18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobra siirtyy Puman omistukseen

Ian Poulter on Cobran tallipelaajista korkeimmmalla World Rankingilla © Getty Images

Premium-luokan pallojen, mailojen ( Titleist) ja kenkien (Foot-Joy) valmistaja Acushnet Company luopuu kolmannesta huippubrändistään Cobrasta.

Kauppa on käytännössä jo tehty, ostaja on Puma joka on vaatebusinesten lisäksi tunkenut jalkaa oven väliin golfmarkkinoille jo kengillään. Cobra on noussut viimeisten vuosien aikana entistä merkittävämmäksi tuotemerkiksi. Sen mailoilla pelaavat tälläkin hetkellä tulikuumat Ian Poulter sekä Camilo Villegas.

Acushnet Companyn reilusti yli miljardin dollarin liikevaihdosta Cobran osuus on ollut noin 20-25 prosenttia. Acushnet on yksi harvoista alan yrityksistä joka on taantumankin aikana pystynyt tekemään kokonaisuutena positiivista tulosta, Cobran osalta edessä on kasvusta huolimatta ollut miinusmerkki jota uusi omistaja varmasti haluaa lähteä kääntämään ja entisestään vahvistamaan hyvää brändiä.

Pörssiyhtiön omistama Acushnet Company perustelee myyntiä sillä, että se haluaa keskittyä Titleistein ja Foot-Joyn kehittämiseen. Suomessa Titleistilla ja Foot-Joylla on vahvempi markkinaosuus kuin Euroopassa keskimäärin , myös Cobra on pärjännyt varsin hyvin.

Euroissa laskettuna Titleist on Suomessa kalliimpien mailojen hintojen johdosta liikevaihdoltaan huomattavasti suurempi. Kappalemääräisessä myynnissä Cobra on ollut kuitenkin jopa Titleistia edellä. Cobra.

Ratkaiseva ero liikevaihdossa tulee siinä, että Cobralla ei ole omaa palloa.

– Suomessa toiminta jatkuu entisellään kauden 2010 ajan. Acushnet hoitaa myynnin, toimitukset ja huollot asiakkailleen aivan normaalisti,kertoo Suomen myynnistä vastaava Teemu Vinni.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje