11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

TaylorMade teki hittidraiveristaan entistä anteeksiantavamman − ainakin Tommy Fleetwoodin se vakuutti

TaylorMade paransi SIM2-malliston draivereiden anteeksiantavuutta uuden alumiinirenkaan avulla.

Laajaan SIM2-mallistoon kuuluu draivereiden lisäksi väyläpuut, hybridit ja raudat.

TaylorMadella riitti viime vuonna aihetta tyytyväisyyteen, saivathan yhtiön SIM-draiverit toistuvasti hyviä arvioita erilaisissa mailatesteissä. Onnistumisen taustalla olivat muun muassa aerodynaaminen muoto ja pallonnopeutta edistävät materiaalit.

Vaikka alkuviikosta esitellyistä uusista draivereista löytyy kosolti edeltäjistään tuttua teknologiaa, on tuoreessa mallistossa paljon uuttakin. SIM 2 -draiverin suunnittelun keskiössä on kuitenkin entistä enemmän ollut anteeksiantavuus.

”Anteeksiantavuus on synonyymi luottamukselle”, korosti TaylorMaden puumailojen suunnitteluosaston johtaja Tomo Bystedt yhtiön tiedotteessa.

Draiverit

SIM2, SIM2 Max ja SIM2 Max D

Näkyvin uudistus liittyy lavan päällyksen ja pohjan yhdistävään alumiiniseen ”Forged Ring Construction” -renkaaseen, jonka avulla painoa on saatu vietyä lavassa kauemmas taakse. Tämä edistää merkittävästi draiverin anteeksiantavuutta.

Lavan pohjalevy on valmistettu kauttaaltaan erittäin lujasta kuusikerroksesta hiilikuidusta. Kyseisen materiaalin valinta auttoi välttämään painon kasautumista liiallisesti lavan takaosaan. Täyshiilikuidun käyttö tuli mahdolliseksi, kun TaylorMade poisti lavan pohjasta edellisessä SIM-mallissa olleen säätökiskon.

SIM 2 -draiverin ainoa titaanista valmistettu osa on vaihtelevan paksuinen lyöntipinta, josta on apua keskikohdan ulkopuolelle kohdistuneissa osumissa.

Hyväksi havaitusta teknologiasta ei kannata luopua, ja tätä ohjenuoraa TaylorMadekin on SIM:n toisen sukupolven draivereiden kohdalla noudattanut. Osumapinnan Twist Face -teknologia vähentää kanta- ja kärkiosumien negatiivisia vaikutuksia. Pohjan siipimäinen ulkonema puolestaan kohentaa nopeutta ja aerodynamiikkaa.

Myös uusien SIM 2 -draiverin lyöntipintaan on ruiskutettu hartsia, joka on vienyt pallon lähtönopeuden lavassa lähelle R&A:n ja USGA:n sallimaa ylärajaa. Aiemmin lyöntipinnassa olleita Speed Injection -liittimiä on kahden sijaan nyt vain yksi ja uusi paikka on lavan kärkiosassa.

Kauttaaltaan lyöntipinnan nopeutta edistävä, niin sanottu ”Speed Pocket” on edelleen tutulla paikallaan lavan pohjassa.

SIM2 Max -version pohjassa on 24-grammainen volframipaino, joka lisää anteeksiantavuutta verrattuna tavalliseen SIM2:een, jossa vastaava paino on kahdeksan grammaa kevyempi. SIM2 Max D on puolestaan varustettu draw-kierreominaisuudella.

Uuden MySIM2-personointiohjelman mukaisesti pelaaja voi Yhdysvalloissa custom fit -tilausta tehdessään päättää lisäkustannuksella draiverinsa värimaailmasta,ja muun muassa edellä mainittua lavan alumiinista rengasta on saatavana kahdeksalla erilaisella värillä. TaylorMaden Suomen aluepäällikön Pekka Palotien arvion mukaan tämä palvelu on saatavana Eurooppaan alkukesästä.

Väyläpuut ja hybridit

SIM2 Titanium, SIM2 Max ja SIM2 Max D

Draivereiden tavoin väyläpuita on saatavana kolmea erilaista mallia: SIM2 Titanium, SIM2 Max ja SIM2 Max D. Näiden kohdalla TaylorMade jatkaa jo pitkään tuotannossa ollutta V-Steel -pohjarakennetta. Lavan painopistettä on laskettu, mikä auttaa saamaan pallon helpommin ilmaan.

SIM2 Rescue ja SIM2 Max Rescue

TaylorMaden SIM Max Rescue sai Rory McIlroyn ja Dustin Johnsonin esimerkin mukaisesti monet ammattilaiset tarttumaan ensimmäisen kerran hybridiin.

Uuden hybridin suunnittelussa on hyödynnetty kahden mainitun pelaajan näkemyksiä. Tämän myötä SIM2 Rescuella lyödessä pallon lentorata on nyt rautamailamaisempi ja samalla työstettävämpi. Pohjan suunnittelussa on käytetty väyläpuista tuttua V-Steel-teknologiaa, jolla on selkeä yhteys anteeksiantavuuteen.

Vastikään TaylorMade kanssa sopimuksen tehneen Tommy Fleetwoodin bägistä ei löydy hybridiä, mutta uusien SIM2-draiverin ja väyläpuiden kerrotaan vakuuttaneen tällä viikolla European Tourin avauskilpailussa Abu Dhabissa mukana olevan englantilaisen.

Raudat

SIM2 Max ja SIM2 Max OS

TaylorMade kartoitti tuhansien eritasoisten pelaajien lyöntejä, ja päätyi laajentamaan uutuusrautojen sweet spot -osumakohtaa. Lavan yläosan jäykkyyttä on lisätty, joka parantaa yhtiön kehittelemän, niin sanotun Thru-Speed Pocketin joustoa lavan alaosassa. Tämä edistää pallonnopeutta ja samalla pituutta.

Teknologiaa pursuavien mailojen kohdalla on toisinaan vaara, että tuntuma ja ääni uhrataan suorituskyvyn tieltä. Yhtiö on tätä ajatellen kehitellyt uutuusrautojen lavan takaosaan insertin, joka tuottaa pehmeämmän osumatuntuman ja -äänen.

SIM2 Max -malliin verrattuna, isolapaisessa Max OS -versiossa on paitsi matalampi painopiste ja leveämpi pohja, myös vahvemmat nostokulmat ja draw-kierrettä ruokkiva ominaisuus.

Kaikkia SIM 2 -malliston uutuuksia on jo mahdollista tilata ennakkoon. Merkin jälleenmyyjille mailat saapuvat 19. helmikuuta.

TaylorMade SIM2, suositushinnat:

Draiverit: 529,00 euroa
Väyläpuut: 319,00 euroa (SIM2 Titanium 419,00 euroa)
Hybridit: 299,00 euroa
Raudat, teräs: 999,00 euroa (4–PW)
Raudat, grafiitti: 1149,00 euroa (4–PW)

Tommy Fleetwoodin bägin sisältö torstaina käynnistyvässä Abu Dhabi Championshipissä:

Pallo: TaylorMade TP5x
Draiveri: TaylorMade SIM2 (Mitsubishi Diamana DF 70 TX), 10.5 astetta
Puu-3: TaylorMade SIM2 (Mitsubishi Diamana DF 70 TX), 13.5 astetta
Puu-5: TaylorMade SIM2 (Mitsubishi Diamana DF 80 TX), 19.5 astetta
Raudat (3–PW): TaylorMade P7TF prototyyppi (Project X 6.5)
Wedget: Callaway Jaws MD5 (52, 60 astetta)
Putteri: Odyssey White Hot Pro

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje