9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Vaihda gripit nyt!

Viime vuosina grippejä on ilmestynyt kauppojen hyllyille kaikenlaisissa väreissä.

Vuosikymmenten kokemuksella uskallan väittää, että grippien huono kunto on suurin yksittäinen epäkohta pelivälineissä. Käsien kautta erittyvä lika, rasva ja muut epäpuhtaudet sekä auringon UV-säteily yhdessä ajan hampaan kanssa liukastuttavat ja haurastuttavat gripit.

Säännöllinen pesu auttaa, mutta lopulta gripit tulisi kuitenkin vaihtaa uusiin.
Voit testata grippisi helposti vertaamalla omaa mailaasi johonkin shopissa olevaan uuteen mailaan. Vaikka otteesi mailoistasi vielä pysyisikin niin kulunutta grippiä on pakko puristaa kovempaa, eikä se tiedä hyvää lyönnin kannalta.
Samalla kun harkitset grippien vaihtoa, voit myös tarkistaa ovatko ne sinulle oikean paksuiset. Kaikkien kädet eivät ole samankokoisia, joten grippien paksuuden tulisi muuttua käsien koon mukaan. On kuitenkin muistutettava, että pienetkin muutokset grippien paksuuksissa ovat merkittäviä. Monet valmistajat tarjoavat tänä päivänä mahdollisuuden tilata erikokoisia grippejä uusiin mailoihin ilman lisäveloitusta. Muitakin muutoksia voi tehdä tällölin edullisesti.
Ammattilaisilla caddiet pitävät huolta, että mailat eivät pääse kastumaan, mutta meidän amatöörien on huomattavasti vaikeampaa säilyttää gripit kuivina sateella. Aktiivisten kilpapelaajien keskuudessa suosiota ovatkin lisänneet gripit, joiden pinnassa on pellavalankaa. Se parantaa pito-ominaisuuksia sadekelillä huomattavasti.
Alan markkinajohtaja on Golf Pride. Useimmat mailatehtaat käyttävät heidän grippejään ensiasennuksessa. Äskettäin pelatun US Openin 156 pelaajasta 126 käytti Golf Priden grippejä. Suosituin yksittäinen malli oli nimeltään Tour Velvet. Se on lisäksi yksi malliston edullisimmista vaihtoehdoista. Toinen suosittu malli on sadekelilläkin hyvin toimiva New Decade. Siitä löytyy paljon eri värejäkin moneen makuun. Muita laadukkaita grippien tekijöitä ovat ainakin Lamkin ja Winn.
Grippi on golfmailojen ainoa kuluva osa, joten niiden vaihtaminen tekee sarjastasi taas uudenveroisen.
Janne Altonen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje