15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
mainos Välineet

Pidä pallo pelissä

Etsitkö työkaluja slaissin kitkemiseen? Toivoisitko pallon lentävän pitemmälle ja pysyvän entistä useammin väylän puolella? Wilson on kuunnellut riviharrastajien toiveita ja löytänyt niihin ratkaisuja.

Kierteet ovat golfissa kaksiteräinen miekka. Taitajan käsissä niistä on iloa etenkin lähestymisissä ja lähipelissä. Riviharrastajalle kierteet voivat kuitenkin olla myrkkyä, ja usein ovat. Sivukierteet saavat pallon helposti kaartamaan väylän ulkopuolelle. Liiallinen alakierre saa pallon puolestaan nousemaan korkealle ja pysähtymään nopeasti, mikä syö pituutta etenkin avauslyönneistä.

Vähäisen kierteen ansiosta pallo rullaa pitkälle ja auttaa eliminoimaan sivukierteiden haitallisia vaikutuksia.

Wilson tuntee hyvin niin huippupelaajien kuin riviharrastajienkin toiveet ja tarpeet. Pelaajien suurelle enemmistölle on 2010-luvulla suunniteltu useita uusia menestystuotteita, joista joitakin vuosia sitten kehitetty Duo Soft -pallo, meillä DX2 Softina markkinoitu, on yksi parhaiten tunnetuista. Pallo ihastutti pehmeällä tuntumallaan, mutta tarjosi myös erinomaiset pituusominaisuudet riviharrastajille tyypillisillä mailanpään nopeuksilla. Muut valmistajat tulivat pian perässä.

Vieläkin parempi

Uusi Duo Soft+ vie klubipelaajaa palvelevat ominaisuudet vieläkin pitemmälle. Pallo on edelleen pehmeämpi kuin yksikään toinen kaksiosainen pallo, ei kuitenkaan aivan yhtä pehmeä kuin ennen. Yksikään kilpailevien pallomerkkien tuotteista ei Wilsonin mukaan tuota yhtä vähän kierrettä. Wilson puhuu ihanteellisesta pehmeyden ja pituuden yhdistelmästä.

Pallon lähtönopeus on mittauksissamme kasvanut jopa kahdella maililla tunnissa, kun mailanpään nopeus on ollut 90 mailia tunnissa

Pallojen kehittämisestä Wilsonilla vastaava Frank Simonutti kertoo, että uuden ytimen edistyneet materiaalit auttavat ottamaan kaiken irti pelaajan svingin tuottamasta voimasta.

”Pallon lähtönopeus on mittauksissamme kasvanut jopa kahdella maililla tunnissa, kun mailanpään nopeus on ollut 90 mailia tunnissa”, Simonutti kertoo. TrackManin mukaan miespuolisten golfin harrastajien mailanpään nopeus oli vuonna 2019 keskimäärin 93,4 mailia tunnissa.

Uusi Duo Soft+ on Simonottin mukaan kuin edeltäjänsä steroideilla terästettynä. Käytännössä se tarkoittaa tyypilliselle aktiiviharrastajalle parhaimmillaan jopa viiden metrin lisäystä lyöntien pituuteen. Kovempaa svingaavat saavat lisää mittaa ennen kaikkea rautalyönteihin ja lähestymisiin.

Uusi Duo Soft+ vastaa entistäkin paremmin riviharrastajien toiveisiin. Pituutta on tarjolla lisää tuntumasta tinkimättä. Sivukierteet pysyvät kurissa.

Vähäisen kierteen ansiosta pallo rullaa pitkälle ja auttaa eliminoimaan sivukierteiden haitallisia vaikutuksia. Peliä pääsee useammin jatkamaan väylän puolelta.

Koukuttavan pehmeän tuntuman lisäksi Duo Soft+ houkuttelee kilpailukykyisellä hinnoittelullaan. Vaihtelua kaipaaville tarjolla on myös viiden eri värivaihtoehdon Duo Optix -tuoteperhe. Oman suosikin voi valita punaisen, pinkin, oranssin, keltaisen ja vihreän väliltä. Uuden kuoriratkaisun ansiosta väri loistaa hieman voimakkaammin kuin ennen.

Duo Soft+ on valtaosalle riviharrastajista järkevä valinta, kun monikerroksellisten ja huomattavasti kalliimpien huippupallojen ominaisuuksista ei kuitenkaan saisi parasta irti. Pallon pinnalta löytyvä Wilson Staff -logo on lupaus pitkien perinteiden ja jatkuvan intohimon takaamasta laadusta.

Launch Padit auttavat taistelussa slaissia vastaan

Johdonmukaista välinestrategiaa toteutettaessa Wilsonin Launch Pad -tuoteperheen puut ovat mailarintamalla luonteva jatko Duo Soft+ -palloille.

Kokonaispainoltaan kevyet ja draw-kierrettä suosivat Launch Pad -puut auttavat kehittämään lisää mailanpään nopeutta ja kitkemään slaissitaipumusta. Omat malliversiot miehille ja naisille.

Uusi Launch Pad -draiveri on suunnattu ennen kaikkea pelaajille, jotka kaipaavat lisää mailanpään nopeutta ja etsivät ratkaisua pitkää peliä vaivaavaan slaissiongelmaan. Kohderyhmään kuuluu suuri osa riviharrastajista.

Mailan kokonaispaino on vain 272 grammaa, mikä tekee svingaamisesta vaivatonta ja saa lavan kiihtymään osuma-alueen läpi. Lyöntipinnan Variable Face -teknologia tuottaa suuret lähtönopeudet ja antaa myös osuman epäpuhtauksia anteeksi. Painonjakauma lähettää pallon matkaan tehokkaassa kulmassa.

Tuntuuko tuttu ja turvallinen valkoinen tylsältä? Optix-tuoteperheestä löytyy useita värivaihtoehtoja vaihtelunhaluiselle.

Slaissia kitketään kohtuullisella määrällä offsetia eli viemällä lyöntipintaa varteen nähden taemmaksi. Avuksi on lisäksi otettu normaalia pystympi lie-kulma sekä kannan puolelle sijoitettu, lavan sulkemista helpottava, 13-grammainen paino. Pohjasta löytyvä Draw Bias -teksti muistuttaa asiasta.

Myös Launch Pad -nimeä kantavissa väyläpuissa kantavana ideana on slaissia vastaan taisteleminen ja mahdollisimman suuri anteeksiantavuus. Lyöntipinnan vahva Carpenter-teräs pitää omalta osaltaan huolta hyvistä lähtönopeuksista.

Puumailasarjan täydentää omaleimainen Launch Pad FY. Juuret ovat reilun kymmenen vuoden takaisissa ”fybrideissä”, jotka olivat perinteisten väyläpuiden ja suosituiksi tulleiden hybridien risteytys.

FY on Wilsonin helposti pelattava uutuus perinteisten puumailojen ja rautamailojen väliin.

Tuotekehittelystä Wilsonilla vastaavan Jon Perganden mukaan miesten mailan 19,5 asteen nostokulma sopii erinomaisesti täyttämään mailavalikoiman aukkoja. Nostokulma yhdistettynä 41 tuuman pituuteen tekee mailasta puolestaan mahdollisimman helpon lyödä. Naisille on tarjolla oma versio, jonka nostokulma on 20,5 astetta ja varren pituus 40 tuumaa.

Launch Pad -draiverin nostokulmat ovat 10,5 ja 13 astetta. Naisille on oma High Launch -versio. Väyläpuissa valikoimassa on 3- ja 5-puut. Nostokulmat miehille ovat 15 ja 18, naisille puolestaan 16 ja 19 astetta.

https://www.wilson.com/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje