli pitkäaikaista yhteistyötä.

Lontoossa Harringtonin bägissä kaikki mailat olivat Wilsonin valmistamia, kilpailutilanteessa hän kuitenkin korvaa pallon, draiverin ja putterin muiden merkkien tuotteilla. Padraig Harrington on Wilsonin kannalta loistotyyppi yhteistyökumppanien kanssa toimimiseen. Mies on kuin elohiiri, aktiivinen ja valmis aina keskustelemaan sekä perustelemaan välineisiin sekä pelaamiseen liittyviä asioita. Yömyöhään venyneessä haastattelutilaisuudessa Harrington löi itse löylyä kiukaalle pyytäen illallisenkin väsyttämältä vierasjoukolta jatkuvasti uusia kysymyksiä. Jollei näitä tullut, hän jatkoi filosofointiaan edellisen vastauksensa pohjalta.

”Voitto Malesiassa oli tietyllä tavalla helpotus, mutta ei minulla ole ollut sensuhteen paineita. Teen paljon töitä ja mielestäni koko ajan olen menossa parempaan suuntaan. Tarvitsen muutoksia peliini, tämä on jatkuvaa oman pelin kehittämistä kaikilta osa-alueilta”, Harrington muistutti useaan otteeseen.

Harringtonin ajatuksista ja suunnitelmista lisää myöhemmissä artikkeleissa sekä marraskuun Golf Digestissa.

Half & Half varsi tuo tarkkuutta peliin

MarkkuWilson oli lennättänyt Lontooseen kolme suomalaista jälleenmyyjää, Golf-Centerin Marko Paskin, Sport-Servicen Markku Kytösen sekä ABC-Golfin Esa Mykkäsen. Kolmikolle tuotteet olivat kotimaassa suoritetun lanseerauksen osalta enimmäkseen tuttuja.

Kytönen on toiminut” koekaniinina” odotetuimman uutuuden Di11-rautasetin osalta. Hän on pelannut setillä jo usean viikon ajan. Se korvaa vuonna 2009 markkinoille tuodun Di9-mallin.

”Varsin tomiva maila jonka uskon pärjäävän hyvin tulevan kauden markkinoilla.Tämä yhdistetty grafiiitti-teräsvarsi on hyvin mielenkiintoinen. Se sopii esimerkiksi kaltaisilleni harrastajapelaajille jotka haluavat grafiitin keveyden ja raudan tukevuuden tunteen samassa paketissa. Omalta kohdaltani tunne on se, että sivusuunnassa haitari on kaventunut, lyönneissä on myös enemmän puhtia”, Kytönen totesi ennen kierrosta.

Varsin vaikuttavana tekijänä half&half-varressa on sen kiinnostava ulkonäkö jota ei voi olla huomaamatta. Herättää varmasti kaupanhyllyllä tavallista useamman ostajakandidaatin huomion.

Half&Half-varrella varustettu rautamailasetti tulee olemaan luonnollisesti kalliimpi kuin perinteinen teräs.

”Veikkaukseni on se, että teräsvarrella menee kuitenkin kaupasta ulos 70-75 prosenttia Di11-mailoista, half&halfia menee kaupaksi tässä tapauksessa siis enemmän kuin perinteistä grafiittivartta”, Kytönen jatkaa.

Kytönen on toiminut Turun alueella golfkauppiaana jo 1980-luvun puolivälistä.Päämyymälä on Turun Länsi-Keskuksessa, lisäksi hän huolehtii Paraisten ja Kankaisten kenttien pro-shopeista.

” Kausi oli verraten hyvä vaikka myöhäinen kevät pelästytti. Hyllyssä ovat käytännössä kaikki päämerkit. Yhdellä tai kahdella brändillä ei pärjää, kuluttajille pitää antaa valinnanvaraa”, Kytönen tietää.

Golf-Centerin Marko Paski irtautu Lontooseen tiukan työrupeaman jälkeen. Kautta on vielä jäljellä, mutta syksyn alennus-ja tyhjennysmyynnit vaativat perinteisesti ylimääräisen puristuksen.

”Uutuustuotteita tulee markkinoille valmistajilta varsin tiukkaan tahtiin,varsinkin Suomessa tämä on haaste, sillä pelikausi ei kuitenkaan ole 12 kuukauden mittainen. Rautamailojen lapoihin on vaikeaa kehittää ratkaisevia kilpailuetuja, mutta varret kylläkin ovat jatkuvasti entistä parempia ja kevyempiä. Omakohtaisesti olen saanut rautoihin sopivat varret löytämällä huomattavasti lisää tarkkuutta. Vaikka kauppiaana näin puhun, tunne on aivan todellinen.Siinäkin mielessä Wilsonin pelinavaus grafiitti-teräsvarteen on mielenkiintoinen”, Paski määrittää.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje