Pingin uutuusmalli Glide 4.0 tuo reilusti valinnanvaraa wedgehyllylle - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Pingin uutuusmalli Glide 4.0 tuo reilusti valinnanvaraa wedgehyllylle

Ping kulkee edelleen omaa uraansa monissa ratkaisuissa.

Lisää spinniä, tuntumaa ja valinnanvaraa. Näin voisi tiivistää Ping Glide 4.0 -wedgen ominaisuudet.

Aloitetaan spinnistä: sitä on saatu lisää valmistamalla lavat 8620-hiiliteräksestä, muuttamalla urien muotoilua nostokulman kasvaessa ja kehittämällä lavan osumapinnan kitkaa tuottavaa pintakuviointia.

Pelkästään kierteeseen ei ole keskitytty, vaan Ping on pyrkinyt luomaan mailan, jolla on mahdollista lyödä matalampia ja silti voimakkaan alakierteisiä lyöntejä, kuten paremmat pelaajat mielellään tekevät.

Sitten tuntumaan: osaltaan siitä pitää huolen jo mainittu terässeos, mutta etenkin lavan takapinnan elastomeeri-insertti, jonka kokoa on kasvatettu. Ratkaisu on poikkeuksellinen, sillä niin sanotusti parempien pelaajien wedgeissä useimmat valmistajat suosivat blade-tyyppisiä lapoja, joissa käytetään vain yhtä materiaalia. Ping kuitenkin päätyi inserttiin, koska se tuottaa pehmeän osumatunteen.

Tässä kohtaa on syytä muistuttaa, että Pingin valikoimista löytyy myös puhtaasti paremmille pelaajille suunniteltu Glide Forged ja Forge Pro -wedgesarja, joista inserttiä ei löydy.

Tavallisesta poikkeava on myös grippi, jonka pituuden Ping on venyttänyt 11,5 tuumaan. Pidempi grippi mahdollistaa tarttumisen mailaan alempaa esimerkiksi griinin ympäristössä lyötäessä.

Sitten valinnanvaraan, sitä riittää niin lofteissa kuin pohjan muotoilussakin. Mallisarjoja on neljä ja ne eivät poikkea pelkästään ulkonäkönsä, vaan myös anteeksiantavuutensa ja ominaisuuksiensa kohdalla.

Malleista S on yleismiesjantunen, joka sopii useimmille. Siitä onkin tarjolla eniten vaihtoehtoja nostokulmien ja bouncen suhteen. W grind on hieman anteeksiantavampi ja perinteiseen tyyliin muotoiltu. Se toimii erinomaisesti bunkkerilyönneissä, koska pohja on leveä. W-mallia on saatavana välillä 54–60-astetta.

T grindin malleissa bouncea on vähemmän, vain kuusi astetta. Pohja on muotoiltu siten, että se toimii hyvin myös lyötäessä lapa auki.

Sarjan erikoisin ilmestys on E grind. Sen lavoissa yläkulma nousee voimakkaasti. Lapa tuo mieleen Pingin takavuosien menestysmallin Eye2:n, joka onkin ollut suunnittelun innoittajana. Hieman samansuuntaisesti muotoiltu vaihtoehto löytyy ainakin TaylorMaden (Hi-Toe) ja Callawayn (Full Toe) valikoimista.

W ja E -malleissa lapa on suurempi kuin S ja E-mallien. Suurempi lapa tuo mukanaan lisää anteeksiantavuutta. Pienempi lapa taas sopii pelaajille, jotka haluavat muokata vahvasti lyöntinsä lentorataa ja kierrettä.

Vaihtoehtoja on, mutta niin on hintaakin. Lähtöhinta ylittää jo parin sadan euron rajapyykin, jos varreksi valitaan grafiittia. Teräsvartinen versio maksaa 199 euroa. Samassa hintahaarukassa liikkuvat nykyään myös muiden valmistajien wedget, joten valitettavasti varoitukset covid-19 -pandemian aiheuttamasta hinnannostopaineesta alkavat osoittautua aiheellisiksi.

Mallit ja nostokulmat

S Grind  (46º/12º, 50º/12º, 52º/12º, 54º/12º, 56º/12º, 58º/10º, 60º/10º)
W Grind  (54º/14º, 56º/14º, 58º/14º, 60º/14º)
T Grind  (58º/6º, 60º/6º)
E Grind  (54º/10º, 56º/10º, 58º/8º, 60º/8º)

Varret PING Z-Z115, PING AWT 2.0 (R, S, X), PING Alta CB Slate (SR, R, S), Alta Distanza Black 40, Dynamic Gold (S300, X100), Dynamic Gold 105 (R300, S300), Dynamic Gold 120 (S300, X100), KBS Tour (R, S, X), NS Pro Modus 105 (R, S, X), Elevate 95 (R, S)

Grippi Lamkin Crossline 1150 (11.5 tuumaa)

Hinta 199 euroa teräsvarrella, 210 euroa grafiittivarrella

Lue seuraavaksi: Ping tavoittelee tuhdimpaa siivua wedge-markkinoilta pienilapaisella uutuusmallistollaan   

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje