21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Fred Couples käveli Eccon Amerikan markkinoille

Fred Couples villitsi amerikkalaiset Eccoillaan ja hyvällä pelillään. Oikeaoppisesti "coupleseja" käytetään ilman sukkia. © Getty Images

Rennosta svingistään ja vaatetuksestaan tunnettu Fred Couples herätti kauden ensimmäisessä majorissa, Mastersissa, pientä mediakohua pelaamalla värikkäissä Eccon golftossuissa.

Oikeastaan kohu Yhdysvalloissa oli alkanut jo muutamaa viikkoa ennen Mastersia, kun Couples oli voittanut Champions Tourilla kolme perättäistä kisaa Eccon kengissä. Couples avasi Mastersin vielä mainiosti ja pelasi tuloksen 66 ensimmäisellä kierroksella. Eccon street-kenkä oli kirjoituttanut nimensä golfkenkien historiaan.
Tanskalainen kenkävalmistaja oli valmistautunut myymään 2 000 paria kenkiä Yhdysvalloissa kuluvan vuoden aikana. Odotuksia on sittemmin jouduttu hilaamaan monesti ylöspäin, ja nyt maailman neljänneksi suurin golfkenkävalmistaja myynee kenkiä peräti 80 000 paria vuoden 2011 ensimmäisen neljännekseen loppuun mennessä.
Viisikymppiselle Couplesille hyvin sopivat hybridikengät ovat kelvanneet myös suuren Golf Smith -golfkauppaketjun valikoimiin. Ennen Mastersia kenkää myytiin kuudessa liikkeessä. Nyt sitä on tarjolla kauppaketjun kaikissa 76 myymälässä.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje