23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Ping tavoittelee tuhdimpaa siivua wedge-markkinoilta pienilapaisella uutuusmallistollaan   

Ping Glide Forged Prossa on paljon klassisen tour-wedgen tuttuja piirteitä. Kuva: Ping Golf

Vaatimukset hyvät lyönninmuokkausominaisuudet sisältävästä tarkasta wedgestä tulivat alun perin Pingin tallipelaajilta.

Tutkiessa nykypäivän pidempien mailojen ominaisuuksia, kaiken ytimessä on tehon maksimoiminen ja pallon saaminen mahdollisimman kauas. Huippuluokan wedgejä sen sijaan arvioidaan ensisijaisesti niiden tuntuman, spinnintuoton ja tarkkuuden näkökulmasta.

Tällä viikolla ensiesitelty Pingin uusi Glide Forged Pro -mallisto täyttää helposti tärkeimmät laadukkaalta wedgeltä vaadittavat kriteerit. Täysiverisellä tour-wedgellään Ping onkin pyrkimässä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi muun muassa Titleistin Vokey-sarjan ja Callawayn wedge-mallien rinnalle.

Uutuudessa on saman verran offsetia kuin Glide Forged -wedgessä, mutta tunnetta parantavasta 8620-hiiliteräksestä taottu Glide Forged Pro on edeltäjäänsä kompaktimpi. Lyöntipinnan alin ura on aiempaa pidempi ja sijaitsee lähempänä etureunaa istuen kauniimmin asetettuun tilaansa.

”Taitavat golfarit ovat kriiittisiä wedgen ulkoasun suhteen. Siksi on tärkeää, miltä maila ylhäältä katsoen näyttää. Ensivaikutelmalla on suuri merkitys valinnan kannalta”, Ping Golfin toimitusjohtaja John K. Solheim sanoi.

Malliston erikoisuus on hieman Pingin legendaarista Eye 2 -wedgeä muistuttava 59-asteinen versio. Kuva: Ping Golf

Tarkkuusjyrsinnällä urista on saatu terävämmät, ja ne tuottavat palloon reilusti alakierrettä. Urat on muotoiltu jokaisessa lavassa eri tavalla riippuen wedgen nostokulmasta. Gap-wedgejen (50 ja 52º) urat muistuttavat rautamailojen tyypillisiä uria, koska näillä mailoilla lyödään tavallisesti väylältä. Sand- ja lob-wedgeissä (54–62º) on puolestaan leveämmät ja matalammat urat, ja ne on muotoiltu siten, että vesi ja lika poistuu helpommin osuma-alueelta.

Urien reunat ovat gap-wedgeissä 20 astetta sekä sand- ja lobwedgissä 28 astetta lavan pohjaan päin, jolloin ne pystyvät tuottamaan enemmän spinniä. Urien väliset pinnat on puolestaan karhennettu niin sanotulla Emery Blast -menetelmällä kitkan lisäämiseksi. Pingin mukaan tämä tuottaa matalamman lentoradan ja alakierteisempiä lyöntejä.

Grindaus eli pohjamuotoilu on saanut kaksi erilaista versiota: S ja T.

S-grind (50, 52, 54, 56, 58, 59 ja 60º) edustaa perinteisempää muotoilua 10 asteen bouncella (pohjakuperuus). Lisäksi etureunaa on pyöristetty, jolloin avatulla lavalla lyödessä etureuna pääsee helpommin pallon alle erilaisissa paikossa viheriön ympäristössä. Pohja on myös riittävän leveä toimiakseen tehokkaasti, kun lapa on normaalissa asennossa.

Ping lanseerasi samanaikaisesti uudet i59-raudat. Taotun raudan suositushinta ”sarjatuotannon” teräsvarrella on 290,00 euroa/kpl. Kuva: Ping Golf

Mallisto sisältää harvinaisen, 59-asteisen version. Tässä on jäljitelty Pingin ikonista Eye2-wedgeä, jossa on korkeampi kärki ja kaksi astetta vähemmän bouncea kuin S-grindin muissa versioissa.

T-grindin wedgeissä (58. 60 ja 62º) on neljä astetta vähemmän bouncea kuin S-grindissä ja pohja on kapeampi. Pienempi bounce ja kapea pohja tarjoavat taitaville pelaajille lisää monipuolisuutta lyöntien työstämiseen. Uutuuswedgejä on lisäksi saatavana kahdeksalla muulla custom fitin kautta tilattavissa olevalla pohjamuotoilulla.

Ping Glide Forged Pro -wedget ovat jo saapuneet merkin jälleenmyyjille. Hyllyversioiden suositushinnat: 245 euroa (teräs) ja 255 euroa (grafiitti).

Tallipelaajat halusivat kompaktin wedgen

Sanansa on uutuusmalliston ilmestymisellä tuotantoon ollut myös merkin tallipelaajilla. Edellisen taotun version, Glide Forgedin valmistus päättyi ja jäljellä oli enää anteeksiantavamman setin muita lyhyempiä rautoja muistuttava cavity back -tyyppinen Glide 3.0, jota on nähty myös kiertuepelaajien bägeissä.

Pingin mukaan toiveet pienempilapaisen wedgen valmistuksesta lisääntyivät vaativille kilpapelaajille suunnattujen Blueprint-rautojen lanseerauksen jälkeen. Setin kokoonpanossa onkin epäsuhta, jos pienilapaisten taottujen rautojen seassa paistattelee pari isokokoisempaa wedgeä. Kysymys ei ole pelkästään koosta, sillä laatupelajat arvostavat kompaktin wedgen parempia lyönninmuokkausominaisuuksia.

Pari vuotta mallistossa ollut Glide 3.0 ei ole kuitenkaan katoamassa minnekään. Sillä on omat kannattajansa niin rahapalkinnoista pelaavien kuin aktiivisten klubigolfareiden keskuudessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)